Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Digitale luxe voor uw etiketten

Digitale koud-folie en spot UV-lak

 •  Geselecteerde elementen highlighten met digitale lak en digitale folie
 • Speciale effecten met fijne lijnen en structuren
 • Personalisatie ook voor kleine oplagen
 • Betaalbare luxe zonder kwaliteitsverlies
 • Snel en hoogwaardig alternatief voor klassieke foliepreeg

Bestel uw gratis samples

Etiketten met luxe afwerkingen

digitale-spotlak

Afwerkingen geven verpakkingen en etiketten een speciale look & feel en een luxe uitstraling. De bekende klassiekers zijn folielaminering voor een hoogglans- of soft-touch effect en de fraaie afwerking met metallic-foliepreeg. Maar luxe labels met foliepreeg (hot foil) of reliëfdruk zijn kostbaar en meestal pas de rendabel vanaf een behoorlijke oplage. Hiervoor zijn nu eenmaal speciale drukplaten nodig die op maat gemaakt moeten worden. Voor het combineren van verschillende luxe afwerkingen op één etiket zijn bij de klassieke luxe afwerkingen zelfs meerdere drukplaten nodig naast vaak extra machinehandelingen. Luxe was daarmee tot voor kort altijd een kostbare zaak!

Digitale afwerking voor etiketten op rol

Bij digitale afwerking wordt de gewenste finish op het materiaal gedrukt – vergelijkbaar met digitale druktechnologie: met behulp van een PDF-drukbestand en digitale beeldbewerking wordt precies bepaald waar de afwerking moet komen. Digitaal printen en digitale afwerking vullen elkaar perfect aan: digitaal printen produceert een hoge printkwaliteit en maakt vooral indruk met snel wisselen van opdrachten en korte printrun- en insteltijden, waarmee materiaal en energie bespaart wordt. Een uniek kenmerk van digitaal printen: digitaal geprinte etiketten kunnen eenvoudig en tegen lagere kosten worden gepersonaliseerd.

In tegenstelling tot conventionele afwerking vereist deze techniek geen speciale werktuigen of drukplaten – de afwerking wordt volledig digitaal aangestuurd. De combinatie van digitaal drukken en digitaal afwerken maakt dus niet alleen unieke labels van hoge kwaliteit mogelijk, maar is tegelijkertijd een extreem tijd- en middelen besparende oplossing voor een grote verscheidenheid aan etiketten-toepassingen. Deze combinatie van digitaal printen en afwerken maakt zowel een snelle productie als het voordelig printen en afwerken van kleine oplagen mogelijk.

Digitale Spot UV-lak (partiële lak)

partielle-lackierung-metallpapier

Spotlak op metallic papier

Met een digitale partiële lak, ook wel spot-UV-lak genoemd, worden geselecteerde delen van het (bedrukte) etiketten oppervlak met lak afgewerkt en zo visueel en voelbaar geaccentueerd ten opzichte van de rest van het oppervlak. Onze digitale spot UV-lak zet een nieuwe standaard voor exclusieve afwerking en geeft uw producten een uniek en onderscheidend uiterlijk. Dankzij onze digitaal aangestuurde afwerkingsmachine kan de lak daar worden aangebracht waar u het graag wilt hebben, zonder dat er speciale werktuigen nodig zijn. Dit bespaart kosten, tijd en middelen!

Digitale Folie

digitale-hologrammfolie

digitale hologramfolie

Digitale folie is ook een vorm van afwerking die geselecteerde delen van het label benadrukt. In tegenstelling tot foliepreeg, dat wordt aangebracht met een speciale drukplaat, kan digitale folie zonder werktuig worden aangebracht waarbij lak als lijm gebruikt wordt. Dit bespaart u en ons kosten en tijd, omdat er geen dure, voor uw ontwerp op maat gemaakte drukplaat besteld hoeft te worden. De nieuwe digitale folie is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en koper en als hologramfolie diamant. Andere kleuren op aanvraag. U krijgt de hoogste kwaliteit tegen betaalbare prijzen, zelfs voor kleine oplagen. Laat uw producten opvallen en stel een nieuwe norm voor visuele esthetiek!

Welke materialen zijn geschikt voort digitale afwerking?

Standard

 • Mat gestreken papier wit 90g (FSC® Mix Credit)
 • Glanzend papier wit 80g (FSC® Mix Credit)
 • PP folie 60µm
 • Zilverkleurig glanzend papier 80g (FSC® Mix Credit)

Premium 

 • Tintoretto Gesso (PET-versterkt, voor in ijsemmer) 95 g (FSC® Mix Credit)
 • Parelmoer papier (FSC® Mix Credit, voor in ijsemmer) 217g

Wat is de volgende stap?

Hebben we uw interesse gewekt? Als u digitale afwerking voor uw etiketten overweegt, neem dan contact op met onze klantenservice. Het team zal u adviseren over alle opties voor afwerking, zowel digitaal als klassiek. We sturen u graag stalen van de verschillende afwerkingen per post, uiteraard gratis.
U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur bereiken per email: info@unieketiket.nl, of telefonisch op (+31) (0)30 808 05 97.
Wij adviseren u graag!

Bestel uw gratis samples

Tools & Services

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Wilt u er zeker er van zijn dat uw drukbestand correct is:
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.
U kunt onze bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Overtuig uzelf van de kwaliteit van onze zelfklevende etiketten! We drukken uw ontwerp altijd in in onze echte productieomgeving.
Test met een proefdruk  vooraf het materiaal van uw keuze, de kleuren en eventueel de afwerking. Bekijk de opties voor een proefdruk:

Proefdruk laten maken

Voor het bestellen van uw etiketten op rol met een digitale afwerking, zoals partiële lak of digitale folie, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Onze collega’s geven u graag advies en kunnen een passende offerte voor u opmaken.

U kunt ons bereiken per email: info@unieketiket.nl, of telefonisch: (+31) (0)30 808 05 97).