Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Hoe bepaal ik de juiste rolwikkeling?

Worden de etiketten op rol machinaal verwerkt, dan is het belangrijk dat de juiste wikkelrichting wordt aangegeven bij de bestelling.

Er zijn in principe twee type rolwikkelingen voor etiketten op rol. Namelijk, de druk op de BINNENZIJDE (binnenwikkeling) of de druk op de BUITENZIJDE (buitenwikkeling).

Vervolgens is het belangrijk om de posities van de labels op de rol te onderscheiden. Er zijn vier varianten:

  • Onderkant eerst
  • Bovenkant eerst
  • Linkerkant eerst
  • Rechterkant eerst

Weet u niet zeker welke rolwikkeling in het etiketteerproces wordt gebruikt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag (tussen 09:00 – 17:00 uur), via telefoon of email.

Welke beslissingen zijn nog meer belangrijk bij het bestellen van etiketten op rol?

Naast de rolwikkeling is het ook belangrijk om het juiste materiaal en de juist etiketafwerkingen te kiezen. Op onze speciale pagina over papieren en folies kunt u de relevante informatie vinden over het kiezen van het juiste materiaal. Op de pagina over etiketafwerkingen kunt u informatie vinden over welke speciale features en veredelingen er mogelijk zijn bij unieketiket.nl.

Wilt u graag eerst een aantal voorbeelden inzien voordat u een goede keuze kunt maken over materiaal, bedrukking en afwerking? Bestel dan onze gratis proefset met verschillende voorbeeldetiketten!

Wilt u eerst een proefdruk hebben van uw etiketontwerp? Dan kan dat ook! unieketiket biedt een proefdrukservice aan.

rolwikkeling-binnwikkeling
rolwikkeling-buitenwikkeling