Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

FSC® gecertificeerde materialen

Wij drukken uw etiketten graag op FSC®-gecertificeerd papier.

FSC_Header

Wat is FSC?

logo-fsc(Forest Stewardship Council®) is een internationale, niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk, die in 1993 is opgericht naar aanleiding van de milieutop van Rio de Janeiro. Het doel is de bossen in de wereld te beheren op een manier die tegemoetkomt aan de behoeften van het heden zonder de toekomst van de komende generaties in gevaar te brengen.

 

De FSC principes

De FSC® heeft wereldwijd uniforme basisprincipes voor verantwoord bosbeheer vastgesteld. Er worden normen ontwikkeld en toepassings- en afzetmogelijkheden voor de geproduceerde bosbouwproducten afgeleid. Het belangrijkste instrument voor de marketing is ongetwijfeld het FSC®-label, waarvan het gebruik strikt gereglementeerd is en door de FSC® moet worden goedgekeurd. De beheersnormen worden op hun beurt op nationaal niveau aangepast aan de respectieve omstandigheden en mogelijkheden van de afzonderlijke landen, teneinde een optimale uitvoering mogelijk te maken en te garanderen.

Deze tien beginselen omvatten de naleving van wetten, contracten en overeenkomsten, de bescherming van de rechten en de arbeidsomstandigheden van de werknemers, de instandhouding van de economische levensvatbaarheid van het bos en het toezicht op de beheersmaatregelen. Meer informatie over FSC® is te vinden op de Nederlandse FSC® website.

Wat betekent FSC®-gecertificeerd?

Het FSC®-label certificeert dat het gebruikte hout afkomstig is uit FSC®-gecertificeerde bossen en dus uit duurzaam en milieuvriendelijk bosbeheer. Er zijn weer drie varianten van certificatie:

FSC® 100%: De producten zijn volledig gemaakt van FSC®-gecertificeerd materiaal.

FSC® Mix: De producten bestaan uit materialen die afkomstig zijn uit voorbeeldig beheerde, FSC®-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

FSC® Recycled: De producten bestaan volledig uit gerecycleerde materialen.

Bovendien mogen alleen FSC® gecertificeerde bedrijven reclame maken voor producten en deze voorzien van het FSC®-label.

FSC en unieketiket.nl

Bijna alle papiersoorten bij unieketiket.nl zijn FSC®-mix gecertificeerd. U kunt in onze calculator precies zien welke dat zijn: Alle gecertificeerde materialen zijn gemarkeerd met de toevoeging “FSC® Mix Credit”. U kunt ook kiezen uit recycleerbare en gerecycleerde materialen. Niet alleen bij de materialen leggen wij de nadruk op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen. Onze productie wordt ook zo veel mogelijk geoptimaliseerd volgens ecologische aspecten. Interessant? Lees ook onze pagina’s over onze milieuvriendelijke etiketten en onze CO2-verminderde productie.

Meer informatie:

Meer dan 15 materialen behoren tot ons standaardrepertoire. Onze pagina met materialen geeft een overzicht van de standaardmaterialen. Zo bent u er zeker van dat u het juiste materiaal voor uw product vindt.

Natuurlijk bieden wij op aanvraag ook andere materialen aan. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

In ons gratis materialenboek vindt u voorbeelden van bedrukte etiketten op FSC® gecertificeerde materialen. Op verzoek sturen we u graag voorbeelden van etiketten op gerecyclede materialen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!