Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Testseite

Wat is FSC?

logo-fsc(Forest Stewardship Council®) is een internationale, niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk, die in 1993 is opgericht naar aanleiding van de milieutop van Rio de Janeiro. Het doel is de bossen in de wereld te beheren op een manier die tegemoetkomt aan de behoeften van het heden zonder de toekomst van de komende generaties in gevaar te brengen.

De FSC principes

De FSC® heeft wereldwijd uniforme basisprincipes voor verantwoord bosbeheer vastgesteld. Er worden normen ontwikkeld en toepassings- en afzetmogelijkheden voor de geproduceerde bosbouwproducten afgeleid. Het belangrijkste instrument voor de marketing is ongetwijfeld het FSC®-label, waarvan het gebruik strikt gereglementeerd is en door de FSC® moet worden goedgekeurd. De beheersnormen worden op hun beurt op nationaal niveau aangepast aan de respectieve omstandigheden en mogelijkheden van de afzonderlijke landen, teneinde een optimale uitvoering mogelijk te maken en te garanderen.

Deze tien beginselen omvatten de naleving van wetten, contracten en overeenkomsten, de bescherming van de rechten en de arbeidsomstandigheden van de werknemers, de instandhouding van de economische levensvatbaarheid van het bos en het toezicht op de beheersmaatregelen. Een gedetailleerde lijst van alle FSC®-principes is te vinden op www.fsc-deutschland.de/de-de/wald/waldstandards.

Wat betekent FSC®-gecertificeerd?

Het FSC®-label certificeert dat het gebruikte hout afkomstig is uit FSC®-gecertificeerde bossen en dus uit duurzaam en milieuvriendelijk bosbeheer. Er zijn weer drie varianten van certificatie:

gecertificeerd materiaal.

FSC® Mix: De producten bestaan uit materialen die afkomstig zijn uit voorbeeldig beheerde, FSC®-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

FSC® Recycled: De producten bestaan volledig uit gerecycleerde materialen.

Bovendien mogen alleen FSC® gecertificeerde bedrijven reclame maken voor producten en deze voorzien van het FSC®-label.

FSC en unieketiket.nl

Bijna alle papiersoorten bij unieketiket.nl
zijn FSC®-mix gecertificeerd. U kunt precies zien welke in de calculator: Alle gecertificeerde materialen zijn gemarkeerd met de toevoeging “FSC® Mix Credit”. U kunt ook kiezen uit recycleerbare en gerecycleerde materialen. Niet alleen bij de materialen leggen wij de nadruk op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen. Onze productie wordt ook zo veel mogelijk geoptimaliseerd volgens ecologische aspecten. Kom meer te weten over onze duurzame labels en onze CO2-verminderde productie.
nachhaltigen Etiketten und unserer CO2-reduzierten Produktion.

Meer informatie:

Mehr als 15 Materialien gehören zu unserem Standardrepertoire. Auf unserer Materialien-Seite können Sie sich einen Überblick über die Standardmaterialien verschaffen und sich auch Datenblätter mit den jeweiligen Spezifikationen der einzelnen Papiere und Folien herunterladen. Diesen Datenblättern können Sie auch entnehmen, ob ein Material FSC®-zertifiziert ist. So finden Sie mit Sicherheit das richtige Material für Ihr Produkt.

Natürlich bieten wir auf Wunsch auch weitere Materialien an. Kontaktieren Sie dazu einfach unseren Kundenservice. Wir helfen Ihnen gerne weiter.

In ons gratis materialenboek vindt u voorbeelden van bedrukte etiketten op FSC® gecertificeerde materialen. Op verzoek sturen we u graag voorbeelden van etiketten op gerecyclede materialen.