Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Materiaal-opties voor etiketten

Papieren en folies voor uw etiketten

Bekijk onze hoogwaardige papiersoorten en folies voor uw etiketten

Papier of folie, glanzend of mat? Onze materialen zijn net zo uniek als uw opdracht. Wanneer u op zoek bent naar de zogenaamde “no label look” of juist naar opvallende etiketten met structuur, is bij unieketiket.nl alles mogelijk. Standaard materialen hebben wij altijd ruim op voorraad en zijn hierdoor direct leverbaar. Zoekt u iets specifieks of gebruikt u altijd een uniek type papier? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen kunnen wij aan uw verzoeken voldoen.

Wilt u eerst onze materialen zien voordat u uw etiketten bestelt? Bestel dan ons gratis materialenboek en laat u overtuigen door onze kwalitatieve materialen!

Bestel uw gratis Materialenboek

Glanzend papier wit 80 g (FSC® Mix Credit)

Dit hoogglanzend, gestreken papier is bijzonder geschikt voor etiketten bedrukt met kleuren en voor het etiketteren van statiegeldflessen, potten en barcodes.
Let op: de kleur van de foto hiernaast komt niet overeen met de kleur van het papier. In werkelijkheid is dit veel witter.


glanzend-papier-wit_80g

Mat papier gestreken wit 90 g (FSC® Mix Credit)

Het ‘gestreken mat’ papier 90g wordt gekenmerkt door een subtiel zijde-mat oppervlak, dat het etiket een hoogwaardige uitstraling geeft. Geschikt voor kleurendruk en voor het bedrukken met thermotransfer printers. Het mat papier gestreken wit is verkrijgbaar als zelfklevend op rol. Dit wat dikker materiaal is minder geschikt om op kleine flesjes of potjes te worden aangebracht. Wij adviseren om dit vooraf te testen.  U kunt testen met de kleine samples uit ons gratis te bestellen materialenboek.


mat-papier-gestreken-wit_90g

Natuurpapier met structuur crème-wit 90 g (FSC® Mix Credit)

Het natuurpapier is een ongestreken kwaliteitspapier met een ‘voelbare’ structuur. De zachtgele tint geeft uw etiketten een authentiek uiterlijk. Laat de kleur van het papier goed uitkomen, door een deel van het etiket onbedrukt te laten. Dit papier is speciaal ontworpen voor het etiketteren van flessen, potten en blikken en wordt veel gebruikt voor ‘bio’ producten. Een aanrader is om het natuurpapier met foliepreeg te combineren, dit zorgt voor een mooi contrast tussen het matte papier met structuur en de strak glanzende foliepreeg. Let op dat het natuurpapier een iets dikker materiaal is dat misschien minder geschikt is voor gebruik op kleine flesjes of potjes. Wij adviseren om dit vooraf te testen. U kunt testen met de kleine samples uit ons gratis te bestellen materialenboek.


natuurpapier_met_structur_creme-wit_90g

Natuurpapier met structuur wit 90 g (FSC® Mix Credit)

Dit is de helderwitte versie van het Natuurpapier met structuur crème-wit. Deze versie is vooral geschikt om de kleuren van gekleurde ontwerpen uit te laten komen zoals ze bedoeld zijn. Een aanrader is om het natuurpapier met foliepreeg te combineren, dit zorgt voor een mooi contrast tussen het matte papier met structuur en de strak glanzende foliepreeg.

Let op dat het natuurpapier een iets dikker materiaal is dat misschien minder geschikt is voor gebruik op kleine flesjes of potjes. Wij adviseren om dit vooraf te testen. U kunt testen met de kleine samples uit ons gratis te bestellen materialenboek.


natuurpapier_met_structur_wit_90g

Zilverkleurig glanzend papier 80 g (FSC® Mix Credit)

Ons zilverkleurig glanzend papier is bijzonder geschikt voor extra opvallende metallic etiketten. Vaak wordt het materiaal gebruikt om een goudeffect te simuleren, maar brons, koper, rood, groen, en vele andere metallic- en niet metallic- kleuren kunnen hiermee ook worden gerealiseerd en eventueel gecombineerd.

