Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Dranketiketten van de professional

Of het nu gaat om wijn, bier, limonade of gin - unieketiket.nl is uw partner voor dranketiketten

De voordelen van unieketiket.nl

  • Alle formaten
  • Gratis verzending binnen de EU
  • snelle levering
  • Expressproductie mogelijk
  • scheurvast en waterafstotend
  • Sterke, permanente hechting
  • Geen minimale bestelhoeveelheid
  • Vuil- en temperatuurbestendig

Wat zijn dranketiketten?

Het aanbod van alcoholische en niet-alcoholische dranken is nog nooit zo groot geweest als nu. En er komen voortdurend nieuwe producten op de markt. Sommige verdwijnen snel weer uit de schappen, andere ontwikkelen zich tot scène- en cultdranken met een grote klantenkring. Succes of falen hangt niet in de laatste plaats af van het ontwerp en de hoge kwaliteit van de gebruikte dranketiketten. Als u zich wilt onderscheiden van de concurrentie, moet u niet alleen goed kijken naar de kwaliteit van het product, maar ook naar het uiterlijk. Etiketten voor dranken worden gebruikt op flessen en blikjes. Ze worden geleverd op rol of op A4 vel en kunnen schoon en snel worden aangebracht. Dit kan handmatig of machinaal gebeuren.

Waar worden etiketten voor dranken gebruikt?

Etiketten voor dranken zijn in principe universeel toepasbaar. Bieretiketten en wijnetiketten voor flessen en etiketten voor blikjes worden op de verpakking aangebracht wanneer de betreffende dranken worden gevuld. Dit kunnen zelfklevende etiketten zijn of flessenetiketten die worden aangebracht met behulp van een natlijmproces. Dit laatste is vooral het geval bij bieretiketten.

Zelfklevende etiketten of aanlijm etiketten?

Zelfklevende etiketten op rol hebben het voordeel dat u er geen lijm meer op hoeft aan te brengen, wat u een werkstap bespaart. Natlijmetiketten zijn goedkoper om te produceren en worden vooral gebruikt voor bierflesjes. De machines voor het aanbrengen van natlijmetiketten kosten daarentegen doorgaans beduidend meer dan machines voor het aanbrengen van zelfklevende roletiketten. Natlijmetiketten worden daarom vooral gebruikt bij het etiketteren van grote oplagen.

De machinale verwerking van zelfklevende roletiketten

Het machinaal aanbrengen van etiketten op rol werkt alleen goed als de rollen zodanig worden aangeleverd dat ze direct verwerkt kunnen worden op uw etiketteermachine. Tijdens het bestelproces kunt u alle parameters opgeven voor de specifieke rolconfiguratie waarmee uw etiketteermachine kan werken. Belangrijk is onder andere dat u de juiste rolwikkeling en rolkern bestelt.
Met de etiketten op rol van unieketiket.nl kunt u dan er zeker van zijn dat de wikkelrichting correct is en dat er geen problemen zullen zijn met het etiketteren.

Welke materialen zijn er voor dranketiketten?

Als professioneel denkende en werkende etikettenfabrikant bieden wij u natuurlijk een uitgebreide keuze aan verschillende materialen voor bieretiketten, wijnetiketten en bliketiketten. Tot nu toe was papier in verschillende kwaliteiten het meest gebruikte materiaal. We bieden echter ook etiketten voor dranken op folies van polypropyleen (PP) of polyethyleen (PE). De folies kunnen wit, gekleurd of transparant zijn, afhankelijk van uw wensen. Voor een eerste overzicht hebben we ons gratis materialenboek voor u klaar liggen, dat u eenvoudig online kunt aanvragen. We adviseren u ook graag over de mogelijkheden voor het gebruik van speciale papiersoorten of het bedrukken en afwerken ervan.

Welke formaten zijn mogelijk?

Etiketten op rol voor dranken kunt u bij ons bestellen in alle mogelijke vormen. U hoeft zich dus niet te beperken tot standaardformaten en vormen als zoals rond, rechthoekig, vierkant of ovaal, maar kunt ook uw eigen creaties en sjablonen aanleveren. Met het juiste stansgereedschap kunnen de meeste van uw ideeën worden gerealiseerd. Ons team adviseert u graag bij alle gerelateerde vragen.

