Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Veelgestelde vragen over etiketten op rol en unieketiket.nl

Bij de veelgestelde vragen vindt u antwoorden over de calculator, etiketten, papiersoorten, drukprocessen, betalingen en nog veel meer.

De calculator

Snel, eenvoudig zelf de prijs berekenen en direct bestellen van etiketten? Dit is het concept van unieketiket.nl!

De online prijscalculator staat centraal op onze website en helpt u bij het berekenen van de prijs van uw gewenste etiketten. U weet direct waar u aan toe bent.
Door het invoeren van alle gevraagde gegevens, zoals aantal etiketten, kleur, formaat en papiersoort berekent de calculator direct de prijs van uw labels. Het resultaat? Altijd de beste prijs met de hoogste kwaliteit etiketten!

Ja, u kunt de prijs van meerdere soorten etiketten tegelijk berekenen. U geeft dan, bij de optie ‘verschillende soorten drukken’ het aantal  verschillende ontwerpen etiketten aan, dat u heeft. Houdt er rekening mee dat u bij ‘aantal’ de totale hoeveelheid etiketten moet invoeren.

De onderverdeling van het totale aantal etiketten over de soorten kunt u opgeven aan het einde van de bestelprocedure. NB: De etiketten van de verschillende soorten worden altijd op aparte rollen geleverd.

Let op: Het enige verschil bij het drukken van meerdere etiketten mag het ontwerp en de kleur zijn. Een wissel van papier, formaat of vorm in één bestelling is niet mogelijk. Wilt u etiketten met verschillende papiersoorten of kleuren bestellen, dan kunt u dat alleen doen door meerdere bestellingen te plaatsen.

Meer informatie:
Calculator – bereken en bestel direct
Online etiketten bestellen

Etiketten in het algemeen

unieketiket.nl biedt u zelfklevende etiketten op rol en op A4 vellen aan.

Etiketten op A4 vellen kunnen alleen handmatig aangebracht worden op een product. Vooral bij kleine oplagen kan het de moeite waard zijn om uw etiketten op een A4 vel te laten drukken in plaats van op een rol. Voor etiketten op A4 vel zijn minder materiaal opties beschikbaar en de etiketten worden altijd geautomatiseerd geproduceerd en met een laser op maat uitgesneden.

De belangrijkste voordelen van etiketten op rol zijn: de verscheidenheid aan etiketafwerkingen en de mogelijkheid tot eenvoudige machinale labeling van flessen of verpakkingen. Etiketten op rol zijn voor diverse toepassingen te gebruiken. Vooral flessen, verpakkingen, conservenblikken, glazen potten en andere productverpakkingen worden met zelfklevende etiketten beplakt. Zelfklevende etiketten op rol kunnen zowel handmatig als machinaal aangebracht worden. Voor wat betreft het uitsnijden van uw etiketten rol heeft u – onder voorwaarden de keuze tussen uitsnijden met een laser of met een stansmes.

Meer informatie:
zelfklevende etiketten op rol
A4 vellen

Natlijmetiketten zijn papieretiketten die vóór het plakken nog van een lijmlaag moeten worden voorzien. Ze zijn voordelig in de kosten, hebben een onbeperkte houdbaarheid en zijn zonder problemen weer te verwijderen. Deze etiketten worden vooral in hogere oplagen voor flessen en conservenblikken gebruikt en worden doorgaans met een speciale aanlijm-machine aangebracht op de flessen.

Verwerking van uw etiketten

Natuurlijk! U kunt kiezen tussen intern en extern gewikkelde rollen en tussen verschillende standen van etiketten op rol. Op de pagina wikkelrichting vindt u alle mogelijkheden op een rij.

Mogelijk ook interessant: Rolconfiguratie

Dat hangt af van het formaat van de etiketten, maar vooral van uw voorkeur: u beslist zelf of u bijvoorbeeld 500, 1.000 of 2.000 etiketten per rol wilt. Let op: hier kunnen extra kosten voor worden aangerekend. Tijdens de online bestelling kunt u de hoeveelheid etiketten per rol aangeven (in de tweede stap van het bestelproces, ná het invullen van de calculator). Heeft u geen voorkeur? Geen probleem!  Dan kunt u het aan ons overlaten, u betaalt dan meestal iets minder.

