Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiket vormen

Vooretiket, zegeletiket, banderol - wij leggen de verschillen tussen de etikettypes uit

unieketiket.nl biedt méér:

 • “Passend etiket voor ieder product & iedere toepassing
 • grote selectie papier & folies
 • productie op rol of A4-vel
  digitaal gedrukt van hoge kwaliteit
 • lasersnijden of stansen – de keuze is aan u
 • op rol geleverd met de gewenste rolconfiguratie


Voor elk product de juiste etiketvorm

Welk etiket gebruikt wordt, hangt in de eerste plaats af van het product dat geëtiketteerd moet worden. De volgende factoren spelen een rol:

 • Branche
 • Toepassingsgebied
 • Kwaliteitskenmerken
 • Informatie op het etiket
 • Uiterlijk

Zogenoemde zegeletiketten worden vaak gebruikt voor levensmiddelen zoals honing of jam, terwijl er bijna geen champagnefles in de verkoop gaat zonder label om de hals. Uiteraard kan een product ook meerdere van de volgende etiketten dragen.

Let op: unieketiket.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de informatie op het etiket. Controleer altijd welke verplichte informatie voor uw product van toepassing is en op het etiket vermeldt moet worden.

De soorten etiketten in één oogopslag:

Etiket voorkant

Het vooretiket, ook wel hoofdetiket of displayetiket genoemd, wordt op de voorkant van een product aangebracht. Het bevat meestal voornamelijk ontwerpelementen zoals het logo, de productnaam of een slogan. Het vooretiket is vaak het eerste contact van de klant met uw product op het verkooppunt en daarmee beslissend voor de aankoop van uw product, of niet.

Het belangrijkste doel van het vooretiket is dus primair om de aandacht te trekken, een aantrekkelijk ontwerp is dus belangrijk. Maar direct daarna moet het etiket uw potentiële klant overtuigen van de kwaliteit van de inhoud, zodat het product ook in het winkelwagentje belandt.

 

 

Etiket achterkant

Het rugetiket, dat op de achterkant van het product wordt bevestigd, bevat meestal meer informatie over de inhoud, ingrediënten, fabrikant en barcode. Het achteretiket dient dus vooral praktische doeleinden en biedt informatie.

De klant kan zichzelf geruststellen door naar de achterkant van het product te kijken: Komt de eerste indruk die ik kreeg van het mooie vooretiket overeen met de inhoud? Overtuigt het totaalbeeld mij? Wil ik het product kopen?

 

 

Verzegel etiket

Het zegel-etiket, ook wel garantiezegel, versheidszegel of garantiezegeletiket genoemd, is een combinatie van een vooretiket en een dekseletiket die verbonden zijn met een versheidszegel of -band. Zegel labels worden vooral gebruikt in de voedingsindustrie en cosmetica branche, én voor producten waar versheid en hygiene- zekerheid de hoogste prioriteit hebben. Een  seal-etiket staat dus voor versheid en kwaliteit en biedt voldoende ruimte voor zowel visuele ontwerpelementen als belangrijke productinformatie.

 

Hals etiket

Neklabels worden voornamelijk toegepast in de drankenindustrie, met name voor bier, wijn, gedistilleerde dranken en mousserende wijn. Het halsetiket is een aanvullend element op het vooretiket, dient vooral voor de visuele uitstraling en rondt zo het algemene imago van het product af.

 

 

Banderol

Banderollen worden rondom het product aangebracht en omsluiten het product dus meestal volledig of in ieder geval voor het grootste gedeelte. Deze etiketvorm wordt vooral vaak gebruikt als bliketiketten of flessenlabels. De banderol biedt veel ruimte voor ontwerp en informatie en werkt dus als een banner voor uw product.

 

 

Overige vormen

Wilt u een heel speciale vorm of een combinatie van verschillende van de bovenstaande vormen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden (en beperkingen) en zoeken samen met u naar de ideale oplossing voor uw product. Neem contact met ons op!

 

 

Heeft u advies nodig?

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een email sturen: info@unieketiket.nl,

Wij adviseren u graag!

 

Meer informatioe

Wij sturen u graag een selectie van verschillende labelvormen en -types.

U kunt dan de u op maat gesneden samples monsters op uw product plakken en het ideale etiket voor uw toepassing vinden:

info@unieketiket.nl

Hebt u inspiratie nodig voor uw unieke etiket-ontwerp? Geen probleem! In ons gratis materialenboek vindt u allerlei ideeën en bovendien veel informatie over onze materialen, afwerkings-opties én een overzicht van de eisen die we stellen aan  drukbestanden.

Nu het gratis materialenboek bestellen

U weet al precies hoe uw etiket eruit moet zien en het drukbestand is klaar? Bestel dan een van onze testafdrukpakketten en test onze drukkwaliteit.

Zo weet u direct of uw etiket er uit komt te zien zoals bedoelt.

Direct een proefdruk bestellen

Vragen? WiJ
helPen u graag!