Foliedruk | hoogwaardige hotfoilbedrukking | unieketiket.nl
Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Foliedruk

Laat de etiketten van uw producten voorzien van een glanzend reliëf

Voordelen van foliedruk

 • exclusieve uitstraling
 • prachtige contrasten
 • extra glans
 • hoge kleurintensiteit
 • bijzondere toegevoegde waarde
 • blikvanger
 • vrije keuze voor kleur en formaat
 • hoge resistentie tegen vochtigheid en hoge temperaturen
 • gratis verzending van uw etiketten binnen de EU
Detail Rollenhaftetikett Praegung Gold

Toepassingen met foliedruk

Accentueer beeldcontouren, teksten & delen van uw etiket

Etiketten op rol en natlijmetiketten voorzien van foliedruk zijn een bijzonder populaire manier om uzelf te onderscheiden van de concurrentie en de aandacht van de klant naar uw eigen product te trekken. Geëmbosseerde labels zijn vaak terug te vinden in de (mousserende) wijn-, gedistilleerd of cosmetische industrie en op hoogwaardige voedingsmiddelen. De foliedruk kan worden gecombineerd met tal van andere veredelingen zoals een opwaardering van de folie of een beschermende lak. Zorg ervoor dat uw producten een individuele, exclusieve en onmiskenbare indruk achterlaten. U heeft de mogelijkheid om uw etiketten te voorzien van een reliëflaag in verschillende kleuren. Er is ook de mogelijkheid om meerdere foliedruk-stempels te gebruiken. Dit betekent dat u niet hoeft te kiezen voor één kleur, maar dat u meerdere folies kunt combineren om speciale effecten te bereiken. Foliedruk zorgt ervoor dat uw etiketten een speciale oppervlaktestructuur hebben die het licht breekt.

Copper Parrot Gin Kuperfolie Praegeetiketten

Hoe gaat foliedruk in zijn werk

Als de etiketten van folie worden voorzien, wordt een flinterdunne folie op de gewenste plaatsen op het oppervlak van het etiket aangebracht. Deze gekleurde of metalen folies worden met behulp van speciale embossing tools en warmte op het etiket gestempeld. Etiketten die dit proces ondergaan worden vaak voorzien van een preeg waardoor er een extra reliëf ontstaat. Ook hotfoil etiketten worden veel gebruikt. Bijna al onze papieren materialen en folies zijn geschikt voor dit effectieve type afwerking, of het nu gaat om onbehandeld, gelamineerd of gelakt. Dankzij het aanbrengen van folie kunnen verfijnde details op een bijzonder edele en miniscule manier worden uitgevoerd, waardoor zowel visuele als tastbare contrasten ontstaan. Deze eyecatcher is verkrijgbaar in een groot aantal variaties:

 • metallic, parelmoer of transpartant
 • mat of glanzend
 • goud-, zilver- of hologramfolie
 • koper-, brons- of roségoud-uitstraling
 • rood, blauw, groen of mintgroen

U kunt uw creativiteit hier de vrije loop laten!

Sheffield Dry Gin Heissfolie gold praegeetiketten

Metallic etiketten

Een speciaal metallic effect wordt niet alleen gecreëerd door foliedruk toe te passen. Bij unieketiket.nl heeft u ook de mogelijkheid om uw etiketten op metallic papier of met zilverkleurige elektro-inkt te bedrukken. Zo kunt u van uw label een echte blikvanger maken. Lees meer over onze metallic etiketten. U kunt ook onze klantenservice  vragen naar onze gratis proefset met voorbeelden van diverse etiketten welke de verschillende drukmethoden laten zien.

Beschermende lak

Een aanvullende afwerking is onze beschermende lak in mat of glanzende variant. Dit zorgt echter niet alleen voor een hogere kwaliteit of meer opvallend oppervlak voor uw label, maar beschermt het ook tegen slijtage.

Cosmetica etiketten

Er is nauwelijks een andere industrie waar verpakking en uitstraling zo belangrijk zijn als in de cosmetica-industrie. Om uw label op te laten vallen en uw klanten te overtuigen met een hoogwaardige uitstraling, bieden wij u enkele bijzondere mogelijkheden bij de keuze van de materialen, het ontwerp en de afwerking van uw labels.

Hoe nu verder?

Meer informatie over onze afwerkingsmogelijkheden vindt u hier op onze overzichtspagina van veredelingen. Om het ontwerp van uw etiket goed op te maken kunt u ons informatieblad over het aanleveren van drukwerkbestanden downloaden. Dit zal ervoor zorgen dat uw etiketten eruit zien zoals gepland. Natuurlijk kunt u ook eerst een proefdruk bestellen. Als u uw etiketten direct via onze calculator wilt bestellen, voert u daar direct uw oplage in, evenals de verschillende drukontwerpen, het formaat van uw etiketten in de breedte x formaat (mm) en het gewenste materiaal en afwerkingen. Als u niet kunt vinden wat u nodig heeft in de calculator, neem dan contact met ons op. Ons assortiment omvat talloze materialen en mogelijkheden.

Wat u ook kan interesseren:

Vragen? WiJ 
helPen u graag!

Mirjam Verlinden unieketiket.nl