Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Verpakkingsetiketten

Etiketten voor alle soorten verpakkingen: unieketiket.nl biedt hoogwaardige en individuele verpakkingsetiketten.

unieketiket.nl biedt méér:

Bestel de etiketten voor uw verpakking eenvoudig online

Onze online calculator is zeer gebruiksvriendelijk: met een paar muisklikken naar de perfecte verpakkingsetiketten. Om uzelf vooraf te overtuigen van onze drukkwaliteit kunt u een proefdruk aanvragen. Bovendien staat onze betrouwbare klantenservice telefonisch of per e-mail tot uw beschikking, mocht u vragen hebben. Speciaal voor individuele bestellingen kunt u ons uw ideeën en de bijbehorende drukbestanden vooraf per e-mail toesturen. Indien nodig bespreken we alles met u.
Het belangrijkste: Wij leveren een uniek verpakkingsetiket voor uw product!

Maatwerk zelfklevende etiketten: elk etiket-ontwerp is uniek

Wereldwijd groeit het gebruik van etiketten al jaren gestaag, ook komen er steeds meer toepassingsgebieden en etiket-varianten. Tegelijkertijd daalt in dit digitale tijdperk de attentiespanne, oftewel de tijd dat consumenten hun aandacht kunnen houden bij één onderwerp. In de massa opvallen is daarom extra belangrijk, bijvoorbeeld met een krachtige visuele uitstraling van uw etiket. Of het nu in de cosmetica, levensmiddelen- of chemische industrie is, etiketten dienen al lang niet meer alleen als informatie- en waarschuwingsmarkering. Het benadrukken van de bijzondere eigenschappen van uw product wordt steeds belangrijker. Individualiteit en uniciteit zijn dus centrale kenmerken van een succesvol verpakkingsetiket. Wij kunnen daarbij helpen: onze creatieve Ontwerpservice vertaald uw wensen en ideeën naar een uniek concept!

Materialen voor veeleisende productverpakkingen

Naast esthetische eisen hecht unieketiket.nl veel waarde aan functionaliteit. Daarom kunt u bij ons kiezen uit zelfklevende etiketten op A4-vellen, en op rol. Unieketiket.nl maakt het bovendien mogelijk om etiketvorm, materiaal, oplage en afwerking te combineren.
Als aanvulling op ons brede assortiment standaardmaterialen bieden wij op aanvraag nog meer keuzemogelijkheden. Vraag ernaar bij onze professionele klantenservice.
Verpakkingen worden van verschillende materialen gemaakt, zoals glas, kunststof, blik of karton of papier. Net als het product zelf, stellen materialen eisen aan het etiket. Voor alle toepassingsgebieden bieden wij de geschikte etikettenmaterialen en verschillende lijm opties. Onze standaardmaterialen zijn voorzien van een permanente lijm, maar wij bieden een aantal van deze materialen ook in een versie met speciale, afwasbare lijmlaag. Ook hebben we enkele materialen met een lijmlaag waarmee de etiketten makkelijk afneembaar en zelfs herplaatsbaar zijn. Daarnaast hebben we krasvaste etiketten, duurzame etiketten en nog veel meer. Natuurlijk leggen wij bijzondere nadruk op een onberispelijke drukkwaliteit, want: We Love Labels!.

Kiezen voor zelfklevende etiketten: op rollen óf op A4-vellen

Etiketten op rol of liever etiketten op A4-vellen?
Het antwoord op de deze vraag hangt van een aantal factoren af:

