Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Waterafstotende etiketten

Uw eigen ontwerp gedrukt, in iedere maat en vorm te leveren

Hierom kiest u voor unieketiket.nl:

  • alle formaten
  • gratis verzending
  • snelle levering
  • veelzijdig toepasbaar
  • slijtvast
  • sterke, permanente hechting
  • geen minimale bestelhoeveelheid
  • vuil- en temperatuurbestendig
  • express productie mogelijk

Bereken de prijs van uw labels

Waterafstotende etiketten op rol - individueel bedrukt

Waterafstotende etiketten worden meestal afgedrukt op een materiaal dat polypropyleen (PP) heet. Dit is een polymeer materiaal (soms een “vinyl etiket” genoemd) dat geen water absorbeert. Zo wordt het waterafstotende effect gecreëerd.

Waterafstotende etiketten zijn onder andere nodig bij bepaalde vul- en logistieke processen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het steriliseren of afvullen van flessen. Maar PP folie wordt ook gebruikt om aluminium cans te etiketteren, direct na een koude afvulling (bijvoorbeeld met bier). Het materiaal is ook geschikt voor gebruik in extreme omgevingen of voor bescherming tegen vocht.

Let op: Onze etiketten zijn niet ontworpen om langere tijd ondergedompeld te blijven of om gebruikt te worden in zout water.

Waterafstotende etiketten op papier?

Ja, dat kan. Laat uw papieren labels van een beschermende laklaag voorzien. Het papier absorbeert de lak en wordt zo verzegeld. Dit verkleint de kans dat het etiket te veel water opneemt. Helemaal waterdicht wordt het echter niet. Veel papieren etiketten die in full colour zijn gedrukt en een beschermende coating hebben, zijn wel bestand tegen koeling en logistieke processen. Dit opent veel mogelijkheden wat betreft materiaalkeuze en etiketontwerp. Met een folielaminering geeft u uw papieren etiketten een betere waterbestendigheid. Houd er echter rekening mee dat een folielaminaat over een gestructureerd papier, zoals natuurpapier, de structuur volledig zou bedekken. Dit kan leiden tot luchtinsluiting tussen het structuurpapier en het laminaat, waardoor lelijke luchtbellen ontstaan.

Polymere materialen zoals polypropyleen zijn over het algemeen geschikter als waterafstotende stickers. Ze zijn bestand tegen zowel natte vulprocessen als koude processen zonder extra afdichting.

Water en inkt - hoe gaat dat samen?

Wij drukken alle etiketten standaard digitaal met HP Indigo drukmachines. Dit is een commerciële druktechnologie die met watervaste elektrische inkt drukt. Zelfs in contact met water vervaagt de inkt niet en blijft uw etiket leesbaar. Toch bevelen wij een beschermende laag zoals lak of laminaat, om voortijdig slijtage te voorkomen.

Materialenboek

Ons advies: test meerdere materialen voordat u uw etiketten bestelt, vooral voor uw specifieke toepassingsgebied. U kunt voor dit doel ons  gratis materialenboek bestellen.

In het boek zijn voorbeelden opgenomen van onze meest gangbare materialen en afwerkingen. Het boek bevat ook kleine samples van de materialen waarmee getest kan worden, zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest voor uw toepassing.

In het materialenboek vindt u daarnaast handige tips en uitleg over de opmaak van drukbestanden, onze diensten en services en nog veel meer!

Het gratis Materialenboek is hier te bestellen.

Heeft u nog vragen?

Heeft u advies nodig? Of bent u op zoek naar iets specifieks? Ook al zijn wij een onlinedrukkerij, persoonlijk advies blijft toch een cruciaal onderdeel van onze kwaliteit. Wij nemen de tijd om alle individuele wensen van onze klanten werkelijkheid te laten worden, of om op mogelijkheden te wijzen die misschien nog niet eerder zijn overwogen. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op telefoonnummer (+31) (0)30 808 05 97. Natuurlijk kunt u ook een mailtje sturen: info@unieketiket.nl, voor al uw vragen.

Tools en services

Wilt u er vooraf zeker van zijn dat uw etiketten worden gedrukt zoals u dat wilt?
Vraag dan eerst een proefdruk aan! U kunt daarmee beter beoordelen of het ontwerp goed tot z’n recht komt voor wat betreft papierkeuze en kleurgebruik. Bekijk welke optie bij u past:

Proefdruk bestellen

Met spoed uw etiketten nodig? .
Wij bieden een express service!
Bij voldoende druk-capaciteit kunnen we uw etiketten in 2 werkdagen produceren (voor een toeslag van 25% op de calculatorprijs).
Raadpleeg de verwachte leverdatum: zie hiervoor onze calculator: aan de rechterzijde vindt u de actuele leverdata voor normale- en express productie.

Weet u niet zeker of uw drukbestanden correct zijn aangemaakt? Bestel onze drukbestandenservice en wij controleren uw bestanden op eventuele fouten. Zo weet u zeker dat uw etiketten gedrukt worden volgens uw wensen.

U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

 

Vragen? WiJ
helPen u graag!