Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Krasvaste etiketten

Robuuste etiketten met extra bescherming tegen slijtage

De voordelen van unieketiket.nl

 • Slijtvast, duurzaam & blijvend leesbaar
 • Folielaminaat voorkomt slijten van het labeloppervlak
 • ideaal voor drank & chemische industrie
 • vrij in grootte, vorm & ontwerp
 • gratis verzending (EU)
 • persoonlijke klantenservice via +31 (0) 30 80 80 597
Folienetikett_etikettde

Krasvaste etiketten voor alle industrieën & producten

Krasbestendige etiketten zijn bijzonder geschikt voor producten die extra bescherming tegen schuren nodig hebben. Vooral voor producten in de dranken-, industrie-, cosmetica- of chemische sector, waar de belasting hoog is, zouden klassieke papieren etiketten ongeschikt zijn. Hier raden we daarom krasbestendige etiketten aan.

De voordelen van krasbestendige etiketten in één overzicht:

 • slijtvast
 • scheurbestendig
 • duurzaam en slijtvast
 • permanent leesbaar
 • bestand tegen olie en vocht
 • sterke, permanente hechting
 • veelzijdig in gebruik

Hoe worden etiketten krasbestendig?

Wij raden altijd een slijtvaste polypropyleen (PP) folie aan als basis voor krasbestendige etiketten, omdat folie-etiketten van nature slijtvast zijn en bestand tegen vocht en olie.

Om het etiketoppervlak optimaal te beschermen tegen slijtage, raden wij aan om een zogenaamde folielaminering toe te passen, d.w.z. een extra laagje transparante folie die op het etiket wordt aangebracht en het zo niet alleen tegen slijtage, maar ook tegen vocht en olie beschermt. Bij unieketiket.nl kunt u de folielaminering in mat en glanzend bestellen. Naast het “normale” folielaminaat bieden we ook een extra krasvaste folielaminatie aan. We adviseren u graag persoonlijk over de aanbevolen toepassingsgebieden en de duurzaamheid van de verschillende soorten folielaminaat. Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Let op:

‘Krasbestendig’ betekent niet dat de labels bestand zijn tegen opzettelijke beschadiging met vingernagels of ander gereedschap. De folielaminering beschermt het label tegen slijtage en krassen die ontstaan bij het dagelijks gebruik van de betreffende producten, maar niet tegen opzettelijke beschadiging.

Slijtvaste etiketten op rol of vel

Bij unieketiket.nl heeft u de keuze: als professionele etikettenfabrikant drukken wij uw etiketten zowel op rol als op A4-vellen. Beide productievarianten zijn geschikt voor verschillende toepassingsgebieden:

De productie op A4-vellen is vooral geschikt voor handmatige verwerking, omdat etiketten op vel niet machinaal op een verpakking aangebracht kunnen worden. Een ander voordeel is dat printen op vellen vooral de moeite waard zijn bij kleine oplages.

Productie van uw etiketten op rol is dé optie als u de etiketten mechanisch wilt verwerken, d.w.z. ze machinaal op het product wilt aanbrengen. Natuurlijk kunnen roletiketten ook met de hand op het product worden aangebracht.
Hieronder hebben we beide opties met al hun voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.

Bereken zelf welke productievariant het meest geschikt is voor uw bestelling:

De prijs van uw etiketten berekenen

Etiketten op rol of op A4 vellen?

Etiketten op rol of A4 vellen? Welke variant is geschikt voor mijn toepassing?

Bij unieketiket.nl heeft u de keuze tussen het produceren van uw etiketten op rol of op A4-vellen. Beide productiemethoden hebben hun voor- en nadelen en zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Wij leggen u uit wanneer welke productiemethode het beste is voor uw etiketten:

Het eerste grote verschil is de verdere verwerking van de etiketten: Productie op rol is het meest geschikt voor machinale verwerking. Bij roletiketten kunnen de wikkelrichting, rolkern en roldiameter en het aantal etiketten per rol ook individueel en naar behoefte worden bepaald. Etiketten op A4-vellen zijn daarentegen niet geschikt voor machinaal aanbrengen en zijn ideaal als u de etiketten met de hand op uw product aanbrengt.

Het tweede verschil is de oplage. Over het algemeen is printen op rol meer geschikt voor grote oplages, terwijl A4-vellen ideaal zijn voor kleinere oplages. Wat de optimale oplossing is, moet echter altijd per opdracht worden beoordeeld.

Zowel roletiketten als etiketten op A4-vellen kunnen vrij worden ontworpen wat betreft vorm, grootte en ontwerp. Er zijn echter beperkingen wat betreft de materiaalkeuze: Terwijl u voor roletiketten vrij kunt kiezen uit onze meer dan 15 standaardmaterialen, is de materiaalkeuze voor etiketten op vellen beperkt. Bovendien kunnen A4-etiketten niet extra worden afgewerkt.

Welke variant u ook kiest, unieketiket.nl vindt de ideale oplossing voor uw toepassing en vereisten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!