Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

HP Mosaic

Massaal maatwerk door unieke etiketontwerpen

Wat is HP Mosaic?

HP Mosaic is personaliseringssoftware gebaseerd op de HP Smartstream Designer. Eenvoudig gezegd, de software genereert automatisch een potentieel onbeperkt aantal unieke grafische etiketontwerpen op basis van een vast basispatroon. Dit basispatroon is het centrale element van het proces. HP Mosaic technologie maakt gebruik van een algoritme dat vervolgens de ontwerpen creëert op basis van dit patroon.

Hoe werkt HP Mosaic?

Het centrale element van HP Mosaic is het basispatroon. Een masterbestand en een vectorafbeelding (het patroon) worden samengevoegd. De grafiek wordt vervolgens gevarieerd door rotatie, schaling of kleurverandering om steeds nieuwe patronen te creëren. De gebruiker kan het algoritme ook opdrachten geven over welke kleuren te behouden of te verwisselen. Er ontstaan unieke variaties en elk etiket wordt uniek. Om de beste resultaten te bereiken, moet het basisbestand zo complex en kleurrijk mogelijk zijn. De regel is: hoe complexer het basispatroon, hoe beter en individueler de resultaten. En: grotere oplagen vereisen een complexer patroon, zodat zoveel mogelijk verschillende variaties kunnen worden gecreëerd.

Persoonlijker en individueler dankzij HP Mosaic

Nog niet zo lang geleden was een gedrukt etiket niet meer dan een middel om basisinformatie mee te delen, zoals de productnaam of de wettelijk vereiste info over het product. Tegenwoordig staan etiketten en verpakkingen centraal als een essentieel onderdeel van de marketingmix. Met individueel bedrukte en gepersonaliseerde etiketten kan de aandacht van de kijker worden verhoogd en kan een directe, emotionele band met hem tot stand worden gebracht. Producten kunnen deel gaan uitmaken van storytelling door toegevoegde beelden, boodschappen en variabele ontwerpen, en zo stevig verankerd raken in de gedachten van de consument. HP Mosaic maakt marketing individueler en persoonlijker, en dus betekenisvoller voor de klant. HP Mosaic maakt het mogelijk te experimenteren met gepersonaliseerde marketingcampagnes om innovatie creatief te communiceren.

Steeds meer merken en fabrikanten gaan over tot massa-individualisering, zoals CocaCola met zijn Diet Coke-campagne in Israël of, zoals te zien is op de foto, Pril met zijn kleurrijke vaatwasmiddelflessen met de klassieke Pril-bloem (let op: deze campagne is niet afgedrukt op etikett.de). Nutella heeft zijn promotiepotten ook al unieke ontwerpen gegeven in de Nutella Unique-campagne. Nog een voorbeeld: In samenwerking met Heineken heeft kunstenaar Emily Forgot unieke ontwerpen voor de bierflesjes gemaakt met HP Mosaic 2000. Zie je wel: De mogelijkheden om de meest uiteenlopende en individuele verpakkingen te ontwerpen met HP Mosaic zijn bijna eindeloos.

Massaal maatwerk dankzij digitaal drukken

Maar deze massale aanpassing is niet alleen haalbaar voor de “grotere” merken. Dankzij de digitale druktechnologie zijn ook kleine, flexibele oplagen met individuele en sterk variabele ontwerpen mogelijk. Binnen enkele uren zijn de afgewerkte etiketten gemaakt van een drukbestand – een doeltreffend proces dat alleen op deze manier mogelijk is met digitaal drukken, aangezien er geen insteltijden meer nodig zijn, zoals het geval was met het conventionele drukproces. Deze massale aanpassing en personalisering van etiketten wordt haalbaar voor bijna elke merkeigenaar dankzij digitaal drukwerk.

Wat is het volgende?

Bent u geïnspireerd geraakt door de eindeloze mogelijkheden van HP Mosaic? Hebt u al een idee van hoe u uw nieuwe labelontwerp met HP Mosaic zou willen implementeren? Als onderdeel van onze ontwerpservice kunt u de creatie van etiketten met ontwerpen op basis van HP Mosaic boeken.

Heb je nog een verzoek? Neem gerust contact met ons op van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, per telefoon op +31 (0)30 808 05 97 of per e-mail op info@unieketiket.nl. Wij geven u graag advies!

Meer informatie:

Gebruik onze proefdrukservice om er zeker van te zijn dat alles eruit ziet zoals u wilt en om een proefdruk van uw etiketten te bestellen.

Met behulp van onze “drukbestanden assistent” kunt u stap voor stap een correct en foutloos afdrukbestand maken. Zo krijgt onze pre-pressafdeling een correct drukbestand, kan uw bestelling efficiënt worden verwerkt en houdt u zo spoedig mogelijk uw etiketten in handen!

Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom produceren wij uw etiketten op aanvraag binnen 48 uur. Lees meer over onze express productie.

Vragen? WiJ
helPen u graag!