Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Milieuvriendelijke etiketten:

Onze duurzame materialen

Al onze eco-materialen:

 • Hennep papier
 • Ocean Bound
 • Bio-based PE-folie
 • Graspapier
 • Recycled Coat
 • Wash Off Folie
 • FSC® mix credit papieren

sustainability-iconNatuurlijk milieuvriendelijk

Bij unieketiket.nl zetten we ons in voor het milieu in alle aspecten van onze productie. Onze milieuvriendelijke-etiketten zijn gemaakt van duurzame materialen, waaronder gerecycled materiaal, papier van verantwoorde herkomst en folies op biologische basis. Ontworpen om de impact op het milieu te verminderen zonder aan kwaliteit in te boeten, bieden onze etiketten een groenere keuze voor organisaties die hun ecologische voetafdruk willen verbeteren. Omarm duurzaamheid met onze duurzame en milieuvriendelijke etiketten voor allerlei toepassingen.

Hennep-papier 90 g/m2

Henneppapier is een milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel papier op basis van uitsluitend houtpulp. Hennep is een van de meest duurzame gewassen ter wereld, kan bijna overal groeien en kan meerdere keren per jaar worden geoogst. En dat zonder gebruik van kunstmest, pesticiden of andere chemicaliën. Voor het hennep-papier wordt ‘locale’ hennep gebruikt afkomstig uit Frankrijk en Duitsland.
Het zware oppervlak maakt het ook ideaal voor etiketten met reliëfpreeg. Etiketten van henneppapier versterken uw ecologisch imago en zijn perfect voor producten die milieuvriendelijkheid en natuurlijkheid benadrukken zoals biologische producten en natuurlijke cosmetica.

Dit duurzame papier, helpt uw ecologische voetafdruk te verkleinen, op weg naar een duurzamere en circulaire economie.

 • met 50 % hennepvezels
 • FSC® Mix Credit

Voor prijzen en bestellingen:  de prijs van uw etiketten op hennep-papier kunt u direct berekenen in onze online calculator. Selecteer het hennep-papier in de ‘materialen’ lijst.

Meer informatie over dit materiaal : Nieuwe eco materialen

 

Ocean Bound etiketten

Ocean Bound PP folie

Verkrijgbaar als:

 • glanzend witte folie
 • transparente folie glanzend

Ocean Bound plastic is het resultaat van een initiatief om zwerfplastic in te zamelen op Aziatische stranden en kustgebieden. Door recycling ontstaat uit het plastic een nieuw materiaal, dat, met met de eigenschappen die gelijk zijn aan ons standaard PP materiaal, ook uitstekend is te gebruiken voor etiketten!
Het materiaal is ISCC PLUS certified*. Geschikt voor bedrijven die hun inzet voor milieubescherming willen benadrukken, vooral in de sectoren voeding en dranken, cosmetica en persoonlijke verzorging en duurzame mode. Ideaal voor producten die een band moeten hebben met de natuur en de zee.

 • Gemaakt van gerecycled zwerfplastic
 • verzameld van Aziatische stranden en kustgebieden
 • Identieke eigenschappen als onze standaard PP-folies

Een offerte aanvragen of direct Ocean Bound etiketten bestellen? Onze klantenservice helpt u graag!

Meer informatie over dit materiaal : Nieuwe eco materialen

 

Graspapier 80 g/m2

Al wat langer in ons portfolio en dus wellicht geen onbekende optie. Met de unieke, natuurlijke kleur van hooi, is het graspapier perfect voor bedrijven die een duurzame boodschap willen overbrengen. Etiketten van graspapier passen goed bij producten die de nadruk leggen op natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid, zoals biologische producten, natuurlijke cosmetica en milieuvriendelijke verpakkingen.

 • Creëert een authentieke natuurlijke indruk met zijn speciale look en feel
 • Natuurlijke kleuren, kleurschakering kan variëren
 • Gemaakt van 30% grasvezels en 70% zuivere vezelpulp.
 • Vergeleken met de productie van regulaire celstofpulp uit hout, kan door de verwerking van grasvezels het energieverbruik met 97% en het waterverbruik met 99% worden verminderd,
 • en kan ongeveer 20% CO2 worden bespaard bij de productie van graspapier.

