Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

No-Label-Look

Transparante etiketten voor alle branches

De pluspunten van unieketiket.nl

Wat is No-Label-Look? 

No-Label-Look Labels zijn bedrukte, transparante zelfklevende etiketten. Onzichtbare, transparante etiketten zijn eigentijds, hoogwaardig en vrij vorm te geven. De glasheldere folie wordt gebruikt voor etiketten om de indruk te wekken dat de informatie rechtstreeks op de productverpakking is gedrukt. Naast de transparante polypropyleenfolie (PP-folie) moet ook de lijm van de folie volledig helder zijn.
Wilt u het transparante PP materiaal met no-label look bestellen? Selecteer dan PP-folie transparant 50 μm (PET transparante drager) in de calculator.

Let op: matte beschermende lak of matte folielaminaat, maken het etiket minder helder! Kies voor een optimale bescherming van uw No-Label-Look-etiketten dus voor beschermende lak glans of folielaminaat glans.

Nog een tip: Etiketten met een no-label look kunt u het best machinaal aanbrengen om luchtbellen en structuurvorming van de lijm te vermijden.

folienetikett_nolabellook

Folie-etiket op papieren drager

Bij unieketiket.nl kunt u de transparante PP-folie ook met een papieren drager bestellen (PP-folie transparant 60μm (papieren draagmateriaal). Deze versie is minder helder doordat de lijm van dit materiaal niet volledig transparant is, maar zichtbaar is als een licht melkachtige laag. Deze folie heeft dus geen No-label look.
Wilt u het transparante PP materiaal met papieren dragermateriaal bestellen? Selecteer dan PP-folie transparant 60 μm (papieren draagmateriaal) in de calculator.

 

Hier nogmaals de twee mogelijkheden in één oogopslag:

Wilt u graag zien hoe uw no-label-look label eruit gaat zien op uw product? Wilt u 100% zeker zijn dat uw etiketten bij de eerste bestelling meteen perfect uitzien, zowel voor wat betreft het materiaal als de bedrukking? Bestel dan een proefdruk van uw ontwerp. Er zijn twee proefdrukopties beschikbaar. Bekijk welke optie bij u past en overtuig uzelf van onze kwaliteit en de effectiviteit van uw labelontwerp.

Wilt u met eigen ogen zien wat het verschil is tussen de beide transparante PP materialen? Bestel ons gratis materialenboek! In het boek zijn hiervan voorbeelden opgenomen én ook voorbeelden van onze meest gangbare materialen en afwerkingen.

Het boek bevat ook kleine samples om mee te testen.

In het materialenboek vindt u daarnaast handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Het gratis Materialenboek is hier te bestellen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!

Transparante PP-folie op PET-folie

 • No-Label-Look
 • Snellere machinale etikettering
 • Kan niet door ieder etiketteringssysteem worden verwerkt
 • Volledig doorzichtig
 • PP-folie transparant 50 μm (PET transparante drager)
 • Te combineren met foliepreeg./li>

Transparante PP-Folie op papier

 • Geen No-Label-Look
 • Kan door ieder etiketteringssysteem worden verwerkt
 • Goedkoper om te produceren: geschikt voor laserstansen
 • Lijm is als een lichte melkachtige laag zichtbaar
 • Te combineren met foliepreeg./li>
 • PP-folie transparant 60 μm (papieren draagmateriaal)
No-Label-Look_Folienträger
No-Label-Look-Papierträger

Het gebruik van dekwit

Dekwit is een extra laag wit die als eerste gedrukt wordt, voordat de kleurenlaag wordt gedrukt.
Dekwit als achtergrond is bij transparant materiaal (bijna altijd) nodig om te voorkomen dat de bedrukking doorschijnt. Digitale druk heeft namelijk een witte achtergrond nodig, dat is bij de meeste materialen geen probleem omdat deze ‘van zichzelf’ wit zijn. Bij transparant materiaal moet de witte achtergrond echter gedrukt worden.
Voor zwarte druk (opgemaakt als CMYK 0/0/0/100), geldt dit overigens niet. Dat kan direct op transparant materiaal worden gedrukt, zonder dekwit!

Kiest u voor transparante etiketten én gebruikt u kleuren in uw etiketontwerp dan is het volgende belangrijk:

 • Zorg voor de opmaak van dekwit in het drukbestand: dekwit moet worden aangelegd in het drukbestand, zie in onze aanleverinstructies – onder ‘Dekwit’.
 • bij de bestelling moet ook dekwit worden mee-besteld (de optie verschijnt vanzelf als transparant materiaal wordt gekozen in de onze on-line calculator)

Heeft u nog vragen?

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Ook al werken wij online, persoonlijk advies blijft toch een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden, of om op mogelijkheden te wijzen die misschien nog niet eerder zijn overwogen.
U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, wij adviseren u graag!