Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Nieuwe eco materialen voor etiketten

Happy Earth-Day!

Vandaag, we schrijven 22 april 2024,  is het ‘Earth Day’, de dag van de aarde. Een heel mooi moment dus om onze nieuwe eco-vriendelijke etiketten-materialen te introduceren. En ook mooi is dat ze alledrie op hun eigen manier bijdragen aan het behoud van onze aarde!

 

Onze nieuwe eco-materialen

 • Hennep papier
 • Ocean Bound
 • Bio-based PE-folie
duurzaamheid_is_onze_missie

Hennep – van oorsprong duurzaam

Hennep is sinds eeuwen een belangrijk gewas met vele toepassingsgebieden. Het kan bijna overal, zonder veel eisen groeien en heeft nog veel meer goede eigenschappen.

Oorspronkelijk is hennep afkomstig uit het oosten, maar het is al vele honderden jaren geleden naar onze streken gebracht. En omdat we hennep al zo lang verbouwen in Europa is het het al eeuwen een zeer bekend product. We weten dan ook dan ook elk deel van de van de plant te gebruiken; de bladeren, de bloemen, de vezels, de houtachtige delen: allemaal hebben ze een lange lijst met toepassingen. Om slechts enkele te noemen: voedingsmiddelen, geneesmiddelen, CBD, Marihuana, maar ook bouwmaterialen, touw, zeilen, papier, en textiel. Het is daarnaast ook een van de meest duurzame gewassen ter wereld, hennep kan bijna overal groeien en kan zelfs meerdere keren per jaar worden geoogst. En dat zonder gebruik van kunstmest, pesticiden of andere chemicaliën.

En, nu we een omslag moeten maken naar een duurzame maatschappij, is het niet verwonderlijk, dat na een periode dat het minder populair was, hennep weer helemaal terug is van weggeweest. Een  etikettenmateriaal met hennep mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

Hennep_papier

Hennep-papier

Hennep-papier 90g, FSC® mix credit.

 • Een wit ongestreken, mat, houtvrij papier met 50% hennepvezels en 50% FSC®-gecertificeerd papier (FSC Recycled Credit).
 • Henneppapier is een duurzaam alternatief voor traditioneel papier op basis van houtpulp, met hennep afkomstig uit Frankrijk en Duitsland.
 • Dit duurzame papier helpt uw ecologische voetafdruk te verkleinen, op weg naar een duurzamere en circulaire economie.
 • Het materiaal versterkt uw ecologisch imago en is dan ook perfect voor producten die milieuvriendelijkheid en natuurlijkheid benadrukken zoals biologische producten en natuurlijke cosmetica.
 • Het zware oppervlak van het etiket leent zich overigens uitstekend voor verfraaiing met reliëfpreeg!

Voor prijzen en bestellingen:  de prijs van uw etiketten op hennep-papier kunt u direct berekenen in onze online calculator. Selecteer het hennep papier in de ‘materialen’ lijst.

 

Ocean Bound – helpt mee met het opruimen van plastic afval

Ocean Bound Plastic (OBP) is plastic zwerfafval in alle vormen en maten, dat binnen 50 km van de kust op plekken terechtkomt, waar afvalbeheer niet bestaat of inefficiënt is. Dit afval loopt daardoor het risico om via wind en of rivieren in de oceaan terecht te komen, vandaar de naam: Ocean-bound plastic. Naar schatting veroorzaakt OBP zelfs 80% van het plastic zwerfvuil dat in zeeën en oceanen terecht komt.
Plastic en kunststof in het algemeen, is op zich een uiterst nuttig materiaal voor onze moderne samenleving, het is licht, sterk en flexibel, er kan eenvoudig en snel van alles van gemaakt worden. Het grote probleem met plastic  is echter dat we wereldwijd totaal niet in staat zijn om het gebruikte plastic in te zamelen, laat staan te recyclen,  met enorme milieueffecten tot gevolg voor al het leven op aarde, inclusief onze eigen levens. Er is dan ook een dringende noodzaak om de levenscyclus van kunststoffen volledig circulair te maken. Helaas gaat dat tot nog toe niet snel, ondanks internationale, nationale en lokale beleidsmaatregelen en toezeggingen van de industrie.
Totdat we in staat zijn om alle plastic en kunststoffen volledig te recyclen, is kunnen we op z’n minst beginnen met opruimen!

“Ocean Bound plastic” is een initiatief om zwerfplastic in te zamelen, op plekken waar vuilinzameling niet geregeld is. Het verzamelde plastic wordt vervolgens gerecycled en tot een nieuw materiaal gemaakt, onder andere voor etiketten!

Het Ocean Bound etikettenmateriaal is ontworpen om uw verpakkingen duurzamer te maken en daarmee de circulaire economie te ondersteunen. Het afval wordt verzameld op Aziatische stranden en in kustgebieden en vervolgens chemisch gerecycled tot een kunststof met identieke eigenschappen als standaard PP. Het materiaal is ISCC PLUS certified* en dus geschikt voor bedrijven die hun inzet voor milieubescherming willen benadrukken. Vooral ook bedoeld voor de sectoren voeding en dranken, cosmetica en persoonlijke verzorging en duurzame mode. Ideaal voor producten die een band hebben met de natuur en de zee.

*) ISCC is een in Duitsland ontwikkeld certificatiestelsel voor duurzame energie en materialen.

Oceanbound transparant etiket

Oceanbound etiket

Ocean bound PP etiketten- materialen

 • Gemaakt van plastic-afval, dat in zee dreigde te belanden.
 • Van plastic afval uit Aziatische stranden en kustgebieden.
 • Identieke eigenschappen als onze standaard PP-folies.

Ocean bound etikettenmateriaal is er in twee varianten:

 • Ocean Bound PP clear – helder transparante folie 48µ / 44g
 • Ocean Bound PP wit – folie wit 58µ / 41g

Een offerte aanvragen of direct Ocean Bound etiketten bestellen? Onze klantenservice helpt u graag!

 

PE-folie op biologische basis 80 g/m2

Een prima alternatief voor het ‘normale’ PE etikettenmateriaal is onze bio-based PE-folie, de folie is voor het overgrote aandeel gemaakt van niet-fossiele brandstoffen.  ‘Biobased PE’ biedt een statement voor een vooruitstrevende benadering van verpakkingsmaterialen. Met hun kleine ecologische voetafdruk laten deze etiketten zien dat je milieuvriendelijke oplossingen kunt toepassen zonder te hoeven inleveren op gebruiksvoordelen.

Geschikt voor milieubewuste bedrijven in verschillende industrieën, waaronder voedingsmiddelen en dranken, huishoudelijke producten en cosmetica. Deze etiketten zijn bijzonder geschikt voor flexibele flessen en containers.

PE_etiketten_voor-desinfectie

PE-folie op biologische basis 80 g/m2

 • bevat minimaal 87% ISCC-gecertificeerd polyethyleen.
 • Gewonnen uit niet-fossiele brandstofbronnen, zoals afgewerkt frituurvet en tallol (harsproduct).
 • Identieke eigenschappen als onze standaard PE-folie.

Offertes en bestellingen zijn aan te vragen bij onze klantenservice

 

Meer eco vriendelijke etikettenmaterialen