Voor prijzen en bestellingen:  de prijs van uw etiketten op graspapier kunt u direct berekenen in onze online calculator. Selecteer het graspapier in de ‘materialen’ lijst.

 

 

biobased-PE-folie-duurzame-etiketten

Biobased PE-folie 80 g/m²

PE folie op biobasis biedt een prima alternatief voor het ‘normale’ PE etikettenmateriaal. Deze folie bevat minimaal 87% ISCC-gecertificeerd polyethyleen uit niet-fossiele brandstofbronnen, zoals afgewerkt frituurvet en tallol (harsproduct).
De folie biedt een statement voor een vooruitstrevende benadering van verpakkingsmaterialen. Met hun kleine ecologische voetafdruk laten deze etiketten zien dat je milieuvriendelijke oplossingen kunt toepassen zonder te hoeven inleveren op gebruiksvoordelen.
Geschikt voor bedrijven in verschillende industrieën, waaronder voedingsmiddelen en dranken, huishoudelijke producten en cosmetica. Deze etiketten zijn bijzonder geschikt voor flexibele flessen en containers.

Een offerte aanvragen of direct bestellen? Onze klantenservice helpt u graag!

 

Meer informatie over dit materiaal : Nieuwe eco materialen

Recycled Coat PCR-FSC 90 g/m²

 • Gemaakt van 99% gerecyclede vezels
 • FSC® mix credit recycled papier

Onse Recycled Coat papier vertelt een verhaal van wedergeboorte en toewijding aan de circulaire economie. Dit papier helpt de druk op bossen en de steeds schaarser wordende grondstoffen verlichten door gebruik te maken van een hoog aandeel gerecyclede papiervezels. Het leent zich uitstekend voor kleurige bedrukkingen, en gaat daarom perfect samen met onze digitale kwaliteitsbedrukking. Ideaal voor bedrijven die prioriteit geven aan circulariteit en duurzaamheid, met name in de sectoren verpakking, cosmetica en huishoudelijke producten. Deze labels zijn ideaal voor producten die milieuvriendelijkheid en bijdrage aan afvalvermindering benadrukken.

Een offerte aanvragen of direct bestellen? Onze klantenservice helpt u graag!

 

 

 

etiketten van gerecycled-materiaal

 

wash-off-etiketten

Wash Off folie 45µ PET, 58 g/m²

Dit materiaal is niet 100% duurzaam geproduceerd, maar geeft u wel alle ruimte om dat te zijn!

De folie is helder transparant en heeft een afwasbare lijmlaag. Eenmaal aangebracht op een droog oppervlak, kan het etiket aan vocht worden blootgesteld. Handig als er zich condens vormt op de flesjes tijdens het afvullen. Ook in ijswater (max.72 uur) blijven de etiketten op de fles .

 • Het PET dragermateriaal (liner) waarop de zelfklevende etiketten op rol worden geleverd, bevat 30% gerecycled PET materiaal. Na verwerking is de PET liner volledig te recyclen.
 • Deze etiketten zijn ideaal voor herbruikbare verpakkingen en retourverpakkingen.
 • De etiketten zijn zonder residu van de fles of pot te wassen in een warme alkali-oplossing met temperatuur van 75-80°C.

Geschikt voor bedrijven die inzetten op herbruikbare verpakkingen, met name in voor voedingsmiddelen, dranken en huishoudelijke producten. Het wash-off etikettenmateriaal is ideaal om te gebruiken in combinatie met verpakkingen die makkelijk schoon te maken zijn voor hergebruik, of te recyclen zijn.

Met een eersteklas afdrukkwaliteit en volledige afwasbaarheid is dit etikettenmateriaal een verantwoorde keuze.

Een offerte aanvragen of direct bestellen? Onze klantenservice helpt u graag!

 

 

FSC® mix credit papieren

Bijna alle papiersoorten bij unieketiket.nl zijn FSC®-mix gecertificeerd. U kunt in onze calculator precies zien welke dat zijn: Alle gecertificeerde materialen zijn gemarkeerd met de toevoeging “FSC® Mix Credit”. U kunt daarnaast ook kiezen uit recycleerbare en gerecycleerde materialen. Niet alleen bij de materialen leggen wij de nadruk op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen. Onze productie wordt ook zo veel mogelijk geoptimaliseerd volgens ecologische aspecten.