Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketafwerkingen: veredelingen en bescherming

Foliedruk, spotlak, reliëfpreeg, laminaat en beschermende lak

Hoogwaardig veredelde etiketten

Warmfoliedruk (hot foil)

Etiketten met klassieke warmfoliedruk behoren, door de bijzondere glans en kleurintensiteit tot een bijzondere klasse. Deze afwerkingen worden ook etiketten met foliepreeg of hot foil genoemd. Door middel van hitte wordt de folie op het papier aangebracht. Een speciaal voor uw etiket vervaardigd werktuig maakt de omzetting van al uw ontwerpideeën mogelijk. Tekst, vlakken of contouren: Een preeg maakt van het etiket een fantastische eyecatcher, op deze manier kunt u zich duidelijk van de concurrentie onderscheiden.

Veel drukkerijen kunnen geen etiketten met foliedruk produceren, voor ons daarentegen behoren ze tot de standaard. Warmfoliedruk etiketten zijn alleen verkrijgbaar als zelfklevende etketten op rol.

Digitale Spotlak

Met een digitale spotlak, ook wel partiële lak of kortweg spotlak genoemd, worden geselecteerde delen van het bedrukte oppervlak met lak afgewerkt en zo visueel en voelbaar geaccentueerd ten opzichte van de rest van het oppervlak. Onze digitale spotlak staat garant voor een exclusieve afwerking en geeft uw producten een bijzonder en onderscheidend uiterlijk. Dankzij onze digitaal aangestuurde afwerkingsmachine kan de lak daar worden aangebracht waar u het graag wilt hebben, zonder dat er speciale werktuigen nodig zijn. Dit bespaart kosten, tijd en middelen! Interessant?

Bestel uw samples met digitale spotlak

Reliëfdruk en Blinddruk

Bij blinddruk en reliëfdruk, (ook bekend als blindpreeg en reliëfpreeg) wordt het papieren etiketten-materiaal op de plek van het gewenste design-onderdeel, ‘multidimensionaal’ vervormd met behulp van een speciale maatwerk-drukplaat. Bij zelfklevende etiketten op rol is alleen een positieve preeg ‘omhoog’ mogelijk.

We spreken van blindpreeg of blinddruk als het optische effect van de preeg niet heel zichtbaar, maar meer voelbaar is.
Wij spreken van reliëfpreeg als het reliëf zowel voelbaar als zichtbaar is. Hiervoor is een duurder werktuig nodig dan voor blindpreeg. Het voordeel van het duurdere werktuig is dat met dit werktuig naast het reliëf tegelijkertijd ook een folie kan worden aangebracht.
Voor meer informatie over de mogelijkheden neem contact op met onze klantenservice.

Bescherming van uw etiket

Etiketten met beschermende lak

We bevelen altijd  aan om een beschermende laag op uw etiketten aan te laten brengen. Een beschermende lak wordt hierbij het meest toegepast. Na de bedrukking wordt de vloeibare lak opgebracht en met UV licht gedroogd. De lak vormt een beschermende laag over het hele oppervlak van het etiket, fixeert de bedrukking en beschermt het etiket tegen aanrakingen en vroegtijdige verkleuring. Beschermende lak zorgt ervoor dat  uw producten gedurende langere tijd optimaal bewaard blijven. Voor matte papieren bieden we een matte lak en voor glanzende papieren een glans lak. Bij overige materialen kunt u kiezen tussen matlak of glanslak.

Gelamineerde etiketten

Hebben uw etiketten een extra bescherming nodig? Maar ook als u een label met hoog-glans afwerking of juist soft-touch-effect zoekt, dan komt een folielaminaat afwerking in beeld. Hierbij worden de etiketten van een speciaal beschermend laminaat voorzien.
U kunt uit glanzend (hoog-glans) en mat (soft-touch) laminaat kiezen. De matte variant is er ook in een ‘krasvaste’ versie en een ‘sand’ versie (op aanvraag).
In vergelijking met beschermende lak is laminaat dikker en steviger en bovendien waterafstotend. Met laminaat komen ontwerp en kleuren van uw ontwerp nog beter tot hun recht. U zult verrast zijn hoeveel verschil de maar 12µm dunne folie maakt. Voor deze en andere afwerkingsopties en materialen kunt u direct kiezen in onze online calculator. Probeer het uit!

Wat is er nog meer mogelijk bij unieketiket.nl?

Omdat kwaliteit voor ons net zo belangrijk is als voor u, maken wij geen concessies bij de druktechnieken: Wij bieden uitsluitend de hoogste kwaliteit zodat uw producten er perfect uitzien. U heeft bij ons ruime keuze uit diverse papier- en foliesoorten. De papiersoorten en folies zijn net zo veelzijdig als het drukwerk. U kunt ervan verzekerd zijn dat etiket en product optimaal bij elkaar passen. Op verzoek produceren wij uw etiketten ook met reliëflak of blindpreeg. Onze klantenservice adviseert u graag over de verschillende eigenschappen van materialen. In onz gratis materialenboek vindt u alle papiersoorten, folies en veredelingstechnieken.

Bestel uw gratis materialenboek

Bestel uw gratis samples met digitale afwerkingen

Mogelijk ook interessant:

Etiketten op rol met foliepreeg

Etiket met reliefpreeg

Etiketten met spot-uv lak

Etiketten met spotlak - metallic materiaal

Etiket met reliefpreeg en digitale folie

Etiket met folielaminaat