Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Sandwichdruk

Maak van uw transparante etiket een echte blikvanger!

De pluspunten van unieketiket.nl

  • Ons alternatief voor tweezijdig bedrukken
  • door de combinatie van transparante folie en een speciale druktechniek
  • Kijk door de fles met transparante ‘No label look’ PP-folie
  • Voor alle branches & verpakkingen
  • Hoogwaardige digitale druk
  • Grote keuze aan extra afwerkingen zoals foliepreeg
  • Gratis verzending binnen de EU

 

Wat is Sandwichdruk?

Bij sandwichdruk wordt een etiket van helder transparante ‘No label look’ PP folie, in meerdere lagen bedrukt met een ontwerp dat vanaf de voorkant te zien is, én een ontwerp dat vanaf de achterkant zichtbaar is. Hierdoor ontstaat een dubbelzijdig etiket, dat toch als zelfklevend etiket te gebruiken is.

Door aan beide zijde van het etiket delen onbedrukt te laten kunnen met deze techniek bijzondere effecten worden gecreëerd: zo kan een onbedrukt deel als een ‘venster’ een doorkijkje bieden naar het achteretiket.
Tip: Het is altijd aanbevolen om het etiket te gebruiken in combinatie met een helder doorzichtige fles of pot.
Zie ook het voorbeeld links, hier heeft één zijde van het flesje geen etiket, waardoor de achterkant van het sandwichetiket te zien is.

Met sandwichbedrukking is het mogelijk de voor- en achterkant van een etiket te combineren in één etiket. Het is daarmee ook een alternatief voor dubbelzijdige bedrukking.
Deze speciale productiemethode is bij uitstek geschikt voor etiketten van gedistilleerde dranken. Daarom goed om te weten: Sandwichetiketten kunnen ook worden afgewerkt met een foliepreeg. De specifieke kleur van de folie is hierbij aan de voorzijde zichtbaar, aan de achterzijde is de folie zilverkleurig.

Hoe drukken we een Sandwich-etiket?

Aan de hand van een door ons zelf ontworpen Sandwichetiket (waarmee we de HP Inkspiration Award 2018 hebben gewonnen:) leggen we uit hoe Sandwichdruk kan worden toegepast:

#1 Het etiket bestaat uit twee delen: het voor en het achter etiket, die naast elkaar, om-en-om, op de rol worden geproduceerd op transparant materiaal: ‘No label look’ PP folie 50µ.

#2 Op het vóór-etiket hebben we foliepreeg in goud aangebracht: de kooi en de balk onderin) en drukten we het logo en de versiering van de kooi in kleurendruk. Verder is er geen achtergrond gedrukt, om het vooretiket verder doorzichtig te houden.

Let op: Afhankelijk van het gewenste ontwerp zijn de tussenliggende dekwit lagen mogelijk niet 100% ondoorzichtig. Neem in ieder geval contact op met onze klantenservice voor gedetailleerd advies over de mogelijkheden en beperkingen van sandwichbedrukking.

#3 Op het achter-etiket is sandwichdruk toegepast:
Op voorzijde drukten we de tekst, logo en wettelijk verplichte informatie. Op de rugzijde drukten we een vogel met een beige achtergrond.
Tussen rug en voorzijde drukten we 2 lagen dekwit als scheidingslaag.

#4 Het effect: vanaf de voorzijde is een gouden kooi (in foliepreeg goud) te zien, hierdoorheen is de vogel te zien die op de rugzijde van het achteretiket is gedrukt, de vogel lijkt hierdoor in de kooi te zitten!

Opbouw van het Sandwichdruk-proces

Sandwichdruk bestellen

Voor het drukken van Sandwichetiketten is een speciaal proces nodig. U kunt sandwich etiketten daarom niet via onze online calculator bestellen.
Bent u geïnteresseerd in Sandwichdruk? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij bespreken graag uw idee, kunnen u samples sturen en kunnen adviseren over de uitvoering en afwerking.

Vragen? WiJ
helPen u graag!