Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Duurzaamheid is onze missie

Milieubewust etiketten drukken

Ecologisch verantwoord handelen is hard op weg om de norm te worden in de B2B-sector. Het duurzame gebruik van de natuurlijke hulpbronnen is ook voor ons als professionele etikettenfabrikant vanzelfsprekend. U wilt duurzame etiketten en hecht veel belang aan de bescherming van het milieu? Wij ook! Daarom is bij unieketiket.nl milieuvriendelijkheid het belangrijkste uitgangspunt. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor de planeet waarop wij leven!

 

Duurzaam in alles wat we doen

Ons doel is om onze ecologische voetafdruk steeds verder te minimaliseren. Dit hebben we al voor elkaar:

  • We hebben ons bedrijfswagenpark omgebouwd naar elektrisch aangedreven voertuigen.
  • Dankzij onze eigen laadstations kunnen onze medewerkers hun elektrische voertuigen ook op het bedrijfsterrein opladen.
  • Als online bedrijf vertrouwen we op papierloze communicatie. Ook facturen versturen we digitaal.
  • Voor de verpakking van uw etiketten is het vulplastic vervangen door 100% gerecycleerd papier.
  • Voor de verwarming gebruiken we effectieve warmteterugwinning van de drukpersen. Dit bespaart ongeveer 80% van de energiekosten.
  • Dankzij digitaal drukken kunnen wij uw etiketten produceren op een CO2-arme manier en zonder gebruik te maken van drukplaten. Lange doorlooptijden en grote hoeveelheden afval behoren nu tot het verleden.
  • Afgesneden paper en materiaal-randen worden afgezogen (Lundberg Tech systeem), opgeveegd en teruggevoerd naar de cyclus voor de productie van nieuw backingmateriaal.

 

>>Video op YouTube bekijken

 

Duurzame materialen voor uw etiketten

Klanten willen ook steeds duurzamere materialen voor hun etiketten. unieketiket.nl komt tegemoet aan deze vraag en biedt een ruime keuze aan FSC®-gecertificeerde en bijzonder milieuvriendelijke materialen, zoals graspapier, een PE-folie op biologische basis, verwijderbare of in water oplosbare etiketten en gerecycled papier.
>> Meer informatie over onze duurzame etiketten.

 

 

Duurzaamheid is onze drijfveer

Het was een logische stap om voor onze klimaatvriendelijke productie over te schakelen op groene stroom: wij betrekken 100% regionale groene stroom uit de regio. Daarbij vertrouwen wij op het sterke partnerschap met Stadtwerke Trier (SWT). Met bijna 600.000 kilowattuur/jaar zijn wij de grootste afnemer van regionale groene stroom uit het zonnepark op het industrieterrein IRT Föhren. Zo kunnen wij onze duurzaamheidsstrategie nog gerichter uitvoeren en de CO2-uitstoot van onze productie verder verminderen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!