Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Barcode-etiketten

Barcode-etiketten bedrukt met barcode voor het markeren van uw producten

De pluspunten van unieketiket.nl

 • kwaliteitsbedrukking
 • Snel online uw prijs berekenen en bestellen
 • Iedere vorm, ieder formaat
 • Diverse materialen, kleuren en lijmsoorten
 • Geschikt voor bedrukking door thermische printers
 • Machinaal en handmatig aan te brengen
 • Gratis levering binnen Europa

Individueel gedrukte etiketten met barcodes

Bij unieketiket.nl kunnen wij uw barcodes en QR-codes op rol of op A4 vellen drukken, als losse barcodes of geïntegreerd in uw etiket ontwerp. Voor uw etiketten met barcodes hebben wij een breed scala aan papieren en folies en diverse lijmen met verschillende eigenschappen – permanent klevend, makkelijk verwijderbaar, afwasbaar, geschikt om in te vriezen.

We kunnen ook een reeks barcode-etiketten met doorlopende nummering produceren, als losse stickers, of als onderdeel van uw productetiket. In dat geval kunt u ons een tabel met de af te drukken barcode-nummerreeks en eventueel bijbehorende tekst aanleveren.
Barcode-etiketten, of het nu met EAN 13, Code 128, Code 39 of QR-codes is, zijn voor ons geen probleem dankzij de digitale druk.

Wat is een barcode?

Een barcode is een door een machine leesbare verzameling van gegevens. Meestal worden barcodes gebruikt om de details van uw product te beschrijven. Als een barcode niet correct wordt afgedrukt, kan deze niet automatisch worden gescand. Dit kan leiden tot problemen en hoge kosten voor de detailhandelaren. Een ideaal barcodelabel is dus een label dat de gegevens correct weergeeft, in het juiste formaat en vorm wordt afgedrukt en zonder problemen machinaal kan worden gelezen!

Verschillende soorten barcodes:

 • GTIN
 • EAN 13
 • EAN 5
 • GS1-128
 • QR Code
 • Pressecode
 • GS1 Datamatrix

Wanneer heb ik barcodes nodig?

Als u uw producten via de detailhandel verkoopt, heeft u barcodes nodig op uw etiketten. Intussen eisen veel online retailers echter ook dat de producten unieke barcodes hebben.

Eenvoudig gezegd is een barcode de visuele weergave van een unieke numerieke handelscode. Om een barcode-etiket te bestellen, moet u ons uw unieke commerciële code bezorgen. Wij kunnen dan gemakkelijk uw barcodes aanmaken en deze op uw etiketten afdrukken. U heeft een GTIN (Global Trade Item Number) van GS1 Nederland nodig. De GTIN bestaat uit een basisnummer, een individueel nummer en een controlecijfer. Nieuwe bedrijven kunnen zich hier aanmelden voor hun retail barcodes, www.gs1.nl/.

Kunnen barcodes stickers ook in kleur worden gedrukt?

Het drukken van barcodes in kleur of wit is mogelijk, maar wij adviseren te kiezen voor de klassieke zwarte barcode, omdat barcodes een groot contrast vereisen om ze zo goed leesbaar te maken. Een zwarte barcode op een witte achtergrond is de meest beproefde combinatie. In het algemeen moet de achtergrond van de barcode zeer helder zijn, maar niet metallisch reflecterend, en de balken moeten donker zijn en contrasteren met de geselecteerde achtergrond. Zorg er ook voor dat u lichte zones rond de barcode plaatst en een veiligheidsafstand van minstens 8 mm van de rand in acht neemt.

Lees hier alle details over de grootte, de kleur en de plaatsing van uw barcode: www.gs1.nl

Meer informatie:

Met eigen ogen zien hoe onze materialen en afwerkingen eruitzien? Bestel ons gratis materialenboek! Met:

 • onze meest gangbare materialen en afwerkingen.
 • kleine samples van de materialen om mee te testen: aanbevolen!.
 • handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Materialenboek nu aanvragen

Wilt u er vooraf zeker van zijn dat uw etiketten worden gedrukt zoals u dat wilt?
Vraag dan eerst een proefdruk aan! U kunt daarmee beter beoordelen of het ontwerp goed tot z’n recht komt voor wat betreft papierkeuze en kleurgebruik. Bekijk welke optie bij u past:

Proefdruk bestellen

Met spoed uw etiketten nodig? Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte levertermijn: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde, staan de levertijden voor normale- en express productie.

Vragen? WiJ
helPen u graag!