Let op: als onderdelen van het etiketontwerp geen metallic-effect moeten krijgen, moet dekwit worden opgenomen in het drukbestand. Selecteer in dat geval ook dekwit in de calculator bij het plaatsen van de opdracht.


zilverkleurig-glanzend-papier-80 g

Premium papier mat ongestreken wit 90 g (FSC® Mix Credit)

Robuust, stabiel papier dat bijzonder geschikt is voor (sterke) drank en levensmiddelen uit het hogere segment. Het witte materiaal leent zich bijzonder goed voor kleurrijke etiketontwerpen en laat zich goed combineren met diverse kleuren foliepreeg. Houd er rekening mee dat dit materiaal wat dikker, en daarmee wat stijver is en daardoor minder goed kan blijven kleven op smalle of kleine flessen en potjes. Wij adviseren om dit vooraf te testen. U kunt testen met de kleine samples uit ons gratis te bestellen materialenboek.


premium-papier-mat-ongestreken-wit-90 g

Katoenpapier 100 g (FSC® Mix Credit)

Mooi dik papier met een luxueuze uitstraling en een uitzonderlijke textuur door de toevoeging van echt katoen. Overtuig uw klanten met eenvoudige elegantie en klasse.

Houd er rekening mee het katoenpapier en dik en daarmee stijf materiaal is en daardoor slecht blijft kleven op smalle of kleine flessen of potjes. Katoenpapier is dus alleen geschikt voor of flessen met een grotere diameter of toepassing op min of meer vlakke oppervlakken. Bij twijfel, adviseren we het materiaal eerst te testen op uw fles of andere verpakking. U kunt samples opvragen via info@unieketiket.nl.


katoenpapier_100g

Graspapier 80 g (FSC® Mix Credit)

Een heel bijzonder materiaal: papier met de kleur van hooi. Het materiaal is gemaakt van gedroogde grasvezels en FSC-gecertificeerd papier.

Let op: Omdat graspapier een natuurproduct is, kan de kleur per productie licht variëren in kleur en structuur. Door de wat donkere achtergrond is bij gekleurde etiketontwerpen ‘dekwit’ nodig om de kleuren uit te laten komen zoals ze bedoeld zijn. Dekwit moet dan worden opgenomen in het drukbestand en ook worden aangevinkt in de calculator bij het plaatsen van de opdracht.

Graspapier is ideaal voor bedrijven die waarde hechten aan duurzame en herbruikbare materialen en een voorbeeld willen stellen voor verantwoord gebruik van onze hulpbronnen. Graspapier is gebaseerd op gras: een natuurlijke grondstof die bijna overal verkrijgbaar is en meerdere malen per jaar opnieuw groeit.


graspapier_80g

PP folie glanzend wit 60 µm

Het standaard materiaal als het om folie gaat. Sterke hechting, stralende glans, gemakkelijke verwerking en goede bescherming van uw product zijn de voordelen van witte folie. Geschikt voor productetiketten waarbij bescherming tegen externe invloeden belangrijk is, bv. voor dranken, cosmetische en schoonmaak producten.

PP folie is bijzonder geschikt voor etiketten die machinaal op blikjes aangebracht worden, direct na koud afvullen.


PP-folie-glanzend-wit-60

PP folie mat wit 60 µm

PP-folie mat wit is de matte variant van het PP folie glanzend wit 60 µm. Ook dit materiaal kenmerkt zich door een sterke hechting, gemakkelijke verwerking en goede bescherming van uw product. Geschikt voor dranken, cosmetica en voedingssupplementen.

PP folie is bijzonder geschikt voor etiketten die machinaal op blikjes aangebracht worden, direct na koud afvullen.


