Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Duurzame milieuvriendelijke etiketten

Etiketten op duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd

De pluspunten van unieketiket.nl:

Ecologisch verantwoord produceren

Vooral in de B2B-sector heeft de afgelopen jaren ecologische verantwoord ondernemen een enorme relevantie gekregen. Duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen is ook voor ons als professionele etikettenproducent een vanzelfsprekendheid. Wilt u duurzame labels en hecht u veel belang aan het behoud van het milieu? Wij ook! Daarom produceert unieketiket.nl op een zo “groen” mogelijke wijze. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor de planeet waarop wij met zijn alen leven!

 

Etiketten op rol ecologisch verantwoord produceren

Voor de productie van uw zelfklevende etiketten is onze etikettendrukkerij optimaal ingericht met ecologische aspecten in de hoofdrol. Zo hebben onze digitale drukmachines HP Indigo van huis uit een geringe CO2 uitstoot en gebruiken ze weinig energie. Het gebruik van milieuvriendelijke elektriciteit uit duurzame energiebronnen is voor ons vanzelfsprekend.
Uiteraard gebruiken wij op aanvraag FSC-gecertificeerd, recyclebaar of gerecycled papier en folie voor uw etiketten op rol of voor uw natlijmetiketten.

Onze bijdrage aan duurzaamheid bij het bedrukken van etiketten

Wij hechten veel belang aan het aanbieden van duurzame materialen en milieuvriendelijke labelproductie aan onze klanten. Dit betekent:

#1  Bijna al onze papieren zijn FSC-gecertificeerd (FSC Mix Krediet). In de calculator wordt achter elk materiaal vermeld of het een FSC-gecertificeerd materiaal is. Daarnaast bieden we alternatieve kunststofmaterialen (PP en PE) die een bijdrage leveren aan het verminderen van de schadelijke effecten van plastic op ons milieu.

#2  Digitaal drukken stelt ons in staat om uw etiketten CO2-verminderd en zonder het gebruik van chemisch behandelde drukplaten te produceren. Omdat de drukmachine geen lange doorlooptijden nodig heeft, draait hij alleen wanneer hij daadwerkelijk produceert. Onze laserstans-machines, snijden de etiketten uit met een laserstraal in plaats van fysieke stansmessen. Dit bespaart naast het materiaal  en de productie inspanning van stansmessen ook machinetijd, en dit draagt ook bij aan het sparen van het milieu.

#3  Wij vertrouwen op papierloze communicatie en betrekken onze elektriciteit uit milieuvriendelijke en regeneratieve bronnen.

#4 Wij bieden ‘afwasbare’ en makkelijk verwijderbare etiketten-materialen waardoor flessen of potten, na het verwijderen van de etiketten op de juiste wijze gerecycled kunnen worden.

afwasbare_etiketten

Lees ook ons blog: hoe wij het het milieu helpen, stap voor stap..

Digitaaldruk

Met onze HP Indigo printen we CO2-verminderd en milieuvriendelijk. De drukmachines hebben van huis uit een lage CO2 uitstoot, en in tegenstelling tot offset druk, hebben onze digitale drukmachines veel kortere doorlooptijden, wat betekent dat we nauwelijks (vervuilend) afval produceren. Een ander voordeel van digitaal drukken is dat er geen chemisch behandelde drukplaten nodig zijn. Ook het instellen van de machine voor digitaal drukwerk gaat snel, zodat de machine alleen nog maar hoeft te produceren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie en materiaal.

Afwasbare etiketten

De verwijderbaarheid van etiketten is afhankelijk van een aantal factoren. Deze omvatten:

  • Percentage drukinkt, beschermende lak, foliedruk
  • Temperatuur/inhoud van alkalische oplossing
  • Het waterabsorptievermogen van het papier
  • Opslag van het product
  • Algemene/individuele materiaaleigenschappen

In principe moet ervoor worden gezorgd dat de zelfklevende etiketten beschermd tegen UV-straling en weersinvloeden worden opgeslagen en dat vocht ten koste van alles wordt vermeden. Bij correcte opslag garanderen wij een optimale hechting van onze etiketten tot 24 maanden na productie.

