Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten voor dierenvoeding

Etiketten voor dierenvoer - in elke gewenste maat en vorm

De voordelen van unieketiket.nl

Uw eigen dierenvoer etiket individueel gedrukt

Wij houden van huisdieren!
De dierenvoedingsindustrie is booming en de concurrentie op de markt neemt toe. Het ontwerp van uw verpakking wordt dus steeds belangrijker, ook dierenvoer. Aantrekkelijk ontworpen verpakkingen en etiketten onderscheiden uw product van de concurrentie en overtuigen uw klant al op het eerste gezicht. Op deze pagina kunt u zien welke labelmaterialen geschikt zijn voor een etiket voor dierenvoeding, aan welke eisen zo’n etiket moet voldoen en en welke ontwerp-opties u heeft.

Bij unieketiket.nl kunt u eerst kiezen tussen zelfklevende etiketten op rol en op A4 vellen, afhankelijk van het soort verpakking waarvoor u uw etiket voor dierbenodigdheden nodig heeft.

Onze roletiketten zijn standaard permanent zelfklevend en kleven dus op bijna elke ondergrond en verpakking. Wilt u dat het etiket gemakkelijk weer te verwijderen is zonder resten achter te laten? Geen probleem: Bij unieketiket.nl kunt u ook her-afneembare etiketten en afwasbare etiketten krijgen.

Of u het etiket machinaal of handmatig op het product wilt aanbrengen, is ook van invloed op de keuze van het juiste etiket. Als u het etiket met de hand op het product aanbrengt, zijn onze praktische etiketten op A4-vellen bijzonder geschikt.

Natuurlijk kunt u ook al onze afwerkingsopties voor een etiket voor dierenvoeding gebruiken. Of het nu gaat om foliepreeg of digitale folie in koper, reliëfpreeg of een beschermende lak in mat of glans – er zijn geen grenzen aan uw creativiteit bij unieketiket.nl, uw gespecialiseerde etikettendrukkerij.

Verplichte informatie op etiketten voor dierenvoeding

Etiketten voor dierenvoeding moeten voldoen aan de “Algemene voorwaarden etikettering diervoeder” van de Nederlandse voedsel en warenautoriteit. In deze voorwaarden is aangegeven welke informatie op het etiket moet staan. Deze informatie is verplicht:

  • De herkomst en de samenstelling van het voer moet duidelijk worden vermeld: Wat er in het voer zit en voor welk soort dier het bedoeld is. Verder mag u op het etiket geen claims doen die u (en het voedsel) niet waar kunt maken.
  • De verplichte gegevens moeten duidelijk zichtbaar op het etiket staan en het etiket moet op een opvallende plek op de verpakking worden gekleefd.
  • Het etiket en alle informatie daarop vermeldt, mag niet te verwijderen zijn.
  • De teksten op het etiket moeten in de officiële taal van het land staan waar het product verkocht gaat worden. Tekst moet leesbaar zijn (geen kleine lettertjes)
  • Als u diervoeding online verkoopt, moet u alle verplichte informatie die op het etiket staat, ook vermelden op uw website bij het betreffende product.
  • Importeert u dierenvoeder om die vervolgens aan consumenten te verkopen, dan moet het voer voldoen aan de europese wetgeving voor etikettering.
  • Ook bij onverpakte dierenvoeding dat bijvoorbeeld per bulk wordt verkocht, of op maat gemengd en gewogen wordt, moet de verplichte etiketinformatie worden meegeleverd. De gegevens kunnen in een apart document of op de leverbon worden vermeld.

Voor actuele en aanvullende informatie kunt u terecht op de betreffende pagina van de Nederlandse voedsel en warenautoriteit.

Hier vindt u de Belgische regels voor etikettering van dierenvoeding.

Thermisch printen: informatie achteraf toevoegen

Bij het etiketteren van diervoeding is de informatie op het etiket vaak variabel, zoals verschillende houdbaarheidsdata of de ingrediënten. unieketiket.nl biedt de mogelijkheid om etiketten naar uw wensen te ontwerpen en deze op speciaal materiaal voor te drukken. Als u wilt, kunt u deze vervolgens met uw eigen thermische printer afdrukken en de variabele informatie over het product in kwestie naderhand heel individueel op het label voor diervoeding aanbrengen.
Vraag ons gerust welke materialen geschikt zijn voor uw thermische printer en vermeld in de email welke printer u heeft:

Stuur nu een email

Duurzame etiketten

Wij bij unieketiket.nl hechten veel belang aan het zorgvuldige gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om hun etiketten op gerecycled materiaal of FSC-gecertificeerd papier af te drukken en zo iets goeds voor het milieu te doen. Meer informatie over onze duurzame etiketten vindt u hier.

Vraag een gratis materialenboek aan

Bestel ons gratis materialenboek met voorbeeldetiketten op onze standaardmaterialen, diverse afwerkingen en informatie. Het boekje geeft u een goede indruk van onze mogelijkheden en zal u overtuigen van onze afdrukkwaliteit. Zoekt u samples van een specifiek materiaal of afwerking? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij sturen u graag nog meer etikettenmaterialen en voorbeelden toe!

Wij adviseren u graag

Heeft u nog vragen over labels voor uw producten voor dieren? Of weet u nog niet precies welk materiaal u wilt en hoe het etiket ontworpen moet worden? Aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice!

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, wij adviseren u graag!

Meer informatie:

Wilt u er vooraf zeker van zijn dat uw etiketten worden gedrukt zoals u dat wilt?
Vraag dan eerst een proefdruk aan! U kunt daarmee beter beoordelen of het ontwerp goed tot z’n recht komt voor wat betreft papierkeuze en kleurgebruik. Bekijk welke optie bij u past:

Proefdruk bestellen

Met spoed uw etiketten nodig? .
Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte leverdatum: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde vindt u de actuele leverdata voor normale- en express productie.

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand

Vragen? WiJ
helPen u graag!