Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Vraag & antwoord:
“Kan ik jullie etiketten met een thermische printer bedrukken?”

Hierbij het antwoord op de vraag of onze etiketten te bedrukken zijn met thermische printers:

Ja, een aantal materialen binnen ons assortiment zijn geschikt om met te bedrukken met behulp van een thermische printer. Er is hierbij een onderscheid tussen thermisch direct printers en thermisch transfer printertechniek.

Een direct thermische printer gebruikt geen inkt, maar een speciaal warmtegevoelig papier dat zwart wordt bij contact met warmte.

De printer heeft een printkop met verwarmde elementen die het te drukken beeld kunnen drukken op het thermisch gevoelige materiaal. Het papier verkleurd op de posities die in contact komen met de warme printer-elementen. Op deze manier kunnen de gewenste lettertypes en patronen worden gedrukt. Helaas zijn kleurenprints niet mogelijk met directe thermische bedrukking, alleen monochroom zwart kan worden bedrukt.

Wij produceren graag bedrukte of blanco etiketten om te gebruiken met een thermal direct printer. U kunt het papier voor direct transferprinter online bestellen in onze calculator,  kies daarvoor het materiaal: thermal direct printpapier 70g FSC mix credit.
Raadpleeg voorafgaand aan uw bestelling de rolspecificaties van uw thermo direct printer.

Thermaltransfer printers drukken met warmte en een inktlint tekst of een afbeelding op een zelfklevend etiket of label. Dit type printing is ideaal voor het op locatie drukken van actuele gegevens zoals barcodes, houdbaarheidsdata, etc, op uw product labels. Voor thermotransferprinten heeft u een speciale printer met bijpassend thermotransfer printlint nodig. Door het printprincipe kan bij thermotransferprinten slechts één kleur gelijktijdig worden gedrukt – de kleur van het gebruikte lint. Met thermaltransfer printers is geen speciaal etikettenmateriaal nodig, al zijn niet alle materialen geschikt. Etiketten die bedrukt zijn met een thermaltransfer printer zijn van hogere kwaliteit en blijven langer goed dan labels die met direct-thermische printers zijn bedrukt, zowel voor wat betreft het gebruikte label of sticker materiaal als de bedrukking zelf.