U kunt er overigens er ook voor kiezen om de maximale diameter van de buitenkant van de rol op te geven. Dit is met name zinvol als uw etiketten machinaal worden aangebracht op uw product. Het is dan goed om na te gaan welke ‘maximale rol-diameter’ de labelmachine aan kan en deze bij de bestelling op te geven, vooral als het om een grotere bestellingen gaat, waarbij meerdere rollen worden geproduceerd.

Meer informatie: Rolconfiguratie, alle info

 

Papiersoorten, foliepreeg en andere afwerkingsmogelijkheden

Glanzend, mat, glad, met structuur, metallic effect? Wij bieden standaard een groot assortiment papiersoorten aan.

Bekijk onze pagina met materialen voor alle mogelijkheden. Wij bieden standaard een groot aanbod van verschillende leveranciers aan, bijvoorbeeld van Avery Dennison, Mac Tac, UPM Raflatac en Herma. Alle informatie over onze standaard papiersoorten vindt u op onze informatiepagina papier.

U kunt ook gratis ons materialenboek aanvragen, zodat u alle papieren eerst in het echt kan zien en voelen.

In principe kunnen wij alle papiersoorten bedrukken. Maakt u dus al gebruik van een speciaal papiersoort bij uw huidige productie of heeft u een papiersoort op het oog? Neem contact op met onze klantenservice, per email of telefonisch. Wij helpen u dan graag verder.

Foliedruk geeft door glans en kleurintensiteit een bijzonder hoogwaardig gevoel van kwaliteit. De folie wordt door middel van hitte op het papier aangebracht. Met een speciaal voor uw etiketten vervaardigde preegstempel bent u onbeperkt in de designopties. Typografie (tekst), vormen of silhouetten: foliedruk geef uw drukwerk een exclusieve uitstraling.

Bij veel drukkerijen is het niet mogelijk foliedruk etiketten te produceren – voor ons daartegen behoren ze tot de standaard.

Zie ook: Digitale Foliedruk

In onze calculator vindt u, nadat u uw het gewenste materiaal heeft ingevoerd,  via de buttons ‘Foliepreeg‘ en ‘Digitale afwerking de  verschillende foliekleuren die mogelijk zijn in combinatie met het gewenste materiaal.

Andere folie kleuren op aanvraag.

Beschermende lak wordt aan het einde van het productieproces aangebracht en is feitelijk een transparante lak. Deze lak dienst in de eerste plaats als beschermende laag voor uw labels en verlengen  de levensduur. Maar de lak zorgt ook voor extra glans, of geven juist een mat uiterlijk en kan op de meeste materialen en in combinatie met bedrukking worden toegepast.

Drukproces en kleuren

U wilt graag eerst weten hoe uw etiketten er precies uit komen te zien voordat u de definitieve order plaatst? Tegen een kleine vergoeding maken wij graag een kleurechte proefdruk van uw etiketten. Op de pagina proefdrukservice vindt u meer informatie en kunt u direct een aanvraag doen.

Heeft u bijzondere wensen? Neem dan telefonisch of per email contact met ons op.

Een veel voorkomend probleem is de niet kleurechte weergave op een beeldscherm. Beeldschermen werken in de zogenaamde RGB-kleurmodus en geven kleuren anders (helderder) weer dan het drukwerk. Drukwerk is gebaseerd op het CMYK kleurmodel (cyaan, magenta, geel en zwart). Bij de digitale omzetting naar het ander kleurmodel kunnen de kleuren van elkaar afwijken. Dit probleem kunt u voorkomen door uw drukbestanden door een grafisch specialist aan te laten leveren en in het bestand alleen gebruik te maken van CMYK kleuren.

Bent u niet zeker van uw zaak, bestel dan eerst een proefdruk.

Standaard worden alle bestellingen op unieketiket.nl digitaal gedrukt in vierkleurendruk(CMYK).

Wij kunnen Pantone® kleuren van type C (voor gecoat /gestreken materiaal) en type U (voor mat materiaal) simuleren met  CMYK druk. Afhankelijk van de gewenste kleur is het ook mogelijk om de toegevoegde kleuren oranje, violet en groen te bestellen om de gewenste kleur zo dicht mogelijk te benaderen, neem hiervoor contact met ons op.