Zie ook de blogbijdrage waarvoor dienen afwasbare etiketten?

FSC®

Klanten kiezen altijd bewust voor of tegen een product. De trend is te zien: De aankoopbeslissing hangt ook steeds meer af van ecologische aspecten. En om onze klanten producten aan te bieden die verantwoord omgaan met grondstoffen en het milieu, bieden wij FSC-gecertificeerde materialen (FSC Mix Credit) aan uit verantwoorde bronnen.

Wat betekent FSC Mix Credit?

Bij de productie van dit materiaal zijn zowel materialen uit FSC-gecertificeerde bossen als gerecycled materiaal gebruikt. Bij etikett.de gebruiken we de FSC Mix 70%, wat betekent dat minstens 70% van het materiaal afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen. Meer informatie over de FSC-labels is te vinden op: www.fsc.nl/nl-nl/fsc-per-sector/papier-verpakkingen

Graspapier

Het innovatieve graspapier bestaat voor 50% uit zongedroogde grasvezel (hooi) en 50% FSC-gecertificeerd papier. Graspapier wordt gemaakt van de snel hernieuwbare grondstof gras, dat het verbruik van hout vermindert en daardoor bijzonder duurzaam is. Bovendien worden de CO2-uitstoot en het waterverbruik tot 50% verminderd. Desalniettemin kan het materiaal net als andere papieren worden verwerkt. Lees nu meer over graspapier.

 

 

Alternatieve kunststofmaterialen (PP en PE)

Voor de kunststof materialen PP en PE beide zijn er alternatieven die een bijdrage leveren aan het verminderen van de schadelijke effecten van plastic op ons milieu en daarnaast recyclebaar zijn. We geven twee voorbeelden.

Ocean Bound ‘PP’ materiaal is gemaakt uit achtergelaten plastic afval van alle formaten dat zich binnen 50 km van de kust bevindt in gemeenschappen of gebieden waar afvalbeheer niet bestaat of zeer inefficiënt is. Het is strikt genomen geen PP materiaal, maar heeft na het bewerken van het ingezamelde plastic, vergelijkbare eigenschappen. Nu verkrijgbaar bij unieketiket.nl.

PE-folie op biobasis glanzend wit  – volledig op basis van suikerrietethanol, Helpt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen door schaarse hulpbronnen te beschermen door het gebruik van plantaardige biomassa. Helpt de koolstofvoetafdruk te verkleinen. Het materiaal is volledig vergelijkbaar met het conventionele PE materiaal en is op dezelfde wijze te verwerken. PE-folie op plantaardige basis kan worden gerecycled, mits gesorteerd in de standaardstroom voor polyolefinerecycling.

Onze milieu-missie

Ook intern hechten we veel belang aan het optimaliseren van onze processen op basis van ecologische aspecten. Als jong bedrijf met affiniteit op het gebied van online communicatie richten wij ons op papierloze communicatie, lean workflows en het gebruik van de nieuwste technologie om verspilling tegen te gaan. Uit liefde voor het milieu is duurzaamheid onze missie

Samples aanvragen

Wilt u proefetiketten van bovengenoemde of andere  materialen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Meer informatie

Meer dan 15 materialen behoren tot ons standaardrepertoire. Onze pagina met materialen geeft een overzicht van de standaardmaterialen. Zo bent u er zeker van dat u het juiste materiaal voor uw product vindt.

Natuurlijk bieden wij op aanvraag ook andere materialen aan. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Onze etiketten-materialen zien, voelen én testen? Bestel ons gratis materialenboek! Dat geeft een goed idee van de mogelijkheden die er zijn voor wat betreft de diverse materialen en afwerkingen. Met de samples kan ook getest worden, om er zeker van te zijn dat u het juiste materiaal kiest voor de toepassing.

Materialenboek aanvragen

duurzaamheid_is_onze_missie

Vragen? WiJ 
helPen u graag!