Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Digitale luxe voor uw etiketten

met digitale koud-folie en spot-lak

 •  Geselecteerde elementen highlighten met spotlak en koudfoliedruk
 • Speciale effecten met fijne lijnen en structuren
 • Personalisatie ook voor kleine oplagen
 • Betaalbare luxe zonder kwaliteitsverlies
 • Snel en hoogwaardig alternatief voor klassieke foliepreeg

Bestel uw gratis samples

Etiketten met luxe afwerkingen

digitale-spotlak

Afwerkingen geven verpakkingen en etiketten een speciale look & feel en een luxe uitstraling. De bekende klassiekers zijn folielaminering voor een hoogglans- of soft-touch effect en de fraaie afwerking met metallic-warme-foliedruk, ook wel hot foil genoemd. Maar luxe labels met embossing of warmfoliedruk zijn kostbaar en meestal pas rendabel vanaf een behoorlijke oplage. Voor  ambachtelijke afwerkingen zijn nu eenmaal speciale drukplaten nodig die op maat gemaakt moeten worden. Voor het combineren van verschillende luxe afwerkingen op één etiket zijn bij de klassieke luxe afwerkingen zelfs meerdere drukplaten nodig, naast vaak extra machinehandelingen. Luxe was daarmee tot voor kort altijd een kostbare zaak!

Lees meer over de verschillen tussen traditionele folie en digitale folie in onze blogbijdrage Digitale koudfolie versus warmfoliedruk .

Digitale afwerking voor etiketten op rol

Bij digitale afwerking wordt de gewenste finish op het materiaal gedrukt – vergelijkbaar met digitale druktechnologie: met behulp van een PDF-drukbestand en digitale beeldbewerking wordt precies bepaald waar de afwerking moet komen. Digitaal printen en digitale afwerking vullen elkaar perfect aan: beide kenmerken zich door een hoge kwaliteit en het snel kunnen wisselen van opdrachten door korte run- en insteltijden, waarmee materiaal en energie bespaart wordt.

In tegenstelling tot conventionele afwerking vereist digitale afwerking geen speciale werktuigen of drukplaten – de afwerking wordt volledig digitaal aangestuurd. De combinatie van digitaal drukken en digitaal afwerken maakt dus niet alleen unieke labels van hoge kwaliteit mogelijk, maar is tegelijkertijd een extreem tijd- en middelen besparende oplossing voor een grote verscheidenheid aan etiketten-toepassingen. Deze combinatie van digitaal printen en afwerken maakt zowel een snelle productie als het voordelig printen en afwerken van kleine oplagen mogelijk.

 

Digitale Spotlak (partiële lak)

partielle-lackierung-metallpapier

Spotlak op metallic papier

Met een spotlak, ook wel Spot-UV lak genoemd, worden enkele delen van het (bedrukte) etiket oppervlak met speciale lak afgewerkt. De delen met de spotak zorgen voor visueel en voelbare accenten  die contrasteren met de rest van het etiket. Onze digitale spotlak zet een nieuwe standaard voor exclusieve afwerking en geeft uw producten een uniek en onderscheidend uiterlijk. Dankzij onze digitaal aangestuurde afwerkingsmachine kan de lak daar worden aangebracht waar u het graag wilt hebben, zonder dat er speciale werktuigen nodig zijn. Dit bespaart kosten, tijd en middelen!

Digitale Koudfoliedruk

digitale-hologrammfolie

Etiket met digitale hologramfolie

Digitale koudfoliedruk is ook een vorm van afwerking die geselecteerde delen van het label benadrukt. In tegenstelling tot de conventionele warmfoliedruk, oftewel hot foil,  dat wordt aangebracht met een speciale drukplaat, kan digitale koudfolie zonder werktuig worden aangebracht. Dit bespaart u en ons kosten en tijd, omdat er geen dure, voor uw ontwerp op maat gemaakte drukplaat besteld hoeft te worden. De nieuwe digitale koudfolie is verkrijgbaar in goudfolie (glans en mat) en zilverfolie (glans en mat), maar ook koperfolie (glanzend) en hologramfolie-diamant en hologramfolie-zilver. Andere folie kleuren op aanvraag.