 • Verwerking: Ten eerste is de vraag of de etiketten handmatig of machinaal zullen worden verwerkt: A4 vellen zijn niet geschikt voor machinale verwerking en kunnen alleen met de hand worden opgeplakt. Etiketten op rol lenen zich bij uitstek voor verwerking met een etiketteermachine. Bij machinale verwerking is het belangrijk om bij de bestelling, bij het kopje verwerking, op te geven wat de benodigde wikkelrichting en de maat de rolkern is. Raadpleeg hiervoor de instructie van uw labelmachine, en onze pagina wikkelrichting. Ook het aantal etiketten per rol of de maximale diameter van de rol kan tijdens het bestelproces worden opgegeven.
 • Aantal etiketten. Ook de oplage kan bepalend zijn bij de keuze tussen A4 vellen en etiketten op rol: roletiketten zijn ideaal voor de productie van grotere hoeveelheden etiketten, ook als deze niet machinaal worden aangebracht. Voor kleine oplagen adviseren wij in principe te kiezen voor etikettenproductie op A4-vellen, dit zal vaak goedkoper uitvallen.
 • Materiaalkeuze. Voor etiketten op rol kunt u ook kiezen uit ons hele assortiment van zo’n 20 standaardmaterialen én hebben wij op aanvraag nog speciale materialen in ons programma. Voor A4 vellen zijn daarentegen maar een beperkt aantal materialen beschikbaar.
 • Afwerkingen. Niet onbelangrijk om te noemen is dat wij voor A4 vellen ook een beperkt afwerkingen bieden. Foliepreeg en andere bijzondere afwerkingen zoals personalisatie van individuele etiketten, zijn alleen mogelijk bij rol-etiketten.
 • Bij beide productievarianten is het overigens mogelijk om bij de bestelling individuele beslissingen te nemen waar het gaat om tot vorm, formaat en design.
  Als u vragen heeft, helpt onze klantenservice u graag verder.
  Nieuwsgierig geworden? Bestel nu ons gratis materialenboek.

Wettelijke eisen aan etiketten

Met betrekking tot de juiste etikettering en de wettelijke regels die gelden voor verpakkingsetiketten verwijzen wij naar de informatie:

Als moderne B2B-etikettenfabrikant zet unieketiket.nl door middel van een flexibele ontwerpservice en express-productie snelle en effectieve oplossingen in voor veranderende wettelijke eisen.

Formaten

 • Minimumformaat: 20 mm breedte x 20 mm hoogte
 • Maximale afmeting: 585 mm breedte x 308 mm hoogte
 • rond – rechthoek – maatwerkvorm vorm

Onze materialen: papieren en folies

Bij unieketiket.nl bieden wij u een breed scala aan materialen voor het bedrukken van uw etiketten. Wij vinden het belangrijk om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Daarom hebben wij structuurpapier, films en verschillende duurzame materialen voor u op voorraad. Als u meer wilt weten over onze materialen en hun eigenschappen, kunt u altijd een kijkje nemen in onze materiaallijst of een gratis materialenboek bestellen.
Als u uw etiketten op een specifiek materiaal wilt laten maken dat u niet in onze calculator of in ons materialenoverzicht kunt vinden, kunt u contact met ons opnemen. Op verzoek kunnen wij specifieke materialen voor u bestellen.

Afwerkingsopties

Omdat labels en etiketten onze specialiteit zijn, geven wij uw zelfklevende etiketten graag een luxe of praktische afwerking. Kies uit onze verschillende afwerkingsopties. Of het nu gaat om foliedruk met goudfolie of zilverfolie,  spot-UV lak of beschermende lak of folielaminaat: bij unieketiket.nl kunt u uw etiketten robuust en elegant tegelijk maken.

Nog vragen?

Weet u niet zeker hoe uw project kan worden uitgevoerd of heeft u algemene vragen over ons dienstenaanbod? Neem contact met ons op en deel uw ideeën met ons.

U kunt ons gratis materialenboek aanvragen of ons standaardmateriaal online bekijken. Als u precies weet wat u nodig hebt en de drukkwaliteit wilt controleren, bestel dan een proefdruk.
Wij horen graag van u!

Mogelijk ook interessant

Meer informatie

Een correct en foutloos drukbestand is een voorwaarde voor een efficiënte en snelle verwerking van uw bestelling. Vraag uw ontwerper daarom om onze aanleverspecificaties voor drukbestanden toe te passen op uw etiketontwerp. Volg deze richtlijnen en u weet zeker dat het etiket er perfect uit zal zien. Komt u er toch niet uit? Geen probleem, wij bieden een drukbestandenservice, mee te bestellen bij de opdracht. Onze professionele grafische medewerkers maken uw drukbestanden dan gereed voor druk!

Bent u niet zeker of uw bestand correct is opgemaakt? Wilt u niets aan het toeval overlaten? Gebruik onze drukbestandenservice. en laat uw drukbestanden vooraf controleren. Afhankelijk van uw etiketten en behoeften kan het juiste ondersteuningspakket worden geboekt. Zo weet u zeker dat uw drukbestanden gedrukt worden zoals u het heeft bedoeld!

Heeft u vragen over de etiketten, de materialen, het drukproces of de bestelprocedure, kijk dan bij de veelgestelde vragen. Als u nog hulp nodig heeft, neem dan gewoon contact op met onze professionele klantenservice via mail of telefoon.

Vragen? WiJ
helPen u graag!