Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Bedrukte etiketten voor de voedingsindustrie

De pluspunten van unieketiket.nl

  • Haarscherpe afdruk
  • Direct online uw prijs berkenen en bestellen
  • Geschikt voor bedrukking door thermische printers
  • Diverse materialen, kleuren en lijmsoorten
  • Eenvoudig te personaliseren dankzij het digitale drukproces
  • Gratis levering in Nederland en binnen Europa.
voedseletiketten

Waarom voedseletiketten op rol bestellen bij unieketiket.nl?

Bent u producent of distributeur van voedselproducten? Dan wilt u natuurlijk wel dat uw jam, kruiden, kaas of andere voedingsmiddelen opvallen in het schap of etalage van een winkel. De meest economische en makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is door gebruik te maken van opvallende en bijzondere voedseletiketten. Bij unieketiket.nl kunt u de bedrukte etiketten op rol bestellen en hebt u de keuze uit vele materialen en tal van afwerkingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld mooie glanzende folie-etiketten die goed tegen kou en water kunnen. Bekijk een onze etikettengalerij voor inspiratie voor uw etiketten, of bestel de gratis sample set om voorbeelden van bedrukte etiketten te ontvangen.

Wat is het bijzondere aan levensmiddeletiketten?

In principe verschillen levensmiddeletiketten niet van etiketten die ook voor andere verpakkingen zoals flessen, dozen en blikken gebruikt worden. Er bestaan echter specifieke voorschriften voor levensmiddeletiketten die bij Food Labeling van belang zijn. Meer details vind u hieronder. Levensmiddeletiketten voor conservenblikken verschillen bijvoorbeeld niet van papieren etiketten voor andere producten. Maar dit geldt niet voor etiketten van voedingsmiddelen waaraan ook nog per product een prijs, ingrediëntenlijst en houdbaarheidsdatum moet worden toegevoegd. Deze etiketten krijgen daarom meestal een speciaal venster.

Wat is het toepassingsgebied voor levensmiddeletiketten?

Verpakkingen voor levensmiddelen worden of rechtstreeks bedrukt, of worden van een passend etiket voorzien – denk aan conservenblikken of glazen potten. Deze etiketten kunnen rond, rechthoekig of ovaal zijn. Bij producten zoals vers verpakte vleeswaren worden gewoonlijk zelfklevende etiketten gebruikt, die achteraf nog moeten worden aangevuld met details over inhoud, hoeveelheid en uiterste houdbaarheidsdatum. Op los aangeboden fruit (appels, sinaasappels, citroenen) vind u vaak zeer kleine stickers – rond, rechthoekig of ovaal – met logo en naam van de desbetreffende producent.

Met welke voorschriften voor levensmiddeletiketten moet rekening worden gehouden?

Een belangrijke voorwaarde voor voedseletiketten is dat de voorschriften voor het etiketteren van levensmiddelen worden nageleefd, wat natuurlijk gevolgen heeft voor de gebruikte materialen en druktechnieken. De voorkant van de verpakking mag niet direct in aanraking komen met de inhoud. Verder mogen levensmiddelverpakkingen niet aan de binnenkant bedrukt worden. De drukinkten voor levensmiddeletiketten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen: Ze moeten resistent zijn tegen invloeden van het product en mogen anderzijds de smaak en geur van het product niet beïnvloeden of aantasten. Hieruit volgt vanzelfsprekend dat food labels geen voor de gezondheid schadelijke stoffen mogen afgeven. Als u uw etiketten op rol bestelt bij unieketiket.nl weet u zeker dat aan deze voorwaarden wordt voldaan!

Hoe worden de etiketten op rol afgewerkt?

Bij de productie van conservenblikken en glazen potten worden de etiketten over het algemeen machinaal geplakt. Etiketten voor versproducten zoals vleeswaren, waar naderhand nog aanvullende informatie op gedrukt moet worden, worden meestal op rollen aangeleverd en handmatig opgeplakt. In principe zijn zelfklevende etiketten op rol het meest efficiënt voor Food Labeling. Alleen bij gesloten verpakkingen zoals blikken en glazen potten worden aanlijmetiketten gebruikt. Voor alle andere beschreven toepassingen adviseren wij in verband met de wetgeving rond levensmiddelen, gebruik te maken van zelfklevende etiketten op rol.

Materiaal, vorm en bedrukken van de etiketten

Zoals hierboven beschreven, wordt bij de productie van etiketten voor de foodsector meestal papier gebruikt. Daarnaast biedt unieketiket.nl natuurlijk ook andere materialen om uw productnaam en logo zo goed mogelijk weer te geven. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte folies, transparante etiketten en diverse veredelingstechnieken.

Voedsel-etiketten geschikt voor in de diepvries

Diepvriesetiketten moeten niet alleen bestand zijn tegen zeer lage temperaturen, maar in zekere mate ook tegen vochtigheid, omdat er rekening moet worden gehouden met eventuele dauw- of condensvorming. Normaliter worden diepvriesetiketten van folie of houtvrij papier geproduceerd en van een vorstbestendige (lijm) voorzien. Dan zijn de etiketten geschikt voor temperaturen tot -20°C. Er zijn ook speciale food etiketten nodig voor voedingsmiddelen die olie bevatten of in olie geconserveerd worden aangezien het etiket gegarandeerd leesbaar moet blijven ook al is er wat olie uit de verpakking gelekt. Hebt u vragen over één van deze onderwerpen, neem dan s.v.p. contact op met ons team van deskundigen.

Kwaliteit en snelle levering

Zoals u ziet, is het onderwerp etiketten voor levensmiddelen enigszins ingewikkelder dan etiketten voor andere producten. Klanten uit deze sector hebben vaak behoefte aan uitvoerig advies. Hebt u vragen vragen over het bedrukken van voedseletiketten, neem dan contact met ons op – wij geven u graag uitgebreid advies. Als deskundigen op het gebied van etiketten sluiten wij geen compromissen betreffende kwaliteit van druktechnieken en gebruikte materialen. Papier, folie, gekleurde of transparante etiketten – bij ons staat kwaliteit altijd voorop. Bovendien garanderen wij een snelle levering. Een leveringstermijn geldt bij ons als na te komen afspraak. Als extra service kunnen wij uw etiket binnen 48 uur produceren met onze Express productie. Natuurlijk kunt u ook eerst op uw gemak alle materialen en bijzondere afwerkingen bestuderen. Bestel hiervoor onze gratis proefset. Bestelt u voor het eerst etiketten, en bent u niet zeker hoe de etiketten op rol in het echt er uit zien? Maak dan gebruik van onze proefdruk service.

Gratis proefset

Om een eerste indruk te krijgen van onze standaardmaterialen en afwerkingen, raden wij u aan onze gratis proefset met gestanste voorbeeld etiketten te bestellen. Zo kunt u uzelf overtuigen van onze drukkwaliteit.

Foutloze drukbestanden maken

Onze drukbestanden-assistent biedt u de mogelijkheid om stapsgewijs met behulp van instructies een correct en vooral foutloos afdrukbestand te maken. Gebruik nu de handige hulp van onze drukbestanden-assistent.

Veelgestelde vragen

In ons overzicht van veelgestelde vragen vindt u op unieketiket.nl antwoorden op (bijna) alle vragen over etiketten, materialen of het bestelproces. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Vragen? WiJ
helPen u graag!