Houd er rekening mee dat er vaak geen exacte overeenkomst is en dat niet alle kleuren kunnen worden gesimuleerd bij digitaal drukken (zoals metaaltinten of neonkleuren).

In principe leveren wij binnen 8 werkdagen. De levertijden zijn echter afhankelijk van de soort etiketten, de hoeveelheid gekozen veredelingen en de hoeveelheid opdrachten. Wanneer u uw etiketten kunt verwachten, kunt u al tijdens uw bestelling met de calculator zien. Hebt u de etiketten eerder nodig dan in 8 dagen, maak dan gebruik van de versnelde productie.

De kosten voor een Express productie zijn afhankelijk van de basiskosten van het etiket. Normaal gesproken hanteren wij meerkosten van 25%. De meerkosten kunnen variëren, de exacte kosten kunt u onder de optie ‘Express productie’ in de calculator zien.
De Express productie wordt binnen 48 uur afgerond. Wij kunnen alleen versneld produceren als alle voor de productie benodigde materialen (stansmes, preegstempel enz.) reeds aanwezig zijn. Bovendien kunnen wij geen versnelde levering aanbieden bij oplagen boven 20.000 stuks.

Normaliter is de productietijd 6 dagen – onafhankelijk of u zelfklevende etiketten of natlijmetiketten bestelt. Met de UPS Standaard verzending (gratis binnen de Benelux) ontvangt u uw etiketten binnen 1-2 dagen, met UPS Express binnen 1 dag. De berekende leverdatum is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten op dat moment.

De Express productie wordt binnen 48 uur afgerond. Wij kunnen alleen versneld produceren als alle voor de productie benodigde materialen (stansmes, preegstempel enz.) reeds aanwezig zijn. Bovendien kunnen wij helaas geen versnelde levering bij oplagen boven 20.000 stuks aanbieden.

Betaling en verzending

U kunt de bestelling afrekenen met PayPal, iDEAL, Bancontact, Vooruitbetaling per bankoverschrijving, creditcard (Visa of Mastercard) of op factuur. We leveren in principe alleen op rekening als we een langere relatie met u hebben en er sprake is van herhalingsorders. In een aantal gevallen behouden wij ons het recht voor u om een aanbetaling te vragen.

Bestellingen worden gratis verzonden naar landen binnen de EU met UPS standaard. Voor Express leveringen worden meerkosten berekend. De meerkosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid etiketten, het gewicht en het land van bestemming.

U kunt iDEAL direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers. Onze iDEAL betaalmethode wordt uitgevoerd door Ingenico betaalservices.

Een PayPal-rekening openen is gratis. Op de website www.paypal.com/nl kunt u een rekening aanmaken. Met PayPal kunt u snel en gemakkelijk online geld overmaken en ontvangen. U kunt een bankrekening en/of creditcard aan uw PayPal-rekening koppelen.

U kunt ook betalen met uw creditcard (Visa of Mastercard). Onze creditcard-betaalmethode wordt uitgevoerd door Ingenico betaalservices.

De factuur van uw bestelling ontvangt u per e-mail of indien gewenst op een (post)adres.

Uw artikelen worden goed verpakt en via UPS Standaard verzending bezorgd. Als u een Express levering wenst, is dit mogelijk. Aan de Express levering zijn meerkosten verbonden. Standaard verzending binnen de Benelux is gratis.

Mijn unieketiket.nl

U kunt op de registratiepagina van unieketiket.nl erg gemakkelijk een account aanmaken. Alleen met een eigen account kunt u bestellingen plaatsen.

Ja, wij verstrekken geen gegevens aan derden en spam-mails vinden we net zo irritant als u. Ook is de beveiliging van onze website goed geregeld!

Wij willen u vragen zich hiervoor aan onze klantenservice te richten. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op met onze klantenservice. Wij zorgen dan voor de rest.

Afwikkeling van orders

Ja, u kunt een afwijkend afleveradres doorgeven op de pagina ‘mijn unieketiket.nl’.

U kunt de annulering per e-mail of telefonisch doorgeven. Annulering is alleen mogelijk indien de opdracht nog niet in productie is genomen.

Als u, ondanks onze hoge kwaliteitsnormen, tekortkomingen in de productie opmerkt, neem dan contact met ons op en wij zullen uw probleem aanpakken.

