Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Het milieu helpen, stap voor stap..

Etiketten verzending: zonder plastic, mét gerecycled karton

Sinds de #FridaysForFuture beweging is het voor iedereen duidelijk: we moeten het milieu écht beter gaan beschermen en actiever worden!

Bedrijven hebben daarbij ook een grote plicht. Ook unieketiket.nl levert daarom graag een bijdrage aan de bescherming van het milieu:  In ons bedrijf hebben we ons gezamenlijk ten doel gesteld om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en duurzamere praktijken te bevorderen. Een stap in deze richting is hergebruik van golfkartonnen dozen en ander opvulmateriaal.

Bij de verzending van uw etiketten gebruiken wij gerecycled karton & zijn wij gestopt met het gebruik van plastic: Wij verpakken uw etiketten op rol vóór verzending niet meer in plastic krimpfolie. Bovendien worden de dozen niet meer opgevuld met plastic-noppenfolie.

Dit initiatief bespaart niet alleen grondstoffen, maar helpt ook om afval te verminderen en ons milieu te beschermen.

Recyclen = minder afval

Karton_hergebruiken

We gebruiken alleen nog versnipperde kartonnen dozen in plaats van de plastic noppenfolie die voorheen werd gebruikt.

Voor het ‘shredden’ van het karton  gebruiken we een speciale karton-perforator, waarmee oude kartonnen dozen handig worden ingesneden, zodat het materiaal gebruikt kan worden als vulmateriaal. Het karton wordt omgevormd tot een flexibele ‘mat’ die zich opmerkelijk goed leent om de ruimte tussen afzonderlijke rollen op te vullen voordat we deze verzenden (in een kartonnen doos).

Onze medewerkers werken mee - met inzamelen

Om onze medewerkers te betrekken bij het vergroenen van het bedrijf, vragen we onze medewerkers sinds kort om kartonnen dozen mee te nemen van huis. Dit levert een win-winsituatie op voor alle betrokkenen: wij besparen op verpakkingsmateriaal en de medewerkers raken hun dozen kwijt.

In deze tijd van online-bestellen krijgt bijna iedereen regelmatig zaken geleverd in kartonnen dozen. Die dozen moeten óf worden opgeslagen tot de volgende papier-ophaaldag, óf worden weggebracht naar een papiercontainer.  Óf je neemt de dozen gewoon mee naar je werk! Dan ben je er direct vanaf!

Geen krimp- en noppenfolie = geen plastic afval

De beslissing om voor het verpakken van de etiketrollen geen noppenfolie te gebruiken en de rollen niet in krimpfolie te verpakken, is een heel bewuste keuze vóór het milieu. Deze stap bespaart niet alleen veel plastic materiaal, maar ook energie.

Deze verandering heeft echter ook een nadeel: de krimpfolie beschermde de rollen voorheen tegen vuil en vocht. Hiervoor hebben de volgende oplossing bedacht: Op elke rol die we afleveren worden enkele etiketten extra gerold. De plastic bescherming is hierdoor niet meer nodig. Mochten de bovenste etiketten toch vuil worden, dan is dat geen probleem, de vuile etiketten kunnen gemakkelijk worden weggegooid zonder dat u minder etiketten ontvangt dan dat u besteld heeft.

unieketiket.nl en milieu

Naast deze innovatie blijft unieketiket.nl zich richten op stroom uit hernieuwbare bronnen, papierloze communicatie en de uitbreiding van het materiaalportfolio met steeds meer duurzame materialen => hierover binnenkort méér!

Méér milieu gerelateerde onderwerpen: