Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Gebruik onze Drukbestanden-Assistent en om ontwerpbestanden gereed te maken voor druk.

Icon
Maak kennis met onze Drukbestanden-Assistent! Het snel en efficiënt verwerken van uw bestelling is bijzonder belangrijk voor ons. Om die reden bieden wij u de mogelijkheid om met behulp van de Artwork Assistent een drukbestand te maken welke volledig aan alle eisen voldoet om uw bestelling zo snel mogelijk te verwerken. Met behulp van de Drukbestanden-Assistent maakt u een bestand op waarmee onze drukvoorbereiding uw opdracht direct voor het productieproces kan inplannen. Wij kunnen dus sneller beginnen met produceren en u ontvangt sneller perfect gedrukte etiketten. Doorloop stap-voor-stap onderstaande vragen en vul de daarvoor bestemde velden met de benodigde gegevens en informatie in. Nadat het proces volledig en succesvol doorlopen is ontvangt u via e-mail, het kant-en-klare drukbestand als PDF-bestand.

ParametersWat is de volgende stap?

1. Openen van het artworkbestand

Icon
U ontvangt het sjabloon van uw drukbestand per email. Het PDF bestand is vervolgens te openen met professionele software zoals Adobe illustrator. U ziet dan uw drukbestand in het door u opgegeven formaat met rondom het etiket 2,5 mm afloop. Wanneer u heeft gekozen voor een “rechthoekige” of “cirkel” -vorm ziet u de stanslijn voor deze vorm weergegeven in magenta (rose). Wanneer u heeft gekozen voor een “maatwerk” vorm, ziet u de stanslijn als een bloemvormig contour als tijdelijke aanduiding. U kunt de stanslijn van uw maatwerkvorm vormgeven met behulp van de ‘tool pen’ functie in Adobe Illustrator. Het is belangrijk dat de stanslijn wordt opgezet in een steunkleur met de naam “stans” te selecteren in de menu-optie Venster > Kleur.

Afb.: 1.1

2. Voeg uw ontwerp toe

Icon

Voeg uw etikettenontwerp toe aan het sjabloon van uw drukbestand. Let op houd rekening met:

  • de afloop:laat ontwerp-elementen die tegen de snijlijn liggen, 2,5 mm buiten de snijlijn doorlopen.
  • Veiligheidsmarge: tekst en andere elementen moeten aan de binnenkant van de stanslijn, op minstens 2 mm afstand van de stanslijn geplaatst worden.
  • zie ook:  aanleverinstructies voor drukbestanden

Vul, indien van toepassing, elementen met “Steun” kleuren:

Vul alle ontwerp-elementen die moeten worden voorzien van een “folie” of  “dekwit” met een steunkleur met dezelfde naam – aan te maken in de menu-optie Venster > Kleur. Gebruik in Adobe Illustrator het selectiegereedschap om de afzonderlijke elementen te selecteren en deze te vullen met bijvoorbeeld de kleurenveld “knop”.

Afb.: 2.1

3. Verplaats elementen naar lagen

Icon
Sleep nu de elementen die gekleurd zijn met een steunkleur, zoals “foliepreeg”, naar de betreffende laag: voor folie is dat de laag met de naam> Foliepreeg. Selecteer de elementen met het selectiegereedschap in het bedieningspaneel. Sleep vervolgens het vierkantje rechts naar de betreffende laag.

Afb.: 3.1

4. Zet de "Steun" kleuren op overdrukken

Icon
De elementen die u heeft gevuld met een steunkleur (bijvoorbeeld “Folie“) moeten nu worden ingesteld op overdrukken. Selecteer de betreffende elementen met het selectiegereedschap (in het bedieningspaneel) en open het ‘kenmerken’ scherm onder ‘Venster’. Klik op de optie ‘vulling overdrukken’ [Afb.: 4.1] voor een vulling. Voor een contourlijn selecteert u de optie “Lijn overdrukken“. De optie “Overdrukken” zorgt ervoor dat de oppervlakken onder het te overdrukken object doorlopend zijn en niet worden weggelaten.

Afb.: 4.1

5. Controleer de steunkleuren

Icon
Controleer de steukleuren met behulp van Voorvertoning overdruk om te controleren of de lagen naar wens zijn ingesteld. Open het bedieningspaneel ‘Voorvertoning overdruk’ onder ‘Venster’. Schakel het selectievakje ‘overdrukvoorbeeld‘ in om de scheidingen te controleren. Vervolgens het vinkje bij ‘Voorvertoning scheidingenaan en uit klikken om de settings van de afzonderlijke kleuren in het document te controleren.

Afb.: 5.1

6. Drukbestand als PDF exporteren

Icon
Nadat alle kleuren correct zijn opgemaakt, kan het PDF-bestand worden geëxporteerd voor afdrukken. Hiervoor kiest u Bestand > Opslaan als, of Bestand > Kopie opslaan. Typ een bestandsnaam en kies een locatie voor het bestand. Kies Adobe PDF (*.PDF) als bestandsindeling en klik op Opslaan.
In het venster dat nu wordt geopend, zet de Adobe PDF-voorkeuren op ‘Drukwerkkwaliteit’. Klik op het tabbladMarkeringen en aflooptekens‘ en selecteer het selectievakje Afloop instellingen van het document toepassen [Afb.: 6.1]. De eerder ingestelde afloop van 2,5 mm moet automatisch worden weergegeven. Bij Markeringen mag niets zijn aangevinkt. Klik ten slotte op de knop PDF opslaan.  Uw Pdf-drukbestand, is nu opgeslagen in de map die u eerder heeft geselecteerd.

Afb.: 6.1