Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Blinddruk of preeg

Een bijzondere toevoeging voor uw etiketten

Voordelen van blinddruk

  • Luxe uitstraling
  • Exclusief uiterlijk
  • Blikvanger
  • Tastbare kwaliteit
  • Speciale uitstraling
  • Volledig naar wens vorm te geven
  • Diverse materialen
  • Geen verzendkosten binnen de EU
Reliefschnittprägung

Wat is een reliëfpreeg of blinddruk?

Uniek ontworpen etiketten van hoge kwaliteit onderscheiden zich van de massa in het winkelschap. Vergeleken met normaal bedrukte etiketten zonder afwerking vallen etiketten voorzien van een blinddruk niet alleen op door hun elegante, onopvallende uiterlijk, maar ook door hun speciale gevoel. Reliëfpregen of blinddruk, ook wel embossing genoemd, is een klassieke afwerkingstechniek bij het bedrukken van etiketten. Het maakt geen gebruik van kleur en maakt slechts indruk door gedeeltelijke vervorming van het etikettenmateriaal. Reliëfpreeg is overigens alleen mogelijk op papieren materiaal. Etiketten met blinde reliëfdruk krijgen een verhoogde vorm en dus een voelbare contour. De intensiteit van de embossing is afhankelijk van de dikte van het papier.

Enkelvoudige en meervoudige blinddruk

Daarnaast wordt een onderscheid gemaakt tussen enkelvoudige- en meervoudige blinddruk. Bij enkelvoudige blinddruk zijn alle reliëfelementen op één niveau. Bij meervoudige blinddruk zijn er reliëfelementen op verschillende niveaus. Houd er rekening mee dat de blinde reliëfs zichtbaar blijven op de achterkant van uw etiket. Een preeg kan ook gebruikt worden om een zogenaamde structuur-embossing te maken. Dit betekent dat het oppervlak van het gehele etiket driedimensionaal is gepreegd met een speciale structuur. De inkepingen en verhogingen door blinde reliëfs creëren een bijzonder effect door een ongewoon samenspel van licht en schaduw. Zowel optisch als tastbaar wordt er een opvallend etiket gecreëerd. De onderscheidende structuur geeft het label een heel bijzonder karakter.

Foliepreeg

In tegenstelling tot het blinddrukken van de folie wordt bij foliepreeg gebruik gemaakt van een flinterdunne folie om het door u gewenste oppervlak van het etiket te accentueren. Deze gekleurde of metalen folies worden met behulp van speciale foliepreeg werktuigen met warmte op het etiket gestempeld. Bijna al onze materialen zijn geschikt voor deze manier van afwerking. Dankzij de foliepreeg kunnen details op een bijzonder opvallende manier worden uitgevoerd.

Let op: foliepreeg is dus niet hetzelfde als blind- of reliëfpreeg, foliepreeg wordt vlak geproduceerd, dus zonder reliëf. Foliepreeg kan wel worden toegepast in combinatie met reliëfpreeg. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over foliepreeg.

Designservice voor etiketten

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om uw bestaande etiketontwerp te herzien en nieuw leven in te blazen of een volledig nieuw ontwerp te laten maken. Onze professionele grafici ontwerpen het label volgens uw wensen en specificaties.

Gratis materialenboek

Wilt u met eigen ogen zien hoe de materialen en afwerkingen eruitzien? Bestel ons gratis materialenboek! In het boek zijn voorbeelden opgenomen van blindpreeg en foliepreeg én van onze meest gangbare materialen en afwerkingen. Het boek bevat ook kleine samples van de materialen waarmee getest kan worden, zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest voor uw toepassing.
In het materialenboek vindt u daarnaast handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer! Het gratis Materialenboek is hier te bestellen.

Wij informeren u graag!

Een competente en vriendelijke klantenservice is ook, voor ons, als online etikettendrukkerij van groot belang. Wij beantwoorden graag uw vragen en  luisteren naar uw suggesties. Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Ook al werken wij online, persoonlijk advies blijft toch een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden, of om op mogelijkheden te wijzen die misschien nog niet eerder zijn overwogen.
U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, wij adviseren u graag!

Vragen? WiJ
helPen u graag!