Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten geproduceerd met offsetdruk

Het toepassingsgebied bepaalt het productieproces

voordelen van offsetdruk

 • scherpe afdruk
 • zachte kleurovergangen
 • hoge UV-bestendigheid
 • zeer goede afdrukkwaliteit
 • hoge afdruksnelheid
 • hoge weerstand van de afgedrukte afbeelding
 • Water- en weerbestendig, afhankelijk van de afdrukkleur
 • Pantone kleuren 1 op 1 drukbaar

nadelen van offsetdruk

 • Hoge instelkosten
 • Complex productieproces
 • Langere doorlooptijden
 • Alleen de moeite waard voor zeer grote oplagen
 • Lange droogtijden

offset of digitale druk voor etiketten

Digitale druk vs. offset drukken

Digitaal drukken vs. offset drukken
Wij produceren uw roletiketten standaard met digitale druk. Wij hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in dit drukproces en zijn er trots op dat wij HP als toonaangevende partner aan onze zijde hebben. Een overzicht van het principe van modern digitaal drukken en de voordelen ervan vindt u hier.

Hoe werkt offsetdruk?

Maar nu over offset: offset-drukken (van het engelse “set off” = afzetten) is een indirecte ‘vlakke’ druktechniek, waarbij het te drukken ontwerp wordt overgebracht op het materiaal via aluminium drukplaten.  Dit is een indirect vlak drukproces dat gebaseerd is op de chemische afstoting van water en vet. De verschillende oppervlakte-eigenschappen zorgen ervoor dat de drukinkt alleen op de gewenste gebieden hecht. De delen die niet bedrukt moeten worden, worden met water bevochtigd zodat ze de vetachtige inkt afstoten.

De afzonderlijke kleuren worden in stappen op het etiket gedrukt. Voor elke kleur in het ontwerp is een aparte drukplaat nodig. De drukplaten worden in de drukmachine geplaatst en de verschillende kleuren inkt worden vervolgens in aparte drukgangen gedrukt op het  substraat. Drukplaten en substraat komen daarbij niet met elkaar in contact; de inkt wordt overgebracht op een rubberen deken. Deze deken brengt de inkt vervolgens over op het substraat

Bij offsetdruk kunnen zowel papier als kunststof folie-substraten worden gebruikt.

Offset druk is, vanwege de hoge opstartkosten en het complexe drukproces, vooral geschikt voor grote oplagen.

 

Welk drukproces is geschikt voor mij?

Wij drukken uw zelfklevende stickers, labels  en etiketten – verwijderbaar of  permanent hechtend. Het beoogde gebruik bepaalt welke eigenschappen uw etiketten moeten hebben en welke materialen geschikt zijn. Of het nu gaat om met folie gelamineerde aluminium etiketten, etiketten met of zonder voor-bedrukking voor uw thermotransferprinter of afgewerkte roletiketten op het materiaal naar keuze. Weet u niet zeker wat de beste oplossing is voor uw toepassing? Geen probleem. Neem contact op met onze klantenservice: telefonisch (+31) (0)30 808 05 97) of stuur een email naar info@unieketiket.nl. We zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Wij geven u graag advies en vinden gegarandeerd de juiste oplossing voor uw project.

Services en tools:

 • onze meest gangbare materialen en afwerkingen.
 • kleine samples van de materialen om mee te testen: aanbevolen!.
 • handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Materialenboek nu aanvragen

Weet u niet zeker of uw drukbestanden correct zijn aangemaakt? Bestel onze drukbestandenservice en wij controleren uw bestanden op eventuele fouten. Zo weet u zeker dat uw etiketten gedrukt worden volgens uw wensen.

Hulp nodig bij de opmaak van de drukbestanden?
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.

U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Met spoed uw etiketten nodig? .
Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte leverdatum: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde vindt u de actuele leverdata voor normale- en express productie.