Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Blinddruk of preeg

Een bijzondere toevoeging voor uw etiketten

Voordelen van blinddruk

  • Luxe uitstraling
  • Exclusief uiterlijk
  • Blikvanger
  • Tastbare kwaliteit
  • Speciale uitstraling
  • Volledig naar wens vorm te geven
  • Diverse materialen
  • Geen verzendkosten binnen de EU
Reliefschnittprägung

Wat is een reliëfpreeg of blinddruk?

Uniek ontworpen etiketten van hoge kwaliteit onderscheiden zich van de massa in het winkelschap. Vergeleken met normaal bedrukte etiketten zonder afwerking vallen etiketten voorzien van een blinddruk niet alleen op door hun elegante, onopvallende uiterlijk, maar ook door hun speciale gevoel. Reliëfpregen of blinddruk, ook wel embossing genoemd, is een klassieke afwerkingstechniek bij het bedrukken van etiketten. Het maakt geen gebruik van kleur en maakt slechts indruk door gedeeltelijke vervorming van het etikettenmateriaal. Reliëfpreeg is overigens alleen mogelijk op papieren materiaal. Etiketten met blinde reliëfdruk krijgen een verhoogde vorm en dus een voelbare contour. De intensiteit van de embossing is afhankelijk van de dikte van het papier.

Enkelvoudige en meervoudige blinddruk

Daarnaast wordt een onderscheid gemaakt tussen enkelvoudige- en meervoudige blinddruk. Bij enkelvoudige blinddruk zijn alle reliëfelementen op één niveau. Bij meervoudige blinddruk zijn er reliëfelementen op verschillende niveaus. Houd er rekening mee dat de blinde reliëfs zichtbaar blijven op de achterkant van uw etiket. Een preeg kan ook gebruikt worden om een zogenaamde structuur-embossing te maken. Dit betekent dat het oppervlak van het gehele etiket driedimensionaal is gepreegd met een speciale structuur. De inkepingen en verhogingen door blinde reliëfs creëren een bijzonder effect door een ongewoon samenspel van licht en schaduw. Zowel optisch als tastbaar wordt er een opvallend etiket gecreëerd. De onderscheidende structuur geeft het label een heel bijzonder karakter.

Hotfoilpreeg

In tegenstelling tot het blinddrukken van de folie wordt bij hotfoilpreeg gebruik gemaakt van een flinterdunne folie om het door u gewenste oppervlak van het etiket te accentueren. Deze gekleurde of metalen folies worden met behulp van speciale foliepreeg werktuigen met warmte op het etiket gestempeld. Bijna al onze materialen zijn geschikt voor deze manier van afwerking. Dankzij de hotfoil kunnen details op een bijzonder opvallende en manier worden uitgevoerd

Designservice voor etiketten

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om uw bestaande etiketontwerp te herzien en nieuw leven in te blazen of een volledig nieuw ontwerp te laten maken. Onze professionele grafici ontwerpen het label volgens uw wensen en specificaties.

Wij informeren u graag!

Een competente en vriendelijke klantenservice is ook, voor ons, als online etikettendrukkerij van groot belang. Wij beantwoorden graag uw vragen en  luisteren naar uw suggesties. Vanzelfsprekend sturen wij u graag een proefset welke etiketten bevat die zijn voorzien van blindpreeg, foliedruk of een combinatie hiervan. Vul het contactformulier in op deze website of stuur een e-mail naar info@unieketiket.nl. Wij zijn maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar op +31 (0)30 808 05 97 .

Vragen? WiJ
helPen u graag!

 

Wat u ook kan interesseren: