Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Afwasbare etiketten

Verwijderbare labels voor je producten dankzij in base (zeep) oplosbare lijm

De voordelen van unieketiket.nl

Wat zijn loogoplosbare etiketten?

In alkali los te weken etiketten, ook wel WLA-labels genoemd, kunnen van het product worden verwijderd zonder resten achter te laten*. Om ervoor te zorgen dat de in alkali oplosbare lijm weer volledig kan worden verwijderd, moet echter rekening worden gehouden met een aantal aspecten:

1. de verhouding van drukinkt, beschermende coating en hot foil stamping

Componenten zoals foliepreeg, lak of drukinkt verzegelen het oppervlak van het label en maken het moeilijk voor de loogoplossing om de papiervezels binnen te dringen en de lijm los te maken. De primer die absoluut noodzakelijk is voor de drukinkt verzegelt ook het oppervlak van het materiaal. Dus hoe hoger het aandeel componenten op het label, hoe moeilijker het zal zijn om het later los te weken. Let op: Bij zelfklevende etiketten die later met een loogoplossing moeten worden verwijderd, moet afgezien worden van lak of folielaminaat. Bovendien is het raadzaam om lichte lettertypes te gebruiken en het oppervlak van foliepreeg niet te groot te maken.

2. flessenspoelen / in loogbad

Residuvrije verwijdering van de zelfklevende etiketten kan alleen worden gegarandeerd door een loogoplossing van minstens 1,2-1,5% te gebruiken, met water gemengd. De temperatuur van het loogbad moet idealiter +80°C zijn. Een hoger looggehalte of hogere watertemperaturen zullen het verwijderingsproces verstoren. De verblijftijd in het loogbad moet ten minste tien tot vijftien minuten zijn. Bij onbedrukte etiketten kan het etiket al na één minuut loslaten. De eigenschappen van het labelpapier en de bovengenoemde behandelingen van het oppervlak kunnen de losweektijd beïnvloeden en mogelijk verlengen.

3. opslag van gebruikt glas

Een eerste vereiste voor het verwijderen van etiketten van gebruikt glas is een goede opslag. Optimale opslag is droog en beschermd tegen weersinvloeden. De lijm reageert zeer snel op weersomstandigheden, regen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de lijm oplost en vervolgens opdroogt, waardoor er permanente hechting ontstaat. Het komt erop neer dat hoe langer de lege verpakkingen worden opgeslagen, hoe moeilijker het is voor de zelfklevende etiketten om later los te weken. Bij een juiste opslag garandeert unieketiket.nl een optimale hechting van de lijm tot ongeveer 12 maanden na productie. Vanwege de verschillende invloedsfactoren en materiaaleigenschappen kunnen we echter geen garantie geven voor de verwijderbaarheid.

Gratis materialenboek

Met ons gratis materialenboek kunt u een overzicht krijgen van de standaardmaterialen en -afwerkingen en uzelf overtuigen van onze uitstekende afdrukkwaliteit. We stellen ook graag individuele stalen voor u samen. Neem daarvoor gewoon contact op met onze klantenservice en laat ons weten in welke materialen u geïnteresseerd bent.

Onze ontwerpservice voor etiketten

Wilt u uw huidige etiketontwerp laten herzien? U hebt al een idee van hoe uw etiket eruit moet zien, maar u heeft niet de technische knowhow om het ontwerp te implementeren? U heeft zelfs geen idee hoe uw etiket eruit zou moeten zien? Geen probleem. Onze unieke ontwerpservice voor etiketten biedt u de mogelijkheid om uw etiketontwerp te laten realiseren door een van onze professionele grafisch ontwerpers – geheel volgens uw individuele wensen en specificaties. Klik hier voor onze ontwerpservice.

 

 

*) unieketiket.nl kan niet garanderen dat de etiketten zonder resten worden verwijderd. Bovengenoemde factoren en milieu-invloeden kunnen de verwijderbaarheid van de labels sterk beïnvloeden.

Meer informatie:

  • Papier glänzend wit laugenlöslich (HG Wine Premium FSC WLA)
  • Papier matt weiß laugenlöslich (Wine Matt FSC WLA)
  • Naturpapier mit Struktur weiß laugenlöslich (Verge blanc FSC WLA)
  • Naturpapier mit Struktur hochweiß laugenlöslich (Verge extra blanc FSC WLA)
  • Rustique blanc WW4031 laugenlöslich (Rustique blanc WW4031)

Neem contact op met onze klantenservice voor  een offerte, of als u vragen heeft: telefonisch (+31) (0)30 808 05 97 of per e-mail aan info@unieketiket.nl.

De rollen met zelfklevende water-en loog-afwasbare-etiketten moeten bewaart worden onder de volgende omstandigheden:

  • tussen 15 en 25° C en 50% relatieve vochtigheid.
  • Beschermd tegen UV-licht,
  • stabiele, niet te hoge luchtvochtigheid,
  • Beschermd tegen water en andere vloeistoffen.

Vragen? WiJ
helPen u graag!