Ontwerp uw dranketiketten geheel naar wens

Net als bij andere drukwerkproducten kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Ons aanbod varieert van eenvoudige éénkleurendruk tot vierkleurendruk volgens het bekende kleurensysteem CMYK. Met een combinatie van deze vier kleuren kunnen vele andere andere kleuren worden ‘samengesteld’ met onze digitale drukmachines. Speciale kleuren zijn ook mogelijk op aanvraag en vanaf een bepaalde hoeveelheid. De laatste jaren zijn fluorescerende drukinkten, die hun helderheid vooral tonen in blacklight, steeds populairder geworden, vooral voor trendy dranken. Maar we bieden veel meer afwerkingsopties, zoals hot foil (foliepreeg), waarmee heel mooie effecten kunnen worden bereikt.

Als het gaat om de druktechniek en de materiaalkeuze, hechten we veel belang aan de modernste processen en de hoogste kwaliteit. Het gaat er tenslotte om uw product op de best mogelijke manier te presenteren en te vermarkten. Daarom zijn wij gespecialiseerd in modern digitaal drukwerk – hoogwaardig, kosteneffectief en milieuvriendelijk.

Inspiratie nodig?

Metallic etiketten

Onze metallic etiketten geven een heel speciaal effect. Dit effect kan op verschillende manieren worden gecreëerd: door foliepreeg (hot foil), door druk op metallic materialen. Welke variant het meest geschikt is voor uw labelontwerp is een individuele beslissing en puur een kwestie van smaak.

No label-look etiketten

Een heel bijzondere blikvanger is zeker ons etiket met ‘no-label look. Dit betekent dat het etiket dankzij de folie volledig transparant is en eruitziet alsof het ontwerp rechtstreeks op de fles is gedrukt. De klant kan dus rechtstreeks in de fles kijken.

Waarom unieketiket.nl?

Wij zijn niet zomaar een etikettenfabrikant die precies weet wat de behoeften en wensen van onze klanten in de drankenindustrie zijn. Met onze knowhow, ervaring en moderne machines kunnen we ons aanpassen aan elke opdracht, hoe ongewoon ook. Het vertrouwen van onze talrijke klanten uit de industrie bevestigt keer op keer dat we op de goede weg zijn.

Met onze online verwerking van uw bestellingen bespaar je extra tijd. Wij garanderen u een snelle levering en kwalitatief uitstekende producten tegen eerlijke prijzen. En als u echt haast heeft, maak dan gebruik van onze expresservice.

Heeft u nog vragen?

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Ook al werken wij online, persoonlijk advies blijft toch een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden, of om op mogelijkheden te wijzen die misschien nog niet eerder zijn overwogen.
U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, wij adviseren u graag!

Onze etiketten-materialen zien, voelen én testen? Bestel ons gratis materialenboek! Dat geeft een goed idee van de mogelijkheden die er zijn voor wat betreft de diverse materialen en afwerkingen. Met de samples kan ook getest worden, om er zeker van te zijn dat u het juiste materiaal kiest voor de toepassing.

Materialenboek aanvragen

Wilt u er vooraf zeker van zijn dat uw etiketten straks aan uw verwachtingen voldoen? Vraag dan eerst een proefdruk aan! U kunt daarmee beter beoordelen of het ontwerp goed tot z’n recht komt voor wat betreft papierkeuze en kleurgebruik. Bekijk welke optie bij u past:

Proefdruk laten maken

Weet u precies welk materiaal u nodig heeft en welke afwerkingen u wilt gebruiken voor uw etiketten? En heeft u daarnaast de drukbestanden al helemaal definitief? Gebruik dan onze online calculator om direct te berekenen wat uw etiketten gaan kosten. Na het berekenen van de kosten kunt u verder in het orderproces en kunt u onder andere aangeven of de etiketten met standaard of express productie geleverd moeten worden. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende afleveradressen. Geef de correcte wikkelrichting en kerndiameter aan indien de etiketten machinaal worden verwerkt. Tot slot kunnen de drukbestanden met één upload naar ons worden verstuurd zodat wij de productie in gang kunnen zetten. Ga naar: Uitleg over ons bestelproces.

Vragen? WiJ
helPen u graag!