Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Foliedruk

Premium etiketten op rol met hot foil

Waarom foliepreeg?

  • exclusieve uitstraling
  • premium afwerking met goudfolie, zilverfolie of andere kleuren
  • extra glans
  • hoge kleurintensiteit
  • bijzondere toegevoegde waarde
  • blikvanger
  • vrije keuze voor kleur en formaat

Wat is Foliepreeg?

Foliepreeg, oftewel foliedruk of Hot Foil, is een premium afwerking voor etiketten op rol waarmee een luxe uitstraling aan een etiket geven. Foliepreeg wordt vaak gecombineerd met premium materialen en gebruikt op luxe voedsel-, drank- en cosmeticaproducten.

Mooi papier met foliepreeg is een van onze meest favoriete combinaties, juist vanwege het potentieel om de kwaliteitsbeleving van een product te verbeteren tegen relatief lage kosten. Ons creatieve hart gaat altijd harder slaan als we mooie etiketten mogen produceren:).

We willen er overigens graag nog even op wijzen dat foliepreeg NIET hetzelfde is als blind- of reliëfpreeg: Wij produceren een vlakke foliepreeg.

Foliepreeg kan wel worden toegepast in combinatie met reliëfpreeg. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

Foliepreeg, ook wel: Foliedruk

Voor de productie van foliepreeg wordt een dunne laag folie, met een speciaal vervaardigde metalen drukplaat en hitte op het etiket gedrukt. Meestal is de folie goud of zilver, maar er zijn veel meer kleuren is beschikbaar, metallic of niet-metallic. Het foliepreeg ontwerp

Het proces is eigenlijk eeuwenoud, maar de ontwikkeling van extreem dunne folie die in de jaren 1930 op polyesterrollen werd aangebracht, leidde tot de moderne, minder dure en minder arbeidsintensieve versie van het proces dat vandaag wordt gebruikt.

Metallic folies – Dit zijn de meest ’traditionele’ soorten folie die worden toegepast, zijn nog steeds het populairst. Alle metallic kleuren die u op een productetiket ziet, zijn vaak met warmte gedrukte metallic folies, omdat ze deze een mooiere glans geven dan lithografie of een andere methode om metallic kleuren aan te brengen. De nieuwe techniek ‘Digitale folie’, ook wel ‘Koud folie’ genoemd is – nu ook bij ons! – in opkomst. Hierbij zijn geen drukplaten nodig, wat deze techniek flexibeler maakt, én goedkoper. De ambachtelijke foliepreeg blijft volgens ons (voorlopig) toch het mooist ;). Lees meer over de verschillen tussen traditionele folie en digitale folie in onze blogbijdrage Digitale folie versus foliepreeg .

Gepigmenteerde (niet-metalen) folies – Dit zijn ondoorzichtige of halfdekkende folies in “chromatische”, niet-metalen kleuren. Zwarte en witte folies zijn erg populair en worden vaak gebruikt om een dramatisch contrast met de rest van het etiket te vormen. Hoewel ze niet dezelfde visuele flair hebben als metallic folies, zorgen gepigmenteerde folies ook voor extra kwaliteit.

U kunt samples van de folies en of met hot foil afgewerkte voorbeeld-etiketten opvragen bij onze klantenservice.

goudfolie hot foil

Alternatief voor foliepreeg: metallic materiaal

Een speciaal metallic effect wordt niet alleen bereikt met foliepreeg. Bij unieketiket.nl heeft u ook de mogelijkheid om metallic kleuren te laten simuleren met kleurendruk op zilverkleurig materiaal, zoals zilverkleurig papier of zilver PP-folie. We gebruiken hiervoor de metallic eigenschappen van het materiaal, door bijvoorbeeld geel te drukken ontstaat goud en met een oranje print wordt koper gesimuleerd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Op zoek naar een metallic rood? Geen probleem, we printen gewoon een rode kleur op een metallic ondergrond!
Gebruik maken van metallic materiaal heeft overigens het voordeel dat er op 1 etiket verschillende metallic kleuren toegepast kunnen worden zonder meerkosten. Ook kunnen er zonder problemen meerdere soorten besteld worden, waarbij elke soort rustig een een ander metallic ontwerp mag hebben.

Foliepreeg - enkele tips:

• Met hot foil stamping kunnen veel verschillende afwerkingen worden bereikt. De traditionele metallic opties worden aangevuld met glanzende, matte, parelmoerachtige, gemarmerde en zelfs folies 3-D holografisch effect.Informeer ernaar bij onze klantenservice!

• Neem geen kleine of fijne foliepreeg-elementen op in het ontwerp, om te voorkomen dat de folie (onder hitte en druk aangebracht) uitvloeit, wegbreekt of kleine openingen opvult. Zorg daarom voor een lijndikte van minstens 0,2 mm en voor uitsparingen van minimaal 0,4 mm groot (zoals in de foliepreeg en/of afstand tussen foliepreeg lijnen/elementen).

• Houd er bij ontwerp rekening mee dat de foliepreeg over de bedrukking wordt aangebracht en dat de preeg vanwege het mechanische proces, mogelijk nèt naast de bedoelde positie terecht komt.

• Meerdere soorten bestellen? Let op dat de calculatorprijs uitgaat van 1, voor alle soorten identiek foliepreeg-ontwerp en 1 foliekleur.

• Het combineren van meerdere kleuren folies op 1 etiket is in principe mogelijk, maar vereist vaak extra handelingen en/of meerdere drukplaten. Dit resulteert dan in extra kosten! Meer informatie: info@unieketiket.nl / (+31) (0)30 808 05 97.

Wat u ook kan interesseren:

Verzeker u ervan dat uw drukbestanden met hot foil gereed zijn voor druk; check het aan de hand van onze aanleverinstructies.

Komt u er toch niet uit? Geen probleem, wij bieden een drukbestandenservice. Onze professionele grafische medewerkers maken uw drukbestanden dan gereed voor druk!

Gebruik onze online Calculator en bereken direct de kosten van uw etiketten met hot foil.

Om voorbeelden van foliepreeg te zien, voelen en testen, raden wij u aan een gratis materialenboek aan te vragen.

Vragen? WiJ 
helPen u graag!