Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Verpakkingsetiketten

Etiketten voor alle soorten verpakkingen: unieketiket.nl biedt hoogwaardige en individuele verpakkingsetiketten.

De voordelen van unieketiket.nl

Bestel de etiketten voor uw verpakking eenvoudig online

Onze online calculator is zeer gebruiksvriendelijk: met een paar muisklikken naar de perfecte verpakkingsetiketten. Om uzelf vooraf te overtuigen van onze drukkwaliteit kunt u een proefdruk aanvragen. Bovendien staat onze betrouwbare klantenservice telefonisch of per e-mail tot uw beschikking, mocht u vragen hebben. Speciaal voor individuele bestellingen kunt u ons uw ideeën en de bijbehorende drukbestanden vooraf per e-mail toesturen. Indien nodig bespreken we alles met u.
Het belangrijkste: Wij leveren een uniek verpakkingsetiket voor uw product!

Maatwerk zelfklevende etiketten: elk etiket-ontwerp is uniek

Wereldwijd groeit het gebruik van etiketten al jaren gestaag, ook komen er steeds meer toepassingsgebieden en etiket-varianten. Tegelijkertijd daalt in dit digitale tijdperk de attentiespanne, oftewel de tijd dat consumenten hun aandacht kunnen houden bij één onderwerp. In de massa opvallen is daarom extra belangrijk, bijvoorbeeld met een krachtige visuele uitstraling van uw etiket. Of het nu in de cosmetica, levensmiddelen- of chemische industrie is, etiketten dienen al lang niet meer alleen als informatie- en waarschuwingsmarkering. Het benadrukken van de bijzondere eigenschappen van uw product wordt steeds belangrijker. Individualiteit en uniciteit zijn dus centrale kenmerken van een succesvol verpakkingsetiket. Wij kunnen daarbij helpen: onze creatieve Ontwerpservice vertaald uw wensen en ideeën naar een uniek concept!

Materialen voor veeleisende productverpakkingen

Naast esthetische eisen hecht unieketiket.nl veel waarde aan functionaliteit. Daarom kunt u bij ons kiezen uit zelfklevende etiketten op A4-vellen, en op rol. Unieketiket.nl maakt het bovendien mogelijk om etiketvorm, materiaal, oplage en afwerking te combineren.
Als aanvulling op ons brede assortiment standaardmaterialen bieden wij op aanvraag nog meer keuzemogelijkheden. Vraag ernaar bij onze professionele klantenservice.
Verpakkingen worden van verschillende materialen gemaakt, zoals glas, kunststof, blik of karton of papier. Net als het product zelf, stellen materialen eisen aan het etiket. Voor alle toepassingsgebieden bieden wij de geschikte etikettenmaterialen en verschillende lijm opties. Onze standaardmaterialen zijn voorzien van een permanente lijm, maar wij bieden een aantal van deze materialen ook in een versie met speciale, afwasbare lijmlaag. Ook hebben we enkele materialen met een lijmlaag waarmee de etiketten makkelijk afneembaar en zelfs herplaatsbaar zijn. Daarnaast hebben we krasvaste etiketten, duurzame etiketten en nog veel meer. Natuurlijk leggen wij bijzondere nadruk op een onberispelijke drukkwaliteit, want: We Love Labels!.

Kiezen voor zelfklevende etiketten: op rollen óf op A4-vellen

Etiketten op rol of liever etiketten op A4-vellen?
Het antwoord op de deze vraag hangt van een aantal factoren af:

 • Verwerking: Ten eerste is de vraag of de etiketten handmatig of machinaal zullen worden verwerkt: A4 vellen zijn niet geschikt voor machinale verwerking en kunnen alleen met de hand worden opgeplakt. Etiketten op rol lenen zich bij uitstek voor verwerking met een etiketteermachine. Bij machinale verwerking is het belangrijk om bij de bestelling, bij het kopje verwerking, op te geven wat de benodigde wikkelrichting en de maat de rolkern is. Raadpleeg hiervoor de instructie van uw labelmachine, en onze pagina Wikkelrichting. Ook het aantal etiketten per rol of de maximale diameter van de rol kan tijdens het bestelproces worden opgegeven.
 • Aantal etiketten. Ook de oplage kan bepalend zijn bij de keuze tussen A4 vellen en etiketten op rol: roletiketten zijn ideaal voor de productie van grotere hoeveelheden etiketten, ook als deze niet machinaal worden aangebracht. Voor kleine oplagen adviseren wij in principe te kiezen voor etikettenproductie op A4-vellen, dit zal vaak goedkoper uitvallen.
 • Materiaalkeuze. Voor etiketten op rol kunt u ook kiezen uit ons hele assortiment van zo’n 20 standaardmaterialen én hebben wij op aanvraag nog speciale materialen in ons programma. Voor A4 vellen zijn daarentegen maar een beperkt aantal materialen beschikbaar.
 • Afwerkingen. Niet onbelangrijk om te noemen is dat wij voor A4 vellen ook een beperkt afwerkingen bieden. Foliepreeg en andere bijzondere afwerkingen zoals personalisatie van individuele etiketten, zijn alleen mogelijk bij rol-etiketten.
 • Bij beide productievarianten is het overigens mogelijk om bij de bestelling individuele beslissingen te nemen waar het gaat om tot vorm, formaat en design.
  Als u vragen heeft, helpt onze klantenservice u graag verder.
  Nieuwsgierig geworden? Bestel nu ons gratis materialenboek.

