Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten voor koffie en thee

Etiketten voor koffie en thee

Warme dranken zoals koffie een thee zijn verreweg favoriet bij de Nederlandse bevolking. Wist u dat in Nederland per dag ca. 33,5 miljoen keer een lekkere bakkie koffie wordt gedronken door 8,8 miljoen koffiedrinkers? Ook op het gebied van thee drinken de Nederlanders lekker door. Dagelijks slobberen we een dikke 16 miljoen koppen thee weg, met 5,6 miljoen theeleuten (bron: Nationaal Koffie & Thee Onderzoek 2022).

Volgens een studie van Euromonitor worden in Belgie per dag gemiddeld 2,2 kopjes koffie gedronken, wat volgens de studie zelfs een positief effect heeft op de gezondheid!

Al wordt in Belgie weinig thee gedronken, de thee consumptie zit in Belgie wel in de lift. Vooral groene thee en kruidenthee worden steeds populairder. Overigens zijn dit officieel geen theesoorten, naar ‘infusies’.

Trends in thee en koffie

Voor beide warme dranken geldt dat de consument meer is gaan uitgeven aan deze dranken. Het volume een verkochte thee en koffie is echter gedaald. Er is steeds meer vraag naar kwalitatief goede koffie en thee, met meer smaakvariaties is trending.  Het aanbod van koffiebonen, koffie- pads en -capsules met speciale smaken neemt toe, ten koste van standaard voorgemalen koffie. Ook het aantal aangeboden theemelanges neemt enorm toe. Daarnaast blijft het aandeel van duurzame en fair trade producten groeien.
Andere trends zijn het toenemend gebruik van plantaardige melkproducten voor in de koffie. Maar ook voor koffie komen alternatieve producten op de markt. Deze smaken als koffie, maar zijn gemaakt van dadelpitten, cichoreiwortel en andere, soms geheime ingrediënten. Het drankje heet dan ‘beanless coffee’ of ‘coffee-less coffee’.

In onze blog bijdrage trendy koffie- en thee-etiketten gaan we nader in op de trends die we gespot hebben voor 2024.

Vormgeving van uw etiketten

Met de vele aanbieders op de markt is het van groot belang om uw producten op te laten vallen. De één kiest voor een papieren verpakking de ander voor een uit gerecycled plastic vervaardigde verpakking. unieketiket.nl kan etiketten voor u drukken die aansluiten op uw huisstijl en missie. Wij beschikken over een ruim assortiment materialen waaronder gerecycled papier en graspapier en hebben veel FSC gecertificeerde materialen in het assortiment. Een mooi etiket is het visitekaartje voor uw product en maakt het mogelijk om u visueel te onderscheiden van uw concurrenten en tegelijkertijd uw klanten op overtuigende wijze te informeren over uw product.

Als professionele etikettendrukkerij produceren wij de etiketten volledig naar uw wensen. Alle kleuren en vormen zijn mogelijk. Of het nu gaat om full colour of zwart/wit etiketten, hoekige of ronde etiketten. Ook kunt u kiezen uit ons omvangrijke assortiment materialen. Hierbij kunt u kiezen uit diverse papiersoorten en folies (glans of mat). De etiketten moeten goed op uw verpakkingen blijven plakken. Een goede lijm is dan ook een vereiste en een vanzelfsprekendheid voor ons! Daarnaast adviseren wij om een beschermende lak of folielaminering als afwerking te kiezen. Dit komt de duurzaamheid van het etiket ten goede.

Voor uw premium producten hebben we ook luxere afwerkingen in het assortiment, zoals metallic en veelkleurige folies als hot foil (foliepreeg), reliefdruk en spotlak.

Etiketten online bestellen

Bij unieketiket.nl heeft u de mogelijkheid om verschillende ontwerpen in één opdracht te combineren. Voorwaarde hiervoor is dat de maatvoering en het te materiaal van de etiketten hetzelfde is. Doordat het totaal aantal etiketten toeneemt, zal de prijs per etiket afnemen. Aangezien er diverse koffie- en theesoorten worden aangeboden heeft u de mogelijkheid om grotere volumes in één keer te bestellen. Raadpleeg onze calculator om uw prijs te berekenen. Wanneer u de etiketten machinaal wilt aanbrengen op uw verpakking kunt u kiezen voor etiketten op rol. Voor handmatig aanbrengen adviseren wij uw etiketten op vellen te laten drukken.

Duurzame etiketten

Onze duurzame labels kunnen worden gedrukt op FSC-gecertificeerde, gerecyclede, recyclebare en biologisch afbreekbare materialen. Ontdek de verscheidenheid van onze duurzame labels en leer meer over ons verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Gepersonaliseerde etiketten

Om u te onderscheiden van de concurrentie kunt u leren van de concurrentie: doe het zoals Coca-Cola, Nutella en Co. en personaliseer uw producten. Met unieketiket.nl kunt u elk label een eigen naam, nummer of individuele code geven. Zo personaliseert u elk van uw producten en spreekt u uw klanten specifiek en individueel aan. Dat zorgt voor klantenbinding en vergroot de herkenbaarheid van uw merk!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Wij zijn een onlinedrukkerij en persoonlijk advies is een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden en wijzen graag op mogelijkheden die misschien nog niet eerder zijn overwogen.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, wij adviseren u graag!

 

Bij unietiket.nl  kunt u uw etiketten makkelijk en snel online bestellen, zo bespaart u tijd en kosten.
Vul direct de gegevens in, in de online calculator.
Uitleg over ons bestelproces vindt u hier. De etiketten worden direct bij u bezorgd of indien gewenst bij de producent waar u mee samenwerkt.

Zien wat er allemaal mogelijk is? Laat u inspireren en bestel ons gratis materialenboek! Hierin vindt u:

  • onze meest gangbare materialen en afwerkingen.
  • kleine samples van de materialen om mee te testen: aanbevolen!
  • handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Materialenboek nu aanvragen

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over de aanlevering van drukbestanden.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand.

Vragen? Wij 
helPen U graag!