Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten voor op blikjes; Professioneel gedrukte etiketten op rol

Uw unieke etiketten op rol voor op blikjes

unieketiket.nl biedt méér:

etiketten_voor_blikjes

Blikjes-etiketten voor alle producten

Of het nu gaat om blikjes voor limonade, kombucha,  kruidenblikken, blikjes diervoeding, worstproducten verpakt in blik, gekleurde blikken of het klassieke bier in blik – bij unieketiket.nl kunt u terecht voor zelfklevende etiketten voor alle soorten blikken. Wij bieden professioneel bedrukte etiketten van de hoogste kwaliteit, en als het snel moet inclusief express-productie in twee werkdagen.

Bedrukte blikjes of bedrukte etiketten?

Etiketten op rol voor blikjes zijn een uiterst kostenbesparende methode om uw blikjes van uw merk te voorzien. Het direct bedrukken van blikjes wordt met behulp van zeefdruktechniek gedaan. Deze methode is over het algemeen vrij duur bij de productie van kleinere oplages. Het digitaal laten bedrukken van uw etiketten is dan een flexibele en kostenbesparende oplossing.

Welke materialen zijn geschikt voor blik?

Meestal worden de blikjes eerst gevuld om vervolgens te worden voorzien van een etiket via een wet-fill-proces; dit betekent in feite dat wanneer etiketten worden aangebracht op de blikjes, de buitenkant van het de blikjes koud en nat is. Producenten en afvulbedrijven zijn dan ook op zoek naar een materiaal dat functioneert tijdens het vul- en aanvraagproces en dat er ook geweldig uitziet op het verkooppunt. Wij adviseren dan ook gebruik te maken van polypropyleen, afgekort: PP; dit materiaal is volledig waterbestendig en kan toegepast worden in vullijnen en op koude, natte blikjes worden aangebracht.

PP is verkrijgbaar als een witte, zilveren of transparante film. Allemaal geschikt voor het afdrukken van etiketten voor blikjes van hoge kwaliteit. Witte PP-film kan worden gebruikt voor full-colour, high-impact print en grafische afbeeldingen. Zowel de zilveren als transparante materialen kunnen worden gebruikt om een no label-look te creëren; waarbij het lijkt alsof er direct op het blik is gedrukt. Om levendige kleuren te realiseren, adviseren we om dekwit, oftewel witte inkt te laten aanbrengen. Zie op deze pagina: aanleverinstructies,  hoe dit moet worden opgemaakt in het drukbestand.

Welk formaat etiket past op uw blikje?

U kunt bij ons uw wij etiketten bestellen in elke gewenste vorm en maat. Het is echter  belangrijk om ervoor te zorgen dat het bliketiket de beschikbare ruimte op het blik niet overschrijdt en buiten het conische deel van het blikje blijft. U beslist  hoeveelheid ruimte wordt opengelaten tussen de beide uiteindes van een etiket dat (bijna volledig) om het blikje wordt gewikkeld. Wij adviseren echter om het etiket zichzelf niet te laten overlappen (dit kan namelijk problemen veroorzaken bij het machinaal etiketteren).
We werken met een aantal brouwerijen en hebben bliklabels geproduceerd in de volgende maten:

  • 330 ml – 205 x 90 mm en
  • 440 ml – 205 x 120 mm.

Bedrukt blik simuleren met een etiket?

De uitdaging van gedrukte etiketten in combinatie met bierblikjes is dat de etiketten alleen op het cilindervormige deel kunnen worden aangebracht en niet aan de taps toelopende boven- en onderkant van de het blikje. hierdoor is het een uitdaging voor merken om het uiterlijk van een volledig bedrukt blikje te simuleren met behulp van zelfklevende etiketten. Een aantal van de brouwerijen met wie wij hebben samengewerkt, hebben ervoor gekozen hun belangrijkste boodschap en kleuren op de blikjes te drukken; blikjes die vervolgens uiteindelijk in het hele assortiment kunnen worden gebruikt en vervolgens hun brouwsels konden differentiëren met behulp van verschillende versies etiketten gedrukt op een transparant polypropyleen materiaal. Door dit te doen, profiteert de brouwer van de lagere kosten per eenheid bij het bedrukken van blikjes en de flexibiliteit van digitaal drukken van etiketten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks?  U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, voor al uw vragen.

misschien ook interessant:

Tools & Services:

Zien wat er allemaal mogelijk is? Laat u inspireren en bestel ons gratis materialenboek! Hierin vindt u:

  • onze meest gangbare materialen en afwerkingen.
  • kleine samples van de materialen om mee te testen: aanbevolen!
  • handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Materialenboek nu aanvragen

Wilt u er vooraf zeker van zijn dat uw etiketten worden gedrukt zoals u dat wilt?
Vraag dan eerst een proefdruk aan! U kunt daarmee beter beoordelen of het ontwerp goed tot z’n recht komt voor wat betreft papierkeuze en kleurgebruik. Bekijk welke optie bij u past:

Proefdruk bestellen

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over de aanlevering van drukbestanden.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand.

Weet u niet zeker of uw drukbestanden correct zijn aangemaakt? Bestel onze drukbestandenservice en wij controleren uw bestanden op eventuele fouten. Zo weet u zeker dat uw etiketten gedrukt worden volgens uw wensen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!