Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Duurzaamheid is onze missie

Zo duurzaam is unieketiket.nl:

 • We bieden FSC-gecertificeerde materialen en Recyclede etiketmaterialen
 • Ons productieproces is CO2-gereduceerd en we gebruiken alleen duurzaam gewonnen energie
 • Efficiënte drukprocessen zonder gebruik van drukplaten
 • Papierloze communicatie via email

Milieubewust etiketten drukken

Ecologisch verantwoord handelen is hard op weg om de norm te worden in de B2B-sector. Het duurzame gebruik van de natuurlijke hulpbronnen is ook voor ons als professionele etikettenfabrikant vanzelfsprekend. U wilt duurzame etiketten en hecht veel belang aan de bescherming van het milieu? Wij ook! Daarom is bij unieketiket.nl milieuvriendelijkheid het belangrijkste uitgangspunt. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor de planeet waarop wij leven!

Duurzaam zijn is de taak van ons allemaal

In de B2B-sector draait inmiddels alles om duurzaamheid. Het duurzame gebruik van de natuurlijke hulpbronnen is ook voor ons als professionele etikettenfabrikant vanzelfsprekend.

U wilt duurzame etiketten en hecht veel belang aan de bescherming van het milieu? Wij ook! Daarom is bij unieketiket.nl milieuvriendelijkheid het belangrijkste uitgangspunt en produceren we op een zo “groen” mogelijke wijze. Omdat wij samen verantwoordelijk zijn voor de planeet waarop wij leven!

>>Video op YouTube bekijken

 

Ecologisch verantwoorde productie

De productie in van onze etiketten wordt zoveel voortdurend geoptimaliseerd waarbij ecologische aspecten de hoofdrol spelen. Bij het bedrukken van uw zelfklevende etiketten houden wij rekening met milieurelevante aspecten. Ons doel is om onze ecologische voetafdruk steeds verder te minimaliseren. Dit hebben we al voor elkaar:

 • Ons bedrijfswagenpark bestaat voor 100% uit elektrisch aangedreven voertuigen.
 • Voor de verpakking van uw etiketten is het vulplastic afgeschaft en vulmateriaal door 100% gerecycleerd papier.
 • Als online bedrijf vertrouwen we op papierloze communicatie. Ook facturen versturen we digitaal.
 • Wij betrekken onze elektriciteit uit milieuvriendelijke en lokaal geproduceerde zonne-energie.
 • Voor de verwarming gebruiken we effectieve warmteterugwinning van de drukpersen. Dit bespaart ongeveer 80% van de energiekosten.
 • Dankzij digitaal drukken kunnen wij uw etiketten produceren op een CO2-besparende wijze, zonder chemisch behandelde drukplaten. Dit bespaart aanzienlijk op materialen en de productie daarvan en voorkomt grote hoeveelheden afval.
 • Papier en materiaal-resten worden automatisch afgezogen en met een buizenstelsel afgevoerd en verzameld. Het materiaal wordt vervolgens aangeboden voor recycled.

Lees hier meer over hoe wij milieuvriendelijke etiketten produceren.

Duurzame en milieuvriendelijke materialen voor uw etiketten

de toekomst van plastic is recycling!

Klanten vragen steeds meer naar duurzamere materialen voor hun etiketten. unieketiket.nl komt tegemoet aan deze vraag en biedt een ruime keuze:

 • Bijna al onze papieren zijn FSC®mix credit gecertificeerd (zie de calculator).
 • Graspapier, gemaakt met 50% hooi.
 • PE-folie op biologische basis,
 • gerecyclede papier-opties.
 • ‘Verwijderbare’- en ‘afwasbare-’ etiketmaterialen. Hiermee kan na gebruik van het product, de verpakking makkelijk gescheiden worden van het etiket. Hierdoor kunnen de verpakkingen en de etiketmaterialen hergebruikt en/of gerecycled worden.

Meer informatie over:
– Onze duurzame etiketten.
– Afwasbare’ materialen
– Verwijderbare etiketten
– FSC materialen

FSC_Header

Meer informatie:

Meer dan 15 materialen behoren tot ons standaardrepertoire. Onze pagina met materialen geeft een overzicht van de standaardmaterialen. Zo bent u er zeker van dat u het juiste materiaal voor uw product vindt.

Natuurlijk bieden wij op aanvraag ook andere materialen aan. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Onze etiketten-materialen zien, voelen én testen? Bestel ons gratis materialenboek! Dat geeft een goed idee van de mogelijkheden die er zijn voor wat betreft de diverse materialen en afwerkingen. Met de samples kan ook getest worden, om er zeker van te zijn dat u het juiste materiaal kiest voor de toepassing.

Materialenboek aanvragen

duurzaamheid_is_onze_missie

Vragen? WiJ
helPen u graag!