Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Hoe bepaal ik de juiste rolwikkeling?

voor zelfklevende etiketten op rol

Worden de etiketten op rol machinaal verwerkt, dan is het belangrijk dat de juiste wikkelrichting wordt aangegeven bij de bestelling.

Er zijn in principe twee type rolwikkelingen voor etiketten op rol. Namelijk, de druk op de BINNENZIJDE (binnenwikkeling) of de druk op de BUITENZIJDE (buitenwikkeling).

Vervolgens is het belangrijk om de posities van de labels op de rol te onderscheiden. Er zijn vier varianten:

  • Onderkant eerst
  • Bovenkant eerst
  • Linkerkant eerst
  • Rechterkant eerst

Weet u niet zeker welke rolwikkeling voor uw etiketten moet worden toegepast? Raadpleeg dan de handleiding van uw etiketteerapparaat, of vraag het degene die de etiketten zal gaan aanbrengen op uw product.

Kijk ook op de pagina rolconfiguratie, welke keuzes nog meer gemaakt kunnen worden voor uw etiketten op rol.

Als de etiketten handmatig worden aangebracht dan hoeft u geen keuze te maken. Meestal zullen de etiketten dan met buitenwikkeling, linkerzijde eerst worden geleverd.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Welke zaken zijn nog meer belangrijk bij het bestellen van etiketten op rol?

Naast de rolwikkeling is het ook belangrijk om het juiste materiaal en de juist etiketafwerkingen te kiezen. Op onze speciale pagina over papieren en folies kunt u de relevante informatie vinden over het kiezen van het juiste materiaal. Op de pagina over etiketafwerkingen kunt u informatie vinden over welke speciale features en veredelingen er mogelijk zijn bij unieketiket.nl.

Wilt u graag eerst een aantal voorbeelden inzien voordat u een goede keuze kunt maken over materiaal, bedrukking en afwerking? Bestel dan ons gratis materialenboek met verschillende voorbeeldetiketten!

rolwikkeling-binnwikkeling