Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Zelfklevende sluitzegels

Etiketten voor gegarandeerde versheid en kwaliteit

unieketiket.nl. biedt méér:

verzegel-etiket honing

Wat is een sluitzegel?

Sluitzegels, de naam zegt het al, verzegelen uw product. Bij het openen van de verpakking scheurt de zegel. Of omgekeerd: zolang  de zegel ongeschonden is, is de versheid van het product gegarandeerd, in elk geval tot aan de houdbaarheidsdatum.

Om deze reden worden, als synoniem voor dit type label ook wel de termen  versheidszegel, zegeletiket of garantiezegel gebruikt.

Zegeletiketten zijn vaak samengevoegd met het ‘hoofdetiket’ en het deksel-etiket. De zegel bestaat dan uit een verbindende strook tussen beide andere etiketten. Deze strook staat garant voor versheid en kwaliteit: als het intact is, garandeert het dat de verpakking niet geopend is geweest. Is de verzegeling gescheurd, dan kan niet langer worden gegarandeerd dat het product in perfecte staat is.

Waar wordt het sluitzegel gebruikt?

Sluitzegels worden overal gebruikt waar versheid en een verzegelde verpakking de hoogste prioriteit hebben. Bijvoorbeeld in voedselverpakkingen van glas, zoals jampotten of honingpotten. Maar een zegeletiket kan ook worden toegepast op andere vormen van verpakking: Of het nu op drankflessen, blikken of potten is – de verzegeling garandeert altijd versheid en kwaliteit voor uw klanten. Bespreek gerust uw ideeën met onze klantenservice, we vinden vast een optimale oplossing voor uw verpakking.

Hoe bepaal ik het etiket-formaat van mijn zegeletiket?

Om zegeletiketten te bestellen, moet u de hoogte en breedte opgeven. Het maakt niet uit welke vorm het etiket heeft. Zo meet u de hoogte en breedte:

Welk etikettenmateriaal is geschikt als verzegeling?

Voor voedseletiketten wordt meestal papier gebruikt. Maar een sluitzegel kan in principe van elk gewenst materiaal gemaakt worden. Belangrijk is dat het materiaal voor het etiket niet te sterk is, zodat de gebruiker de verpakking met niet al te veel moeite kan openen en de verzegeling scheurt. Als bijvoorbeeld een pot honing moet worden verzegeld, is een etiket van papier geschikt. Om u te helpen het juiste materiaal te kiezen, kunt u gratis ons materialenboek met voorbeeldetiketten van onze standaardmaterialen bestellen. Informeer bij onze klantenservice naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld afwasbaar of verwijderbaar materiaal.

Bepaal zelf vorm en formaat van uw stickers

Rond, rechthoekig of in een vrij ontworpen vorm, er zijn geen grenzen aan uw creativiteit bij het ontwerpen van uw verzegeletiket. Naast de keuze van vorm en materiaal kunt u bij het ontwerpen van uw sluitstickers ook kiezen uit een breed scala aan afwerkingen, zoals digitale folie, spotlak en of een beschermende lak. Want uw label moet natuurlijk niet alleen het product verzegelen, maar ook een blijvende visuele indruk achterlaten bij de klant en klanten volledig overtuigen op het verkooppunt.

Honingetiketten

Bent u specifiek op zoek naar etiketten voor honing? Op onze pagina honingetiketten vindt u dan zeker wat u zoekt. Lees meer over de wettelijke vereisten voor honingetiketten, en over de verschillende ontwerpopties en afwerkingen voor uw eigen honingetiket.

Duurzame etiketten

Duurzaamheid en een verantwoord gebruik van hulpbronnen spelen een steeds belangrijkere rol in de B2B-sector. Als verantwoorde etikettenfabrikant hechten wij veel belang aan het vermijden van milieubelastend afval en gebruiken wij digitaal drukwerk met CO2-reductie om uw etiketten te produceren.

Produceert u duurzame producten of wilt u duurzame etiketten die uw milieubewustzijn uitdrukken? Onze duurzame etiketten van FSC-gecertificeerde materialen en gerecycled papier kunnen u daarbij helpen. Lees hier meer over onze duurzame etiketten en materialen.

Bereken en bestel online

Weet u al precies welk materiaal u wilt voor uw sluitzegeletiket? Heeft u al een idee voor de vorm van uw etiket en heeft u al gekozen voor een extra afwerking? Dan kunt u uw verzegelingsetiketten snel en gemakkelijk online bestellen in de calculator.

Bestel een proefdruk

Om er zeker van te zijn dat uw etiket er uiteindelijk naar wens uitziet, bieden wij een proefdrukservice aan. U kunt kiezen uit twee pakketten en wij drukken uw etiket af op de originele machines. Zo kunt vooraf zeker zijn dat uw etiketten er uit komen te zien zoals u voor ogen heeft én u kunt uzelf overtuigen van onze afdrukkwaliteit. Bekijk hier ons aanbod voor proefdrukken.

We ondersteunen u graag!

Onze klantenadviseurs helpen u graag bij het kiezen van het juiste materiaal voor uw verzegellabel. Samen vinden we het ideale materiaal passend bij uw ideeën.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, wij adviseren u graag!

Meer informatie:

Onze etiketten-materialen zien, voelen én testen? Bestel ons gratis materialenboek! Dat geeft een goed idee van de mogelijkheden die er zijn voor wat betreft de diverse materialen en afwerkingen. Met de samples kan ook getest worden, om er zeker van te zijn dat u het juiste materiaal kiest voor de toepassing.

Materialenboek aanvragen

Etiketten kunnen niet alleen worden geïndividualiseerd door een speciaal ontworpen vorm. Bij unieketiket.nl heeft u ook de mogelijkheid om op elk etiket een andere naam te drukken of een QR-code toe te voegen. Bekijk hier alle mogelijkheden om uw etiketten te personaliseren.

Onze ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om een professioneel etiket te laten ontwerpen door een van onze grafische ontwerpers volgens juw specificaties en wensen. Na het invullen van het online formulier volgt een briefing met onze grafische afdeling, waar alle resterende vragen worden beantwoord en suggesties worden uitgewisseld. Een grafisch ontwerper zal u gedurende de hele duur van het project begeleiden en voortdurend contact met u houden.

Vragen? WiJ
helPen u graag!