Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten voor de cosmetica sector

De voordelen van unieketiket.nl

Labels, etiketten en stickers op rol voor shampoos, make-up en andere cosmeticaproducten

Er zijn weinig bedrijfstakken waar de verpakking zo’n belangrijke rol speelt als in de cosmeticasector. Alles waarvan het de bedoeling is dat het verzorgt en verfraait, moet al op het eerste gezicht ‘glanzen’. Dit geldt niet alleen voor het design, maar ook voor het etiket zelf. U bereikt dit bijvoorbeeld met goudfolie, zilverfolie, of een mooie afwerkende laag zoals folielaminaat mat, of met één van de andere speciale afwerkingsmogelijkheden bij unieketiket.nl.

Wij zijn de expert in het drukken van etiketten op rol

Etiketten op rol geschikt voor cosmetica

Zelfklevende etiketten voor lichaamsverzorgende producten moeten er niet alleen goed uitzien, maar moeten ook aan de hoogste normen voldoen en bestand zijn tegen verschillende omstandigheden zonder lelijk te worden. Ze moeten ondanks water, oliën en andere ingrediënten – waarmee de etiketten tijdens het gebruik uiteraard in aanraking komen – permanent blijven hechten en leesbaar blijven. Dit niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook vanwege de verplichte etikettering van cosmeticaverpakkingen. Onze etiketten op rol voor cosmetische producten geven u de garantie dat de lijst met ingrediënten altijd goed zichtbaar blijft en niet wordt aangetast of vervaagd.

Lees ook ons Blog over dit thema

Fraaie cosmetica etiketten

In de categorie luxe afwerkingen kunt u bij ons kiezen voor traditionele warmfoliepreeg voor fraaie accenten in onder andere goud-, zilver- of koper-folie. Of kies voor glanzende effecten met spotlak. Maar ook een folielaminaat kan, naast voor bescherming, zorgen voor een fraai uiterlijk. Kies de matte variant voor een ‘soft-touch’ effect, op de glanzende variant, voor een hoogglans effect.

Wilt u meer weten of wilt u de materialen voelen en zien voordat u een bestelling plaatst? Bestel dan ons gratis  materialenboek .

Transparante etiketten met 'no-label-look' van polypropeenfolie

Onze etiketten in de no-label-look worden gedrukt op zeer helder PP (polypropeen) folie. De folie past zich makkelijk aan de rondingen van uw verpakking aan. Hierdoor is de folie voor uw klanten bijna onzichtbaar. Deze cosmetica-labels worden vaak voor parfumflessen en crèmepotjes gebruikt, omdat het afdrukken op folie flexibeler en goedkoper is dan een directe druk op het product. Wij adviseren in dit geval transparante etiketten op rol te gebruiken en deze machinaal te plakken om luchtbellen en structuurvorming van de lijm te voorkomen.

PP-folie is een perfect materiaal om te gebruiken voor cosmetica etiketten. Het is bestand tegen water en olie en  kan met diverse fraaie of praktische afwerkingen worden gecombineerd.  PP folie is ook verkrijgbaar in wit, zilver en ‘minder’ transparant (PP60 transparant) met een licht frosty effect.

Veelgestelde vragen

In ons overzicht van veelgestelde vragen vindt u op unieketiket.nl antwoorden op (bijna) alle vragen over etiketten, materialen of het bestelproces. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog een vraag voor ons? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een email sturen: info@unieketiket.nl, voor al uw vragen.

Tips & tools

Wilt u met eigen ogen zien hoe de materialen en afwerkingen eruitzien? Bestel ons gratis materialenboek! In het boek zijn voorbeelden opgenomen van onze meest gangbare materialen en afwerkingen. Het boek bevat ook kleine samples van de materialen waarmee getest kan worden, zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest voor uw toepassing.
In het materialenboek vindt u daarnaast handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer! Het gratis materialenboek is hier te bestellen.

Wilt u 100% zeker zijn dat uw labels bij de eerste bestelling er meteen perfect uitzien? Bestel dan een proefdruk van uw ontwerp. Bekijk welke proefdruk-optie bij u past.

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Weet u niet zeker of uw drukbestanden correct zijn aangemaakt? Bestel onze drukbestandenservice en wij controleren uw bestanden op eventuele fouten. Zo weet u zeker dat uw etiketten gedrukt worden volgens uw wensen.

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om een professioneel etiket te laten ontwerpen door een van onze creatieve grafische ontwerpers. Geheel volgens uw specificaties en wensen Geheel volgens uw specificaties en wensen en tegen een vaste prijs!!

Maakt u zelf het ontwerp? Hier vindt u tips en inspiratie:

Vragen? WiJ
helPen u graag!