  Voor ons het belangrijkst: zeer tevreden klanten

  Daarom zijn individualiteit, flexibiliteit en kwaliteit, elementaire bestanddelen van de bedrijfsfilosofie van unieketiket.nl. Beoordelingen van onze klanten uit de meest uiteenlopende branches vindt u op de onafhankelijke Trusted Shops klantenbeoordelingspagina van unieketiket.nl.

  Wettelijke eisen aan etiketten

  Met betrekking tot de juiste etikettering en de wettelijke regels die gelden voor verpakkingsetiketten verwijzen wij naar de informatie:

  Als moderne B2B-etikettenfabrikant zet unieketiket.nl door middel van een flexibele ontwerpservice en express-productie snelle en effectieve oplossingen in voor veranderende wettelijke eisen.

  Waar komt het concept van het verpakkingsetiket eigenlijk vandaan?

  De geschiedenis van het etiket bestaat uit verschillende ontwikkelingsstadia. De woordelijke oorsprong van het etiket-concept komt uit het Frans en betekent: vastmaken of bevestigen. Het label-concept zoals wij dat nu kennen, kwam echter al voor in het oude Egypte. Het oude Egyptische idee van de rolzegel (een cilindrisch voorwerp met een tekst en of afbeelding) werd verder ontwikkeld in de Romeinse tijd. Dankzij de Romeinen werd het zegel een hanger die aan vaten of flessen met voedsel, kruiden of drank werd gehangen om aan te geven wat de inhoud was. In feite werd daarmee de basis gelegd voor de huidige verpakkingsindustrie waar voor het etiketten een belangrijke rol is weggelegd.

  Nog vragen?

  Weet u niet zeker hoe uw project kan worden uitgevoerd of heeft u algemene vragen over ons dienstenaanbod? Neem contact met ons op en deel uw ideeën met ons. U kunt ons gratis materialenboek aanvragen of ons standaardmateriaal online bekijken. Als u precies weet wat u nodig hebt en de drukkwaliteit wilt controleren, bestel dan een proefdruk.
  Wij horen graag van u!

  Formaten

  • Minimumformaat: 20 mm breedte x 20 mm hoogte
  • Maximale afmeting: 585 mm breedte x 308 mm hoogte
  • rond – rechthoek – maatwerkvorm vorm

  Onze materialen: papieren en folies

  • Glanzend papier wit 80 g (FSC® Mix Credit)
  • Mat papier gestreken wit 90 g (FSC® Mix Credit)
  • Natuurpapier met structuur creme-wit 90 g (FSC® Mix Credit)
  • Natuurpapier met structuur wit 90 g (FSC® Mix Credit)
  • Zilverkleurig glanzend papier 80 g (FSC® Mix Credit)
  • Katoenpapier 100 g (FSC® Mix Credit)
  • Graspapier 80g (FSC® Mix Credit)
  • Premium mat ongestreken wit 90 g (FSC® Mix Credit)
  • Papier mat wit olieafstotend 90g (FSC® Mix Credit) – ongestreken
  • Thermal-direct printpapier 70g (FSC® Mix Credit)
  • PP-folie glanzend wit 60 μm
  • PP-folie mat wit 60 μm
  • PP-folie transparant 60 μm (Papieren draagmateriaal)
  • PE-folie glanzend wit 85 µm
  • Tyvek 150 µm – kunststof met vezelstructuur, extra duurzaam
  • PP-folie transparant 50 μm (PET transparante drager) – `No-label look´
  • PP-folie glanzend wit 57 μm – makkelijk verwijderbaar
  • Mat papier wit gestreken WW4031, afwasbaar 90g/m2 (FSC® Mix Credit)
  • Premium mat papier wit (PET-versterkt, voor in ijsemmer) 121g (FSC® Mix Credit)
  • Natuurpapier met structuur creme-wit (PET-versterkt, voor in ijsemmer) 125g (FSC® Mix Credit)
  • We hebben vele andere papiersoorten en folies op aanvraag, vraag ernaar bij onze klantenservice.

  Mogelijk ook interessant

  Meer informatie

  Een correct en foutloos drukbestand is een voorwaarde voor een efficiënte en snelle verwerking van uw bestelling. Vraag uw ontwerper daarom om onze aanleverspecificaties voor drukbestanden toe te passen op uw etiketontwerp. Volg deze richtlijnen en u weet zeker dat het etiket er perfect uit zal zien. Komt u er toch niet uit? Geen probleem, wij bieden een drukbestandenservice, mee te bestellen bij de opdracht. Onze professionele grafische medewerkers maken uw drukbestanden dan gereed voor druk!

  Bent u niet zeker of uw bestand correct is opgemaakt? Wilt u niets aan het toeval overlaten? Gebruik onze drukbestandenservice. en laat uw drukbestanden vooraf controleren. Afhankelijk van uw etiketten en behoeften kan het juiste ondersteuningspakket worden geboekt. Zo weet u zeker dat uw drukbestanden gedrukt worden zoals u het heeft bedoeld!

  Heeft u vragen over de etiketten, de materialen, het drukproces of de bestelprocedure, kijk dan bij de veelgestelde vragen. Als u nog hulp nodig heeft, neem dan gewoon contact op met onze professionele klantenservice via mail of telefoon.

  Vragen? WiJ
  helPen u graag!