Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Reliefdruk met of zonder foliedruk

Exclusieve 3D afwerking voor uw etiket

Wat maakt reliëfpreeg zo bijzonder?

  • Exclusieve afwerking
  • Eyecatcher voor uw label
  • 3D-effect
  • hoge kwaliteit & opvallende look
  • speciale look & feel
  • tastbare kwaliteit
  • vrij in vorm & ontwerp
Reliefdruk_label_afwerking

Reliëfdruk - Maak van uw label een visueel hoogtepunt

Afwerkingen maken van uw etiket iets heel speciaals. Of het nu gaat om foliepreeg, digitale spot- UV-lak of folielaminaat – afwerkingen brengen de presentatie van uw product naar een hoger niveau en geef het een bijzonder hoogwaardige en stijlvolle uitstraling. Vooral reliëfpreeg is een visueel hoogtepunt en wordt niet zonder reden beschouwd als meest luxueuze labelafwerking.

Zo ontstaat een etiket met reliëfpreeg:

Reliëfdruk combineert blinddruk en foliedruk. Dit betekent dat het materiaal op de plek van het gewenste design-onderdeel, ‘multidimensionaal’ wordt vervormd met behulp van een speciale maatwerk-drukplaat en vervolgens (optioneel) extra wordt afgewerkt met een foliepreeg in de gewenste kleur. De vervorming kan positief (naar boven) of negatief (naar beneden) zijn. Bij zelfklevende etiketten op rol is alleen een positieve preeg mogelijk. Het voordeel van reliëfpreeg is dat afzonderlijke ontwerp-elementen op verschillende hoogtes gepreegd kunnen worden, zodat er verschillende niveaus ontstaan. Dit maakt het element tastbaar en creëert een spannend 3D-effect. In principe kunnen alle design-elementen in reliëfdruk worden benadrukt: Letters, een logo, individuele structuren of zelfs hele oppervlakken. U kunt er daarbij ook voor kiezen om sommige elementen wél en andere elementen niet te laten uitvoeren met foliepreeg. Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit!

Let op: reliëfdruk is alleen mogelijk op papier. PP of PE folies zijn te dun voor deze afwerkingsmethode en zijn bovendien moeilijk te vervormen. Daarnaast moet in het ontwerp ook een minimale lijndikte van 0,4 mm worden aangehouden voor elementen die in reliëfpreeg worden uitgevoerd.

Reliëfdruk en blinddruk - Wat is het verschil?

Bij blinddruk wordt alleen het materiaal onder druk vervormd, er wordt geen extra foliepreeg (hot foil) toegepast. In tegenstelling tot reliëfdruk is het optische effect van blindpreeg niet heel zichtbaar, maar meer voelbaar. Het toevoegen van een foliepreeg aan reliëfdruk geeft het hele element een expressiviteit die niet mogelijk is met blinddruk.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over reliëfpreeg of over onze afwerkingsmogelijkheden in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen snel en vakkundig en geven u graag advies.

Wij controleren graag vooraf uw gewenste ontwerp: stuur ons uw drukbestand per e-mail en wij controleren of uw ontwerp met reliëfdruk kan worden uitgevoerd.

Ook als u een offerte wilt hebben bent u bij ons aan het juiste adres! Neem hiervoor contact met ons op: telefonisch (+31) (0)30 808 05 97 of per e-mail aan info@unieketiket.nl.

Meer informatie:

Weet u niet zeker of uw drukbestanden correct zijn aangemaakt? Bestel onze drukbestandenservice en wij controleren uw bestanden op eventuele fouten. Zo weet u zeker dat uw etiketten gedrukt worden volgens uw wensen.

Hulp nodig bij de opmaak van de drukbestanden?
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.

U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Wilt u met eigen ogen zien hoe de materialen en afwerkingen eruitzien? Bestel ons gratis materialenboek! In het boek zijn voorbeelden opgenomen van onze meest gangbare materialen en afwerkingen. Het boek bevat ook kleine samples van de materialen waarmee getest kan worden, zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest voor uw toepassing.

In het materialenboek vindt u daarnaast handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Het gratis Materialenboek is hier te bestellen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!