Stuur ons uw e-mail op info@unieketiket.nl, met vermelding van het relevante order-/leveringsbon- of factuurnummer, en beschrijf uw probleem – voeg foto- of videomateriaal toe dat de reden van de klacht aantoont. Wij geven prioriteit aan elk probleem waarmee u wordt geconfronteerd. Ons team zal actief werken aan een oplossing en neemt zo snel mogelijk contact met u op. Als de oorzaak niet per e-mail en op basis van de toegezonden foto’s en video’s kan worden vastgesteld, moeten wij de goederen hier ter plaatse inspecteren, zodat wij de oorzaak kunnen ophelderen en de kans krijgen om een gedetailleerd onderzoek in te stellen en indien nodig te corrigeren. Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij de etiketten niet kunnen terugbetalen zonder dat de zaak eerst via onze kwaliteitsborging is gecontroleerd. U kunt de afgekeurde etiketten kosteloos aan ons retourneren voor verwijdering. Wij streven naar een uitstekende serviceverlening. Neem contact met ons op als u aanvullende vragen, zorgen of opmerkingen heeft.

Standaard opdrachten kunnen alleen online besteld worden. Heeft u een speciale vraag, dan kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Nee. Voor alle producten die met hulp van de calculator berekend kunnen worden, is geen minimum bedrag vereist. Ook is er minimale bestelomvang. Natuurlijk is het wel zo dat kleine bestelhoeveelheden relatief duurder uit zullen vallen vanwege de set-up kosten voor het print proces. Wilt u waar voor u geld? Dan is een bestelhoeveelheid vanaf ca 1.000 stuks aan te bevelen.

Drukbestanden en behandeling van data

Ja! Dat heeft zelfs onze voorkeur. Daarnaast kunt u ook DVDs, USB-sticks of alternatieve dragers naar ons postadres sturen. Vermeld daarbij altijd het bestel- en klantnummer. Wij vragen om begrip dat wij data-dragers niet retour kunnen zenden.

Nee, de drukbestanden worden zes weken nadat de bestelling is afgerond verwijderd.

Wij werken uitsluitend met grafische dataformats, het is daarom niet mogelijk Microsoft Word-bestanden sturen. Geschikte formaten zijn PDF, EPS, TIF of JPG. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina over het aanleveren van drukbestanden.

Professionele drukbestanden, die aan onze eisen voldoen, kunnen met programma’s als Adobe Illustrator, Adobe Indesign of ArtPro gemaakt worden.
In ons overzicht ziet u alle informatie over het aanmaken van uw drukbestanden: zie hiervoor het document ‘Drukbestanden: kwaliteit en aanlevering.

De drukbestanden worden alleen gecontroleerd als datacheck als aanvullende optie gekozen werd. De controle van de bestanden heeft alleen betrekking op de geschiktheid voor drukwerk en niet op spelfouten of inhoudelijke fouten.

Overige vragen

Het duurzaam beheer van natuurlijke grondstoffen is vanzelfsprekend voor ons en niet alleen een marketing tool. De productie wordt zo ver mogelijk naar economische en milieutechnische oogpunten geoptimaliseerd. Productie van drukplaten zonder chemische middelen, het gebruik van nieuwe technieken voor de vermindering van afvalstoffen en het gebruik van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen door onze leverancier ‘Lichtblick’ zijn vanzelfsprekend voor ons.

Gezien het grote aantal opdrachten en de hoge productiedrukte is een rondleiding niet mogelijk.

Als u nog met een oudere webbrowser werkt, wordt onze website mogelijk niet goed weergegeven. Zorg ervoor dat de meest actuele versie van uw browser geïnstalleerd is. Wij bevelen aan om een van de volgende browsers te gebruiken: Firefox van Mozilla of Chrome van Google. Unieketiket.nl maakt bovendien voor sommige functies, zoals bijvoorbeeld de calculator, gebruik van JavaScript. Zorg ervoor dat JavaScript in uw browser geactiveerd is.

Afmelden kan door op de link te klikken die vermeld wordt onderaan een ontvangen nieuwsbrief.

Wij zijn een innovatief bedrijf en staan open voor nieuwe ideeën. U kunt uw verzoek per e-mail sturen of gebruik maken van het contactformulier.

Geen probleem. Neem contact op via het contactformulier of telefonisch met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.