PP-folie-mat-wit-60

PP-folie transparant 50 μm (PET transparante drager) - `No-label look´

Transparante, glanzende polypropyleenfolie.  No-Label-Look staat voor glasheldere folie die wordt gebruikt voor etiketten om de indruk te wekken dat de informatie rechtstreeks op de productverpakking is gedrukt. Dit garandeert een sterke uitstraling op het verkooppunt. Het materiaal laat zich ook goed combineren met foliepreeg en is waterproof. In combinatie met een beschermende lak of folielaminaat is het materiaal ook resistent tegen olie en chemicaliën. PP-folie transparant 50 μm is daardoor bij uitstek geschikt voor etiketten voor dranken en cosmetische producten.

Let op: bij gekleurde etiketontwerpen is ‘dekwit’ nodig om de kleuren uit te laten komen zoals ze zijn bedoeld. Dekwit moet dan worden opgenomen in het drukbestand en ook besteld worden bij de opdracht.

Transparante etiketten worden het best machinaal aangebracht om luchtbellen en structuurvorming van de lijm te vermijden. PP folie is bijzonder geschikt voor etiketten die machinaal op blikjes aangebracht worden, direct na koud afvullen.


PP-folie-transparant-50-transparante-drager

PP-folie transparant 60 µm (papieren draagmateriaal)

Dit transparante materiaal heeft een licht-melkachtige waas en is daarmee minder doorzichtig dan de 50 µm versie PP-folie transparant.  Een voordeel ten opzichte van de No label-look versie is dat we PP-folie transparant 60 µm, voor kleinere oplagen goedkoper kunnen produceren met ons laserstans-proces. Het is waterproof en in combinatie met een beschermende lak of folielaminaat is het materiaal ook resistent tegen olie en chemicaliën.

Let op: bij gekleurde etiketontwerpen is ‘dekwit’ nodig om de kleuren uit te laten komen zoals ze bedoeld zijn. Dekwit moet dan worden opgenomen in het drukbestand en ook worden aangevinkt bij het plaatsen van de bestelling.

Transparante PP etiketten worden het best machinaal aangebracht om luchtbellen en structuurvorming van de lijm te vermijden. PP folie is bijzonder geschikt voor etiketten die machinaal op blikjes aangebracht worden direct na koud afvullen.


PP-folie-transparant-60-papieren-draagmateriaal

PP-folie glanzend wit 57 µm - gemakkelijk te verwijderen

Witte, glanzende polypropyleenfilm. Dit materiaal is gemakkelijk te verwijderen en te herplaatsen en kan zonder problemen of resten van het product worden verwijderd. Dit maakt het gemakkelijk om de positie te corrigeren. Het is ook zeer goed bestand tegen water, olie en chemicaliën.


PP-folie-glanzend-wit-49-gemakkelijk-te-verwijderen

PE-folie glanzend wit 85 µm

De iets sterkere en flexibelere polyethyleen folie in glanzend wit is niet scheurvast, in tegenstelling tot het wat stijvere PP-folie. Het is bijzonder geschikt voor het etiketteren van producten die in contact komen met water of olie, en voor allerhande producten in flexibele plastic flessen en containers.


PE-folie-glanzend-wit-85

Thermal-direct printpapier 70g (FSC® Mix Credit)

Dit warmtegevoelige etikettenmateriaal is speciaal geschikt voor bedrukking met een ‘thermo-direct printer’. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de detailhandel, voor het achteraf printen van informatie, zoals houdbaarheidsdatum of gewicht, op bedrukte of blanco etiketten.

Let op: De toepassing van een beschermende lak is niet mogelijk op dit materiaal. Het thermal-direct printpapier is zeer gevoelig voor hitte, bescherm (ongebruikte) etiketten daarom tegen warmte en licht om onbedoelde verkleuring te voorkomen.


Thermal-direct printpapier-70

Tyvek 90µm

Geen papier, geen folie, maar ijzersterk materiaal! Tyvek is een wit kunststof materiaal gemaakt van harde polyethyleen vezels. Deze vezels worden op elkaar gelegd en samengeperst. Het resultaat is een bijzonder bestendig, waterdicht en scheurvast materiaal met een bijzondere, ‘natuurlijke’ uitstraling. Zeer geschikt voor gebruik buitenshuis en voor chemische en luxueuze cosmeticaproducten. Kan zeer goed gecombineerd worden met foliepreeg.


tyvek-90