Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Duurzame milieuvriendelijke etiketten

Etiketten op duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd

De pluspunten van unieketiket.nl:

 • FSC-gecertificeerde materialen
 • Recycled papier
 • Duurzame energie
 • CO2-gereduceerd productieproces
 • Digitaaldruk
 • Papierloze communicatie
 • Gepersonaliseerde vormen en ontwerpen
 • 48h-expressproductie
 • Geen verzendkosten binnen de EU

Ecologisch verantwoord produceren

Vooral in de B2B-sector heeft de afgelopen jaren ecologische verantwoord ondernemen een enorme relevantie gekregen. Duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen is ook voor ons als professionele etikettenproducent een vanzelfsprekendheid. Wilt u duurzame labels en hecht u veel belang aan het behoud van het milieu? Wij ook! Daarom produceert unieketiket.nl op een zo “groen” mogelijke wijze. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor de planeet waarop wij met zijn alen leven!

 

Etiketten op rol ecologisch verantwoord produceren

De productie in onze etikettendrukkerij wordt zoveel mogelijk geoptimaliseerd waarbij ecologische aspecten de hoofdrol spelen. Bij het bedrukken van uw zelfklevende etiketten houden wij rekening met milieurelevante aspecten. Met onze HP Indigo drukken we CO2-verminderd en, in tegenstelling tot offset drukken, hebben we dankzij digitaal drukken geen lange doorlooptijden van de drukmachines nodig, wat betekent dat we nauwelijks afval en vervuilend afval produceren. Een ander voordeel van digitaal drukken is dat er geen chemisch behandelde drukplaten nodig zijn. Ook het instellen van de machine voor digitaal drukwerk gaat snel, zodat de machine alleen nog maar hoeft te produceren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie en materiaal. Het gebruik van milieuvriendelijke elektriciteit uit duurzame energiebronnen door de leverancier Lichtblick is voor ons vanzelfsprekend. Uiteraard gebruiken wij op aanvraag FSC-gecertificeerd, recyclebaar of gerecycled papier en folie voor uw etiketten op rol of natlijmetiketten. Vindt u deze ecologische recyclingeconomie ook van groot belang? Neem gewoon contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Onze bijdrage aan duurzaamheid bij het bedrukken van etiketten

Wij hechten veel belang aan het aanbieden van duurzame materialen en milieuvriendelijke labelproductie aan onze klanten. Dit betekent:

#1  Bijna al onze papieren zijn FSC-gecertificeerd (FSC Mix Krediet). In de calculator wordt achter elk materiaal vermeld of het een FSC-gecertificeerd materiaal is.

#2  Digitaal drukken stelt ons in staat om uw etiketten CO2-verminderd en zonder het gebruik van chemisch behandelde drukplaten te produceren. Omdat de drukmachine geen lange doorlooptijden nodig heeft, draait hij alleen wanneer hij daadwerkelijk produceert. Onze laserstans draagt ook bij aan het sparen van het milieu, omdat we zo gedeeltelijk kunnen afzien van drukplaten.

#3  Wij vertrouwen op papierloze communicatie en betrekken onze elektriciteit uit milieuvriendelijke en regeneratieve bronnen.

#4 Wij bieden ‘afwasbare’ materialen waardoor flessen of potten, na het verwijderen van de etiketten gerecycled kunnen worden.

Digitaaldruk

Met onze HP Indigo printen we CO2-verminderd en milieuvriendelijk.

Afwasbare etiketten

De verwijderbaarheid van etiketten is afhankelijk van een aantal factoren. Deze omvatten:

 • Percentage drukinkt, beschermende vernis, hotfoil
 • Temperatuur/inhoud van alkalische oplossing
 • Het waterabsorptievermogen van het papier
 • Opslag van het product
 • Algemene/individuele materiaaleigenschappen

In principe moet ervoor worden gezorgd dat de zelfklevende etiketten beschermd tegen UV-straling en weersinvloeden worden opgeslagen en dat vocht ten koste van alles wordt vermeden. Bij correcte opslag garanderen wij een optimale hechting van onze etiketten tot 24 maanden na productie.

FSC®

Klanten kiezen altijd bewust voor of tegen een product. De trend is te zien: De aankoopbeslissing hangt ook steeds meer af van ecologische aspecten. En om onze klanten producten aan te bieden die verantwoord omgaan met grondstoffen en het milieu, bieden wij FSC-gecertificeerde materialen (FSC Mix Credit) aan uit verantwoorde bronnen.

Wat betekent FSC Mix Credit?

Bij de productie van dit materiaal zijn zowel materialen uit FSC-gecertificeerde bossen als gerecycled materiaal gebruikt. Bij etikett.de gebruiken we de FSC Mix 70%, wat betekent dat minstens 70% van het materiaal afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen. Meer informatie over de FSC-labels is te vinden op: www.fsc.nl/nl-nl/fsc-per-sector/papier-verpakkingen

Graspapier

Dit innovatieve papier bestaat voor 50% uit zongedroogde grasvezel (hooi) en 50% FSC-gecertificeerd papier. Graspapier wordt gemaakt van de snel hernieuwbare grondstof gras, dat het verbruik van hout vermindert en daardoor bijzonder duurzaam is. Bovendien worden de CO2-uitstoot en het waterverbruik tot 50% verminderd. Desalniettemin kan het materiaal net als andere papieren worden verwerkt. Lees nu meer over graspapier.

Wij bij unieketiket.nl

Ook intern hechten we veel belang aan het optimaliseren van onze processen op basis van ecologische aspecten. Als jong bedrijf met affiniteit op het gebied van online communicatie richten wij ons op papierloze communicatie, lean workflows en het gebruik van de nieuwste technologie om verspilling tegen te gaan. Uit liefde voor het milieu!

Ons gratis materialenboek

Wilt u met eigen ogen zien hoe de materialen en afwerkingen eruitzien? Bestel ons gratis materialenboek! In het boek zijn voorbeelden opgenomen van onze meest gangbare materialen en afwerkingen. Het boek bevat ook kleine samples van de materialen waarmee getest kan worden, zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest voor uw toepassing.
In het materialenboek vindt u daarnaast handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer! Het gratis Materialenboek is hier te bestellen.
Wilt u proefetiketten van andere materialen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Een proefdruk laten maken?

U weet al welk materiaal uw voorkeur heeft, maar u weet nog niet zeker of het geschikt is voor de door u gewenste toepassing?
Wilt u 100% zeker zijn dat uw etiketten bij de eerste bestelling er meteen perfect uitzien?
Bestel dan een proefdruk van uw ontwerp. Er zijn twee proefdrukopties beschikbaar. Bekijk welke optie bij u past. U heeft de proefdruk van uw etiketten snel in huis, wat u de mogelijkheid biedt om de etiketten te testen voordat u grotere aantallen bestelt.


Wat ook interessant voor u kan zijn:

Vragen? WiJ 
helPen u graag!