Met een digitale afwerking krijgt u  de hoogste kwaliteit tegen betaalbare prijzen, zelfs voor kleine oplagen. Laat uw producten opvallen en stel een nieuwe norm voor visuele esthetiek!

 

Welke materialen zijn geschikt voort digitale afwerking?

Standard

 • Mat gestreken papier wit 90g (FSC® Mix Credit)
 • Glanzend papier wit 80g (FSC® Mix Credit)
 • PP folie wit 60µm, glanzend of mat
 • Zilverkleurig glanzend papier 80g (FSC® Mix Credit)

Premium – op aanvraag:

 • Tintoretto Gesso (PET-versterkt, voor in ijsemmer) 95 g (FSC® Mix Credit)
 • Parelmoer papier (Frozen Orion), FSC® Mix Credit, voor in ijsemmer 217g, let op bij dit materiaal is alleen Spotlak mogelijk!

Wat is de volgende stap?

Hebben we uw interesse gewekt? Als u digitale afwerking voor uw etiketten overweegt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Het team zal u adviseren over alle opties voor afwerking, zowel digitaal als klassiek. We sturen u graag stalen van de verschillende afwerkingen per post, uiteraard gratis.

Direct bestellen? Dat kan! Zie hieronder hoe dat gaat.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur bereiken per email: info@unieketiket.nl, of telefonisch op (+31) (0)30 808 05 97.
Wij adviseren u graag!

Bestel uw gratis samples

Direct digitale afwerkingen bestellen

#1 Maak een keuze uit de lijst hierboven met materialen die geschikt zijn voor een digitale afwerking, en bepaal welke afwerking (en) u wenst.

#2  Ga naar de calculator en selecteer het gewenste aantal etiketten en eventueel het aantal soorten, de vorm van het etiket en vul het formaat van uw etiket in.

#3 Selecteer het door u gekozen – voor digitale afwerkingen geschikte – materiaal in de lijst bij ‘Materiaal keuze’.

#4 Selecteer de gewenste te drukken kleur: CMYK of zwart en eventueel dekwit indien u kiest voor zilverkleurig materiaal.

#5 Selecteer altijd een beschermende coating:  u heeft 3 opties: lak (mat of glans),  folielaminaat mat- krasbestendig of folielaminaat-glanzend.

#6 Selecteer de nu geactiveerde button ‘Digitale afwerking’, en kies de door u gewenste afwerking (en). Klik op het vinkje en vervolgens op de knop ‘Verder’ en vervolg het orderproces.

Klik hier voor meer informatie over het bestelproces.

Voor vragen, neem contact op:  +31 (0) 30 8080 597  / info@unieketiket.nl.

Tools & Services

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd. De opmaak voor digitale afwerkingen vindt u onderaan deze pagina.

Wilt u er zeker er van zijn dat uw drukbestand correct is:
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.
U kunt onze bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Overtuig uzelf van de kwaliteit van onze zelfklevende etiketten! We drukken uw ontwerp altijd in in onze echte productieomgeving.
Test met een proefdruk  vooraf het materiaal van uw keuze, de kleuren en eventueel de afwerking. Bekijk de opties voor een proefdruk:

Proefdruk laten maken

U kunt in onze calculator de prijs berekenen voor uw etiketten op rol met een digitale afwerking, zoals spotlak of digitale koudfolie, vervolgens kunt u deze direct bestellen – zie ook de instructie onderaan deze pagina.

Heeft u vragen hierover? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

U kunt ons bereiken per email: info@unieketiket.nl, of telefonisch: (+31) (0)30 808 05 97).

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om een professioneel etiket te laten ontwerpen door een van onze creatieve grafische ontwerpers. Geheel volgens uw specificaties en wensen en tegen een vaste prijs!!

Maakt u zelf het ontwerp? Hier vindt u tips en inspiratie: