Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Materialen en papier

Bekijk onze hoogwaardige papiersoorten en folies voor uw etiketten

Papier of folie, glanzend of mat? Onze materialen zijn net zo uniek als uw opdracht. Wanneer u op zoek bent naar de zogenaamde “no label look” of juist naar opvallende etiketten met structuur, bij unieketiket.nl is alles mogelijk. Standaard materialen hebben wij altijd ruim op voorraad en zijn hierdoor direct leverbaar. Zoekt u iets specifieks of gebruikt u altijd een uniek type papier? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen kunnen wij aan uw verzoeken voldoen.

Wilt u eerst onze materialen zien voordat u uw etiketten bestelt? Bestel dan ons gratis materialenboek en laat u overtuigen door onze kwalitatieve materialen!

Hoogglans papier (80g) wit

Hoogglans wit papier is het meest gebruikte materiaal voor labels. Dit papier is geschikt voor diverse toepassingen bijvoorbeeld voor gebruik als flessenetiket of productetiket. Indien u heldere, levendige kleuren in uw ontwerp gebruikt, raden wij u aan om wit hoogglans papier te gebruiken.

Hoogglans wit papier voor labels en etiketten van unieketiket.nl

Mat papier (90g) wit

Mocht u op zoek zijn naar een matte uitstraling dan is ons ‘gestreken’ mat wit papier 90g een goede optie. Dit materiaal heeft een zijde-matte glans, en is uitermate geschikt voor meerkleurig bedrukte etiketten die een hoogwaardige uitstraling moeten hebben. Eveneens voldoet het aan de hoge eisen die aan materialen worden gesteld voor thermal-transfer beprinting.
Mat papier gestreken wit is verkrijgbaar met permanente lijm (standaard), als verwijderbaar etiket, als afwasbaar etiket, maar ook in een versie die geschikt is voor gebruik in een ijsemmer, een versie met een extra sterke lijm, én een versie die bestaat uit 99% gerecycled papier. Meer informatie? Neem contact op met de klantenservice.

Zelfklevend mat wit papier voor etiketten op rol van unieketiket.nl

Natuurpapier met structuur crèmewit

Natuurpapier heeft een bijzondere structuur en is van hoogwaardige kwaliteit waardoor uw etiketten er niet alleen mooi uitzien maar ook speciaal aanvoelen. De crèmewitte tint zorgt voor een “klassieke” uitstraling van uw etiketten. Dit papier is speciaal voor het etiketteren van flessen en andere productverpakkingen ontwikkeld. Het is zowel in een zelfklevende als in een aanlijmuitvoering verkrijgbaar.

Natuurpapier voor etiketten op glas en blik van unieketiket.nl

Hoogglans PE-folie wit

PE-folie is de aanbevolen standaard wanneer het om folie gaat. Sterke hechting, briljante glans, eenvoudige verwerking en een goede bescherming van uw product zijn de eigenschappen van deze witte folie. Voor productetiketten waarbij bestendigheid tegen invloeden van buiten een belangrijke rol speelt (bijvoorbeeld bij etiketten voor dranken en cosmetica). Dit materiaal is alleen als zelfklevend materiaal beschikbaar.

Zelfklevende weerbestendige PE-folie etiketten op rol van unieketiket.nl

Transparante folie (PP)

Transparante glanzende polypropeenfolie met deklaag, ook wel no-label look genoemd. Ideaal voor productetiketten waarbij transparantie, bestendigheid tegen water, olie en chemicaliën een belangrijke rol speelt (bijvoorbeeld voor dranken- en cosmetica-artikelen). De lijmlaag op de achterzijde van het etiket kan in sommige gevallen als een melkachtige waas zichtbaar worden. Voor het beste “no label look effect” kiest u voor PP-folie transparant 50µm (transparante PET draagmateriaal). Veelal wordt wit dekkende inkt gebruikt om een perfect drukresultaat te bereiken. Transparante PP-folie is alleen als zelfklevend materiaal beschikbaar.

 

Transparante glanzende polypropeen-folie met deklaag voor productetiketten op rol van unieketiket.nl

Aluminium coated glanzend papier

Een papier met glanzende metalen aluminium deklaag. Bijzonder geschikt als eyecatcher voor reclame- en decoratie-etiketten en in de drankensector (bijvoorbeeld energy drinks). Vaak wordt aluminium coated papier gebruikt om een goudeffect te simuleren. Aluminium coated glanzend papier is zowel zelfklevend als in aanlijmuitvoering verkrijgbaar.

Papier met glanzende metalen aluminium deklaag voor etiketten op rol van unieketiket.nl