Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten voor thermal transfer printers

voor alle branches

Voordelen van thermal printing met transfer techniek

 • flexibel gebruik
 • eenvoudige verwerking
 • variabele gegevens eenvoudig en snel te drukken
 • barcodes, batchnummer, houdbaarheidsdatum, etc
 • lage drukkosten
 • consistente drukkwaliteit
 • professionele voorbedrukte etiketten zijn te gebruiken
 • keus uit meerdere etiket-materialen

Nadelen van thermal printing met transfer techniek

 • afdrukken in één kleur tegelijk
 • gerasterte bedrukking (mogelijk onscherp)
 • een print-lint of -cartridge is noodzakelijk
thermal printer stickers

Hoe werkt thermo-transfer printing?

Thermaltransfer printers drukken met warmte en een inktlint tekst of een afbeelding op een zelfklevend etiket of label. Dit type printing is ideaal voor het op locatie drukken van actuele gegevens zoals barcodes, houdbaarheidsdata, etc, op uw product labels. Voor thermotransferprinten heeft u een speciale printer met bijpassend thermotransfer printlint nodig. Door het printprincipe kan bij thermotransferprinten slechts één kleur gelijktijdig worden gedrukt – de kleur van het gebruikte lint.

Voor etiketten die bedrukt worden thermaltransfer printers is geen speciaal etikettenmateriaal nodig, al zijn niet alle materialen geschikt. Etiketten die bedrukt zijn met een thermaltransfer printer zijn van hogere kwaliteit dan labels die met direct-thermische printers zijn bedrukt, zowel voor wat betreft het gebruikte label- of stickermateriaal als de bedrukking zelf.

Let op dat er veel factoren zijn die het afdrukresultaat van een thermischetransferprinter beïnvloeden. Het lettertype mag bijvoorbeeld niet te klein zijn, het etiketmateriaal moet geschikt zijn voor het thermisch transferproces en de temperatuur moet juist zijn om een kwalitatief goede bedrukking te krijgen. Als de temperatuur te laag is, zal de kleuroverdracht niet goed zijn. Te veel warmte leidt echter ook tot een slechte afdruk.

Toepassingsgebieden voor thermo-TRANSFER-etiketten

Thermotransfer etiketten zijn te vinden in alle industrieën en toepassingsgebieden, zowel op flessen, potten, glazen als klassieke adresetiketten. U kunt thermotransferetiketten gebruiken om levensmiddelen, apparaten of andere producten te etiketteren. Om naar wens de juiste EAN-code, houdbaarheidsdatum of vulgegevens op uw etiketten aan te brengen, is het het handigst om hoogwaardige roletiketten met of zonder voorbedrukking aan te schaffen bij een professionele etikettendrukker en ze op de thermotransferprinter te bedrukken, zodra u de etiketten nodig heeft. De keuze van papier of folie hangt sterk af van het toepassingsgebied van de etiketten en uw kwaliteitseisen. U kunt kiezen uit verschillende soorten papier, PE folie en PP folie.

Wat is dan thermisch-DIRECT-printing?

Een thermische directe printer gebruikt geen inkt, maar een speciaal hitte gevoelig papier dat verkleurd als het in aanraking komt met hitte. De printer heeft een printkop met thermische elementen, die worden verhit op basis van de informatie die moet worden afgedrukt. Het thermisch papier veranderd van kleur op de plaatsen waar de verhitte thermische elementen op het papier worden gedrukt.

Thermaldirect printers zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn ook relatief goedkoop. In tegenstelling tot thermo-transfer-printen, is het drukresultaat van een thermodirect printer altijd zwart. Het speciale thermisch papier is daarnaast gevoelig voor UV-straling waardoor een bedrukking snel kan vervagen. Thermisch direct printing is dus vooral geschikt voor toepassingen met een relatief korte levensduur.

U kunt thermo-direct etiketten, zowel blanco als voorbedrukt, snel en makkelijk bestellen met behulp van onze online calculator. Het geschikte papier vindt u in de materiaallijst als ’thermisch direct printpapier’. Let op dat u in combinatie met thermal-direct papier geen beschermende lak en speciale afwerkingen voor uw etiketten kunt bestellen, omdat bij het aanbrengen hiervan UV-licht of warmte wordt gebruikt die het thermisch papier zouden verkleuren.

Kan ik etiketten van unieketiket.nl in mijn thermotransferprinter gebruiken?

Uiteraard bieden wij een aantal materialen die gebruikt kunnen worden in een thermotransferprinter. Echter niet al onze standaardmaterialen en afwerkingen zijn geschikt om nadien met een thermotransferprinter bedrukt te worden. Een  aantal van onze materialen zijn hittebestendig en daardoor geschikt.  In ons gratis te bestellen materialenboek vindt u een aantal voorbeelden van materialen die geschikt zijn voor thermal-transfer printen.

Ook adviseren wij om voorafgaand aan uw bestelling van thermal transfer etiketten altijd een test op uw printer uit te voeren met het materiaal van uw keuze. Dat kan door een kleine test-order te bestellen of door samples op te vragen bij onze klantenservice.

Let er bij het plaatsen van een bestelling ook op dat u de voor uw thermal printer benodigde rol-wikkelrichting en rol-kerndiameter opgeeft.

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Persoonlijk advies is een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden en wijzen graag op mogelijkheden die misschien nog niet eerder zijn overwogen. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een email sturen: info@unieketiket.nl,  wij adviseren u graag!

Misschien ook interessant: