Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Alternerende etiketten voor uw producten

Afwisselend voor- en achteretiket op één rol, in één keer besteld

de voordelen van unieketiket.nl

alternerende etiketten

Wat zijn alternerende etiketten

Alternerend betekent dat de voor- en achteretiketten afwisselend of na elkaar, op dezelfde rol in één opdracht worden geproduceerd. We noemen beide etiketten dan ook ook wel een ‘2 in 1 unit’.

Het bestellen van een’ 2 in 1 unit’ op rol is is vooral handig als u de etiketten machinaal laat aanbrengen op uw product. Met beide etiketten op één rol kunt u de voor- en achteretiketten tegelijkertijd in één doorgang aanbrengen.
De etiketteermachine moet dit wel ondersteunen.

Zo levert u uw afwisselende labels correct aan:

#1 Het formaat van de unit bepalen

Beide etiketten moeten als één unit in één drukbestand worden aangeleverd, eerst moet daarom het totale formaat worden vastgesteld. We laten dat zien aan de hand van een voorbeeld:
Voorkant etiket = 60×80, achterkant = 50×70 (breedte x hoogte in mm).
De breedte:
Let op: er komt standaard 5 mm in de breedte tussen beide etiketten. Deze afstand tussen beide etiketten mag wat kleiner of groter worden.
De breedte wordt: (60+5+50=) 115 mm

De hoogte:
De hoogte van het hoogste etiket bepaald de hoogte van de unit.
De hoogte is dus 80 mm

#2 De opmaak van het drukbestand:

De unit met beide etiketten wordt geplaatst op een tekengebied (pagina) in het formaat van de unit. In het voorbeeld dus: 115×80 mm.

Beide etiketten moeten voorzien zijn van stanslijnen, opgemaakt volgens onze richtlijnen en ook voldoen aan onze overige eisen aan drukwerk, zie hier:  Informatie over het aanleveren van drukwerk

Voorbeeldbestand – Voor een beter begrip hebben we een PDF- voorbeeldbestand voor u gemaakt: download PDF voorbeeld hier. Dit bestand laat zien hoe de voor- en achteretiketten op een tekenoppervlak zijn aangelegd en uitgelijnd.

#3 Hoe te bestellen? 

  • De 2 in 1 unit geldt als 1 soort.
  • Als u bijvoorbeeld 1000 stuks bij ‘totaal’ invoert, ontvangt u 1000 voor- en 1000 achteretiketten (om en om op de rol).
  • Het te bestellen formaat:  is de maat van de unit,  te berekenen als in het voorbeeld hierboven
  • De unit moet als  maatwerkvorm worden besteld.

#4 Komt u er niet uit?

Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

Voorbeeld drukbestand:

(Klik op te afbeelding voor een grotere weergave)

Alternerende etiketten - voorbeeld

Drukbestanden correct opmaken

Correcte drukbestanden zijn het allerbelangrijkste bij het afdrukken van etiketten. Om ervoor te zorgen dat er niets fout gaat bij het aanmaken van uw drukbestanden, kunt u terecht bij onze services voor drukbestanden.

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand.

Weet u niet zeker of uw drukbestanden correct zijn aangemaakt? Bestel onze drukbestandenservice en wij zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen. U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om een professioneel etiket te laten ontwerpen door een van onze creatieve grafische ontwerpers volgens uw specificaties en wensen.

Als u nog vragen heeft over uw drukbestanden, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

Zelf berekenen en bestellen

Bij unieketiket.nl kunt u uw etiketten gemakkelijk zelf berekenen en bestellen met behulp van de online calculator. Wij leggen hier stap voor stap uit hoe dit precies werkt.

Heeft u nog vragen?

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Wij zijn een onlinedrukkerij en persoonlijk advies is een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden en wijzen graag op mogelijkheden die misschien nog niet eerder zijn overwogen.

 

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een email sturen: info@unieketiket.nl,  wij adviseren u graag!

Vragen? WiJ
helPen u graag!