Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Eigen ontwerp bieretiketten laten drukken

unieketiket.nl biedt méér:

bieretiketten op rol

Waarom is een opvallend bieretiket belangrijk?

Met inmiddels meer dan 700 bierbrouwers in Nederland en meer dan 400 in België, wordt het steeds lastiger om met uw speciaalbier op te laten vallen. Dan gaat het niet alleen om de smaak van het biertje, maar ook om de fles en etiketten op de fles. Zeker dit laatste aspect is van een niet te onderschatten belang! Als dé specialist in het drukken van bieretiketten kan unieketiket.nl u hiermee verder helpen. Onafhankelijk of u een sluitzegel, buiketiket, halsetiket, zegeletiket of een combinatie van deze producten wilt laten drukken, unieketiket.nl zorgt er met know-how, ervaring en de modernste druk- en veredelingsmachines voor dat uw etiketten met de hoogste kwaliteit geproduceerd en geleverd worden.
Overigens geldt bovenstaande ook voor cider, een drankje dat in populariteit stijgt. Alhoewel het maakproces eerder op dat van wijn lijkt, is de verpakking vaak een bierfles (look alike).

Waarom bieretiketten van unieketiket.nl?

unieketiket.nl is de specialist in het bedrukken van etiketten op rol of aanlijmetiketten.
U kunt het ontwerp van de bierlabels zo uniek maken als uzelf wilt. Met veel verschillende materialen en diverse afwerkingstechnieken zijn wij tot zeer veel in staat. Denk bijvoorbeeld aan etiketten met een unieke vorm of het gebruik van goud-, zilver- of koperfolie in uw ontwerp. Wij maken uw ideeën waar. Bij ons kunt u dus terecht voor bijzondere etiketafwerkingen, ook voor kleinere aantallen! U weet direct wat u betaalt en wanneer u de etiketten op rol in huis hebt!

Welke etiketten zitten op een bierfles?

Halsetiket, voor-tiket, achteretiket: Bierbrouwerijen laten over het algemeen deze drie soorten bieretiketten drukken. Daarbij komen op het halsetiket en het etiket aan de voorkant meestal bedrukkingen met algemene productinformatie in de huisstijl, terwijl het rugetiket gebruikt wordt voor de wettelijk verplichte informatie zoals hoeveelheid, alcoholgehalte, maximale houdbaarheidsdatum, ingrediënten en de gegevens van de fabrikant.

Bieretiketten voor blikjes

Voor wat betreft de materiaalkeuze voor bierblikjes, is het belangrijk om te weten of de blikjes worden gevuld via een wet-fill-proces en direct daarna worden voorzien van een etiket. Bij dit proces worden de etiketten dus aangebracht op de blikjes, als de buitenkant van de blikjes koud en nat is. Wij adviseren in dat geval gebruik te maken van polypropyleen (PP) materiaal; dit materiaal is volledig waterbestendig en de lijm is geschikt om op de koude, natte blikjes te worden aangebracht.
U vindt hier meer informatie over etiketten voor op blikjes.

Waar moeten bieretiketten tegen bestand zijn?

Bieretiketten worden vaak zwaarder belast dan andere blik- of flesetiketten. Ze moeten bestand zijn tegen wisselende temperaturen, kou en condenswater, zonder te kreuken of los te laten. Bij het reinigen van statiegeldflessen moeten de etiketten echter wel gemakkelijk en snel los laten, zonder resten achter te laten. Wij leveren afwasbare etiketten voor bierflessen als zelfklevende etiketten op rol of als aanlijmetiketten.

Wat zijn de voordelen van etiketten op rol?

Etiketten op rol worden beter op de fles geplakt bij het machinaal aanbrengen van de bieretiketten. Dit geldt overigens ook voor andere flesetiketten zoals flessenhalsbanden en borst-etiketten, bierzegels en zegeletiketten. Onze drukkerij kan de bieretiketten zowel op zelfklevende etiketten als op aanlijmetiketten bedrukken. Hoewel in de biersector aanlijmetiketten nog steeds het meest populair zijn, neemt de vraag naar zelfklevende etiketten op rol razendsnel toe. Weet u niet zeker welke etiketten u nodig heeft, dan kunt u ons altijd bellen voor advies!
bieretiketten_op_rol

Welke materialen zijn beschikbaar?

Als u uw bierlabels bij unieketiket.nl laat bedrukken, kunt u kiezen uit verschillende papierkwaliteiten en folies, zoals polyetheen (PE) of polypropeen (PP). Vraag ons gratis materialenboek aan of laat u door ons adviseren als u niet direct weet welk materiaal u wilt gebruiken.

Welke formaten zijn er mogelijk?

Als gespecialiseerde drukkerij voor het drukken van bieretiketten leveren wij niet alleen ronde, rechthoekige of ovale standaard formaten, maar kunt u ook speciale wensen en eisen kenbaar maken betreft de vorm van het etiket. Er is weinig wat wij bij het drukken van bieretiketten niet kunnen. Neem een kijkje bij de voorbeelden op onze website of bij de foto’s hierboven.

Gratis materialenboek bestellen

Heeft u al een Materialenboek met onze materialen aangevraagd? In het boek zijn voorbeelden opgenomen van onze meest gangbare materialen en afwerkingen. Het boek bevat ook kleine samples van de materialen waarmee getest kan worden, om er zeker van te zijn dat het juiste materiaal is gekozen voor de toepassing. Het gratis Materialenboek is hier te bestellen.

Veelgestelde vragen

In ons overzicht van veelgestelde vragen vindt u op unieketiket.nl antwoorden op (bijna) alle vragen over etiketten, materialen of het bestelproces. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Een proefdruk laten maken?

Wilt u 100% zeker zijn dat uw labels bij de eerste bestelling er meteen perfect uitzien? Bestel dan een proefdruk van uw ontwerp. Bekijk welke optie bij u past.

Heeft u nog vragen?

Als professionele etikettenproducent, geven wij u graag telefonisch persoonlijk advies. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, voor al uw vragen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!