Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Farmaceutische etiketten

Etiketten voor de farmaceutische industrie

unieketiket.nl biedt méér:

 • Digitaal afdrukken van hoge kwaliteit
 • Printen van barcodes
 • Ideaal voor serieproductie & inventarisatie
 • Olie-/waterbestendige materialen
 • Verwijderbare of permanente labels
 • Geschikt voor alle soorten verpakkingen & containers
 • 48h express productie
 • Gratis verzending binnen de EU
Pharma

Farmaceutische etiketten voor uiteenlopende toepassingen

Of het nu gaat om ontsmettingsmiddel, hoestsiroop, laboratoriummonsters, grondstoffen voor de productie van geneesmiddelen of buitenverpakkingen voor maskers – de toepassingsgebieden voor farmaceutische etiketten zijn divers. Tegelijkertijd moeten de producten duidelijk geëtiketteerd worden. De eisen aan het etiket kunnen sterk variëren: van olie- en waterbestendigheid tot restloos verwijderbaarheid tot ondoorzichtig materiaal om overheen te plakken. Bij unieketiket.nl vindt u hoogwaardige etiketten voor farmaceutische producten en hun verpakking – ongeacht het toepassingsgebied!

Waarom etiketten voor farmaceutische producten?

Naast de bijsluiter en de buitenverpakking is het etiket op het product een van de belangrijkste informatiebronnen. De klant moet op het eerste gezicht kunnen zien welk product hij voor zich heeft, hoe hij het moet gebruiken, wie het heeft gemaakt en hoeveel van het product in welke vorm zit. Tegelijkertijd is het etiket natuurlijk ook een reclameruimte en moet het de klant niet alleen informeren, maar ook visueel aanspreken en overtuigen van de kwaliteit van de inhoud. Bij unieketiket.nl kunt u daarom uw farmaceutische etiketten in verschillende, zeer individuele vormen, op verschillende materialen en desgewenst met een afwerking krijgen. Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit als het om design gaat!

Deze materialen zijn geschikt

Etiketten voor producten in de farmaceutische- of de medische sector moeten vaak voldoen aan speciale eisen op het gebied van materiaal en lijm. Afhankelijk van het product en de toepassing moeten ze bijvoorbeeld olie- of waterbestendig zijn, betrouwbaar kleven, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt, of gemakkelijk te verwijderen zijn.

Voor de meeste toepassingen in de farmaceutische sector zijn folie-etiketten van PE- of PP-folie daarom bijzonder geschikt. Deze zijn water- en oliebestendig en hebben tegelijkertijd een permanente, betrouwbare kleefkracht. Deze folie-etiketten zijn ook verkrijgbaar als verwijderbare etiketten met een speciale kleeflaag. Dit maakt latere correctie of – indien gewenst – verwijdering van het product mogelijk zonder resten achter te laten.

Ons speciale materiaal Tyvek is ook geschikt voor farmaceutische en medische producten. Dit bestaat uit een non-woven materiaal gemaakt van PE-vezels. Door meervoudige overlapping ontstaat een bijzonder robuust, scheurvast en water-/oliebestendig materiaal.

Een andere manier om uw label te beschermen tegen schuren, vocht of contact met olie is het aanbrengen van een folielaminaat. Deze transparante folie (mat of glanzend) wordt over het label getrokken en bedekt de gedrukte afbeelding als een beschermende laag.

Barcode-etiketten voor farmaceutische producten

Barcodes, nummering of andere codes worden bijzonder vaak gebruikt voor farmaceutische producten. Voor inventarisatie, serialisatie of als klassieke barcode voor de handel. Dankzij digitaal printen kunnen individuele barcodes eenvoudig en haarscherp worden afgedrukt. Het enige wat we nodig hebben is een lijst met codes. Op basis hiervan genereren wij uw individuele barcode-etiketten.

Goed om te weten:

Sinds februari 2019 mogen receptplichtige geneesmiddelen voor menselijk gebruik alleen in de handel worden gebracht als de primaire verpakking de volgende informatie bevat:

 • Naam van het geneesmiddel
 • Kwalitatieve + kwantitatieve samenstelling van de werkzame stoffen
 • Farmaceutische vorm en inhoud
 • Lijst van hulpstoffen met werkingsmechanisme

Daarnaast moeten de geneesmiddelen zijn voorzien van extra veiligheidskenmerken die mogelijke manipulatie voorkomen of het geneesmiddel direct herkenbaar maken. Hieronder valt bijvoorbeeld de originele sluiting.

Voor gedetailleerde informatie verwijzen we naar de Richtlijn vervalsingen 2011/62/EU.