Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Swarte Swaen - Dry Cider

Over Swarte Swaen

“100% vers, natuurlijk en ambachtelijk” – Swarte Swaen dry cider kan nauwelijks beter worden omschreven”.
Een uit de hand gelopen hobby van Jacob van den Berg resulteert in 2020 in de oprichting van Swarte Swaen Cidery & Distillery. “Wij maken sinds 2020 ambachtelijke Dry Cider en Eau de Vie en persen de verse appels zelf met onze zware eikenhouten appelpers. Daarna gaat het verse appelsap in grote roestvrijstalen vaten, waarbij door fermentatie op natuurlijke wijze alcohol ontstaat. Nagisting op de fles geven Swarte Swaen de natuurlijk frisse bubbels en de schuimkraag bij het uitschenken.
De naam Swarte Swaen is gekozen omdat er van oudsher een aantal zwarte zwanen zwemmen in de Haarlemse ringvaart en omdat de naam Swarte Swaen ook voor Engelstaligen makkelijk te begrijpen is.”

Het product

Swarte Swaen dry cider wordt met de hand gemaakt in onze loods aan de Westergracht in Haarlem van Dabinett en Harry Masters appels uit Herefordshire en van Bramleys van Nederlandse bodem.
Deze exclusieve cider wordt vanwege de beperkte productiecapaciteit tot op heden alleen verkocht in twee unieke lokalen in Amsterdam: Proeflokaal ’t Kelkje op de Oudezijds Voorburgwal en het historische proeflokaal van Wynand Fockink in de Pijlsteeg en natuurlijk via de eigen webshop. Vanwege de groeiende fanbase zijn er uitbreidingsplannen om op te schalen van 500 liter naar 5000 liter capaciteit waarvoor net een crowdfunding actie is gestart waarbij investeerders rijkelijk beloond worden met onze Eau de Vie.

Het design

“Voor het etiket wilden we upgraden van een sticker naar een professioneel label en met de expertise van unieketiket.nl is dat gelukt. We hebben met hen zelfs het wit in het voor-etiket kunnen vervangen door reflecterende zilverfolie, waardoor het etiket nu een premium uitstraling heeft gekregen”.

Meer over Swarte Swaen