Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Foliepreeg

Geef de etiketten van uw producten een premium uitstraling

Voordelen van foliepreeg

 • exclusieve uitstraling
 • premium afwerking
 • extra glans
 • hoge kleurintensiteit
 • bijzondere toegevoegde waarde
 • blikvanger
 • vrije keuze voor kleur en formaat
Detail Rollenhaftetikett Praegung Gold

Toepassingen met foliepreeg

Accentueer beeldcontouren, teksten & delen van uw etiket

Etiketten op rol en natlijmetiketten voorzien van foliepreeg (hot foil) zijn een bijzonder effectieve manier om uzelf te onderscheiden van de concurrentie en de aandacht van de klant naar uw eigen product te trekken. Foliepreeg zorgt ervoor dat uw etiketten een speciale oppervlaktestructuur hebben die het licht breekt. Etiketten met een preeg zijn worden veel toegepast in de (mousserende) wijn-, gedistilleerd of cosmetische industrie en op hoogwaardige voedingsmiddelen. De foliepreeg kan worden gecombineerd met tal van andere veredelingen zoals een een folielaminaat of een beschermende lak. Zorg ervoor dat uw producten een individuele, exclusieve en onmiskenbare indruk achterlaten. U heeft de mogelijkheid om uw etiketten te voorzien van een foliepreeg in verschillende kleuren. Optioneel is er ook de mogelijkheid om meerdere foliepreeg-stempels te gebruiken. Dit betekent dat u niet hoeft te kiezen voor één kleur, maar dat u meerdere folies kunt combineren om speciale effecten te bereiken, vraag onze verkoop specialisten naar de mogelijkheden.

Copper Parrot Gin Kuperfolie Praegeetiketten

Hoe gaat foliedruk in zijn werk

Als de etiketten van foliepreeg, ook wel hot foil genoemd, worden voorzien,  wordt een flinterdunne folie op de gewenste plaatsen op het oppervlak van het etiket aangebracht. Deze gekleurde of metalen folies worden onder druk en met hitte met behulp van speciale preeg-werktuigen op het etiket ‘gestempeld’. Etiketten die dit proces ondergaan kunnen optioneel ook worden voorzien van een reliëfpreeg, ook wel embossing genoemd, waardoor er een extra reliëf ontstaat. Bijna al onze papieren materialen en folies zijn geschikt voor dit type afwerking. Dankzij het aanbrengen van folie kunnen details op een bijzonder fraaie manier worden geaccentueerd, waardoor zowel visuele als tastbare contrasten ontstaan. Deze eyecatcher is verkrijgbaar in een groot aantal variaties:

 • metallic, parelmoer of transparant
 • mat of glanzend
 • goud-, zilver-
 • koper-, brons- of roségoud-uitstraling
 • rood, blauw, groen of mintgroen
 • hologramfolie

U kunt uw creativiteit hier de vrije loop laten!

U kunt samples van de folies en of met foliepreeg afgewerkte voorbeeld-etiketten opvragen bij onze klantenservice.

Sheffield Dry Gin Heissfolie gold praegeetiketten

Metallic etiketten

Een speciaal metallic effect wordt niet alleen bereikt met foliepreeg. Bij unieketiket.nl heeft u ook de mogelijkheid om uw etiketten op metallic papier, metallic folie óf met zilverkleurige elektro-inkt te laten bedrukken. Ook zo kunt u van uw etiket een echte blikvanger maken. Lees meer over onze metallic etiketten. Zien? Bestel onze gratis proefset met diverse voorbeelden van etiketten op verschillende materialen en met verschillende afwerkingen.

Beschermende lak

Een aanvullende afwerking is onze beschermende lak in mat of glanzende variant. Dit zorgt echter niet alleen voor een hogere kwaliteit voor uw label, maar beschermt het ook tegen slijtage.

Cosmetica etiketten

Er is nauwelijks een andere industrie waar verpakking en uitstraling zo belangrijk zijn als in de cosmetica-industrie. Om uw label op te laten vallen en uw klanten te overtuigen met een hoogwaardige uitstraling, bieden wij u enkele bijzondere mogelijkheden bij de keuze van de materialen, het ontwerp en de afwerking van uw labels.

Hoe nu verder?

Meer informatie over onze afwerkingsmogelijkheden vindt u hier op onze overzichtspagina van veredelingen. Om het ontwerp van uw etiket goed op te maken kunt u ons informatieblad over het aanleveren van drukwerkbestanden downloaden. Dit zal ervoor zorgen dat uw etiketten eruit zien zoals gepland. Natuurlijk kunt u ook eerst een proefdruk bestellen. Als u uw etiketten direct via onze calculator wilt bestellen, voert u daar direct uw gewenste hoeveelheid in in, en het aantal variaties (drukontwerpen), het formaat van uw etiketten in de breedte x formaat (mm) en het gewenste materiaal en afwerkingen. Als u niet kunt vinden wat u nodig heeft in de calculator, neem dan contact met ons op. Ons assortiment omvat talloze materialen en mogelijkheden.

Wat u ook kan interesseren:

Vragen? WiJ 
helPen u graag!