Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Mousserende wijn labels

Etiketten voor champagne, sekt, cava, crémant.

Daarom kiest u voor unieketiket.nl:

Etiketten voor alle soorten mousserende wijn

Of het nu gaat om mousserende wijn, champagne of crémant,  biologisch of conventioneel: een mooie mousserende wijn vraagt om een hoogwaardige verpakking. Toon de kwaliteit en het eigen karakter van uw product met het juiste etiket. Gebruik mooie materialen om de kwaliteit van uw mousserende wijn over te brengen. Labels van speciaal papier of folie, met bijvoorbeeld een kleurrijke foliedruk (hot foil)  geven uw fles een unieke uitstraling die het verschil maakt met de concurrentie.

Maar het etiket speelt niet alleen een onmisbare rol op het vlak van het design, maar ook vanuit wettelijk opzicht. Net als andere wijnsoorten vallen mousserende wijnen onder de Europese wijnwet met bijbehorende voorschriften voor wijnetikettering. De wet- en regelgeving zorgt ervoor dat consumenten in één oogopslag alle belangrijke informatie zien.

Gebruik de kracht van design om uw klanten direct aan te spreken en hen tegelijkertijd te informeren!

Aandachtspunten voor mousserende wijnetiketten

Verplichte vermeldingen

  • Verkoopbenamingen
  • Beschermde termen zoals kwaliteit met herkomstaanduiding
  • Alcoholpercentage
  • Aanduiding van herkomst
  • Controlenummer
  • Naam en adres van de bottelaar
  • Vulhoeveelheid van de fles
  • Allergenen
  • Lotnummer

Nieuwe EU regels en het nieuwe E-etiket

Materialen

Zeggen we bubbelwijn, dan zeggen we ijsemmer. Natuurlijk levert unieketiket.nl ook etiketten die speciaal geschikt zijn voor gebruik in ijsemmers. Een etiket gedrukt op ‘plus’ materiaal,  blijft ook bij gebruik in een ijsemmer op de fles zitten.

Deze zogenaamde ‘plus’ materialen hebben we in een aantal variaties, zie deze informatie over one ‘plus’ materialen.

We sturen u graag samples. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice , ook als u een offerte voor een plusmateriaal wilt ontvangen.

Daarnaast bieden we een breed scala aan ‘normale’ papieren voor het bedrukken van uw etiketten. We hebben ondermeer structuurpapier, glanzend-, mat- en extra mat papier, films en verschillende duurzame materialen voor u op voorraad, zie hiervoor ons materialenoverzicht. De meeste van deze materialen zijn standaard opgenomen in onze online calculator. U kunt hier direct de prijs voor uw etiketten berekenen, inclusief een luxere afwerking.

Wat is de volgende stap?

#1 Ons materialenboek

Bestel ons gratis materialenboek met onze standaardmaterialen. Als u meer voorbeeldetiketten of een speciaal materiaal in gedachten heeft, neem dan rechtstreeks contact met ons op via info@unieketiket.nl. Wij sturen u graag een mapje met voor u relevante samples.

#2 Een proefdruk bestellen

U weet welk materiaal u voor uw etiketten wilt gebruiken, maar u weet niet zeker of uw ontwerp er echt zo uit zal zien als gepland? Bestel dan een proefdruk om een idee te krijgen van hoe het ontwerp en het materiaal bij elkaar passen en om de kwaliteit van onze afdruk te zien.

#3 Online uw prijs berekenen

U heeft geen vragen of twijfels en weet al precies wat u nodig hebt? Perfect! Gebruik onze calculator om de prijs van uw etiketten te berekenen en direct online te bestellen. Bepaal de totale hoeveelheid benodigde labels, het aantal soorten, het formaat, vorm en het gekozen materiaal, kies de afwerkings- en verzendopties op en bestel met slechts een paar klikken. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, kunt u uw drukbestanden direct uploaden. Wij helpen u graag bij vragen of onduidelijkheden: Stuur een email naar info@unieketiket.nl, of bel ons:  (+31) (0)30 808 05 97.

#4 Etiketten voor mousserende wijn bestellen

Onze stap-voor-stap bestel-handleiding: In een paar eenvoudige stappen leggen wij uit waar u op moet letten bij het bestellen van uw etiketten en hoe u snel en gemakkelijk uw etiketten voor mousserende wijn kunt ontvangen.

Nieuwe EU regels en het nieuwe E-etiket

Bent u er klaar voor? Vanaf 8 december 2023 treedt er een nieuwe EU-verordening in werking die ingrijpende gevolgen heeft voor de etikettering van wijn en wijnproducten. U bent vanaf die datum – voor nieuw te etiketteren wijnflessen – verplicht oa ingrediënten en voedingswaarden te vermelden. U heeft daarbij de optie om te kiezen voor het zogenaamde E-label, met een QR code linkt naar de verplichte informatie on-line.

unieketiket.nl is hierop voorbereid en staat u terzijde als betrouwbare partner om u te helpen om uw wijnetiketten aan de nieuwe vereisten te laten voldoen.

Meer informatie vindt u op onze pagina E-label voor wijnetiket.

Heeft u nog vragen?

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks?

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een email sturen: info@unieketiket.nl,  wij adviseren u graag!

Meer informatie

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand.

Hulp nodig bij de opmaak van de drukbestanden?
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.

U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Met spoed uw etiketten nodig? .
Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte leverdatum: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde vindt u de actuele leverdata voor normale- en express productie.

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om een professioneel etiket te laten ontwerpen door een van onze grafische ontwerpers volgens uw specificaties en wensen. Na het invullen van het online formulier volgt een briefing met onze grafische afdeling, waar alle resterende vragen worden beantwoord en suggesties worden uitgewisseld. Een grafisch ontwerper zal u gedurende de hele duur van het project begeleiden en voortdurend contact met u houden.

Vragen? WiJ
helPen u graag!