Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Afwasbare etiketten

Verwijderbare labels voor je flessen dankzij in water met loog losbare lijm

De voordelen van unieketiket.nl

afwasbare_etiketten

Afwasbare etiketten

Wat zijn loogoplosbare etiketten?

Deze etiketten zijn afwasbaar, anders gezegd, komen van de fles als als deze geweekt worden in een bad met water en loog. De etiketten worden ook wel WLA-labels genoemd en kunnen van het product worden verwijderd zonder resten achter te laten*.

Lees ook ons blog: waarvoor dienen afwasbare etiketten?

Belangrijk: Om ervoor te zorgen dat de in alkali oplosbare lijm weer volledig kan worden verwijderd, moet rekening worden gehouden met het volgende:

1. de verhouding van drukinkt, beschermende coating en hot foil stamping

Componenten zoals foliepreeg, lak of drukinkt verzegelen het oppervlak van het label en maken het moeilijk voor de loogoplossing om de papiervezels binnen te dringen en de lijm los te maken. De primer die absoluut noodzakelijk is voor de drukinkt verzegelt ook het oppervlak van het materiaal. Dus hoe hoger het aandeel componenten op het label, hoe moeilijker het zal zijn om het later los te weken. Let op: Bij zelfklevende etiketten die later met een loogoplossing moeten worden verwijderd, moet afgezien worden van lak of folielaminaat. Bovendien is het raadzaam om geen grote vlakken te bedrukken en het oppervlak van foliedruk niet te groot te maken.

2. flessenspoelen / in loogbad

Residuvrije verwijdering van de zelfklevende etiketten kan alleen worden gegarandeerd door een loogoplossing van minstens 1,2-1,5% te gebruiken, met water gemengd. De temperatuur van het loogbad moet idealiter ca.80°C zijn. Een hoger looggehalte of hogere watertemperaturen zullen het verwijderingsproces verstoren. De verblijftijd in het loogbad moet ten minste tien tot vijftien minuten zijn. Bij onbedrukte etiketten kan het etiket al na één minuut loslaten. De eigenschappen van het labelpapier en de bovengenoemde behandelingen van het oppervlak kunnen de losweektijd beïnvloeden en mogelijk verlengen.

3. opslag van gebruikt glas

Een eerste vereiste voor het verwijderen van etiketten van gebruikt glas is een goede opslag. Optimale opslag is droog en beschermd tegen weersinvloeden. De lijm reageert zeer snel op weersomstandigheden, regen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de lijm oplost en vervolgens opdroogt, waardoor er permanente hechting ontstaat. Het komt erop neer dat hoe langer de lege verpakkingen worden opgeslagen, hoe moeilijker het is voor de zelfklevende etiketten om later los te weken. Bij een juiste opslag garandeert unieketiket.nl een optimale hechting van de lijm tot ongeveer 12 maanden na productie. Vanwege de verschillende invloedsfactoren en materiaaleigenschappen kunnen we echter geen garantie geven voor de verwijderbaarheid.

Het bewaren van water-en loog-afwasbare-etiketten

De rollen met zelfklevende water-en loog-afwasbare-etiketten moeten bewaart worden onder de volgende omstandigheden:

  • tussen 15 en 25° C en 50% relatieve vochtigheid.
  • Beschermd tegen UV-licht,
  • stabiele, niet te hoge luchtvochtigheid,
  • Beschermd tegen water en andere vloeistoffen.

Hoe bestelt u afwasbare-etiketten?

We hebben 2 opties van de afwasbare materialen opgenomen in onze calculator:

  • Mat papier wit gestreken 90g WW4031 – afwasbaar
  • Natuurpapier met structuur creme-wit 90g WW4031 – afwasbaar

We hebben nog meer opties op voorraad, neem daarvoor contact op met onze klantenservice:

 

 

*) unieketiket.nl kan niet garanderen dat de etiketten zonder resten worden verwijderd. Bovengenoemde factoren en milieu-invloeden kunnen de verwijderbaarheid van de labels sterk beïnvloeden.

Meer informatie:

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand.

Hulp nodig bij de opmaak van de drukbestanden?
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen. U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

 

Wilt u uw huidige etiketontwerp laten herzien? U hebt al een idee van hoe uw etiket eruit moet zien, maar u heeft niet de technische knowhow om het ontwerp te implementeren? U heeft zelfs geen idee hoe uw etiket eruit zou moeten zien? Geen probleem. Onze unieke ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om uw etiketontwerp te laten realiseren door een van onze professionele grafisch ontwerpers – geheel volgens uw individuele wensen en specificaties. Klik hier voor onze ontwerpservice.

Met spoed uw etiketten nodig? .
Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte leverdatum: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde vindt u de actuele leverdata voor normale- en express productie.

Vragen? WiJ
helPen u graag!