Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Tyvek® etiketten materiaal

Bijzonder fraai én slijtvast

unieketiket.nl biedt méér:

Tyvek® - wat is dat?

Tyvek® is papier noch folie en is daarom een heel speciaal materiaal: de niet-geweven stof bestaat uit harde polyethyleenvezels (HDPE) die op elkaar worden gelegd en naar wens worden samengeperst. Hierdoor ontstaat een weefsel met een zeer hoge dichtheid dat bijzonder resistent is.

Dankzij de speciale structuur en vervaardiging is Tyvek® bestand tegen water, de meeste chemicaliën, hitte, kou en UV-straling. Daarom wordt het materiaal vooral gebruikt in gebieden met moeilijke omstandigheden en eisen aan materiaal en product. Toepassingen zijn bijvoorbeeld de productie van beschermende kleding of steriele verpakkingen voor medische producten, de bouwindustrie, afdekkingen en bescherming tegen weersinvloeden, kleding en modeaccessoires en nog veel meer.

De eigenschappen van Tyvek® op een rij:

 • fraaie structuur
 • waterdicht
 • duurzaam
 • recyclebaar
 • weerbestendig
 • scheurbestendig
 • robuust
 • flexibel
Tyvek_Etikett

Toepassingsgebieden voor Tyvek®-etiketten

Vanwege de materiaaleigenschappen is Tyvek® bijzonder geschikt voor het etiketteren van chemische producten en kan het worden gebruikt in een temperatuurbereik van -20 °C tot +80 °C. Het is ook ideaal voor cosmetica-etiketten, omdat het bestand is tegen contact met water en olie en gemakkelijk kan worden afgewassen.
Maar etiketten van Tyvek® zijn natuurlijk ook ideaal voor het etiketteren van andere producten zoals wijn, ambachtelijk bier of sterke drank. Dankzij de unieke structuur en eigenschappen kan Tyvek® universeel worden gebruikt in alle bedrijfstakken en voor alle producten. Tyvek is met name geschikt voor het etiketteren van chemische producten vanwege zijn weerstand en robuustheid. Op onze pagina voor chemie-etiketten is te vinden welke materialen over het algemeen geschikt zijn voor een chemisch etiket en welke opties er zijn voor wat betreft het ontwerp.

Uw Tyvek®-etiketten vormgeven

Het onbedrukte materiaal van Tyvek® voelt enigszins fluweelachtig aan. Omdat de afzonderlijke op elkaar gelegde vezels zichtbaar zijn, lijkt het alsof het materiaal is geschept. Hoe uniek het materiaal ook is, Tyvek® is zeer goed digitaal te bedrukken. Afwerkingen zoals foliepreeg, beschermende lak en reliëfdruk zijn ook geen probleem. Dit betekent dat uw Tyvek®-etiket individueel kan worden ontworpen en gedrukt volgens uw wensen en ideeën. Na het drukken zijn de individuele vezels alleen zichtbaar als u ze van dichtbij bekijkt.

Tyvek®-etiketten in alle maten en vormen

Bij unieketiket.nl kunt u uw Tyvek® etiketten in alle maten en vormen krijgen. Rond, vierkant of in een geheel eigen vorm – etikett.de maakt het mogelijk. Geïnteresseerd? Wij sturen u graag samples van Tyvek®-etiketten. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.


DuPont™, het ovale logo van DuPont en alle handelsmerken, dienstmerken die zijn gemarkeerd met ™, ℠ of ® zijn eigendom van dochterondernemingen van DuPont de Nemours, Inc. tenzij anders aangegeven. © 2019 DuPont.

Meer informatie:

Met eigen ogen zien hoe onze materialen en afwerkingen eruitzien? Bestel ons gratis materialenboek! Hierin vindt u:

 • onze meest gangbare materialen en afwerkingen, inclusief een voorbeeld van Tyvek®.
 • kleine samples van de materialen om mee te testen: aanbevolen!.
 • handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Materialenboek nu aanvragen

Met spoed uw etiketten nodig? Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte leverdatum: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde vindt u de actuele leverdata voor normale- en express productie.

Op de pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Wilt u er zeker er van zijn dat uw drukbestand correct is:
Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.
U kunt onze bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Vragen? WiJ
helPen u graag!