Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

unieketiket.nl ontwikkelt zich

unieketiket.nl is een Duitse rechtspersoon geworden en de wijze waarop wij zakelijke omzetbelasting in rekening brengen is veranderd.

Waarom is unieketiket.nl veranderd?

Sinds 2017 levert unieketiket.nl hoogwaardige labels aan de meest uiteenlopende sectoren, van wijn tot cosmetica, chemicaliën en voedingssupplementen. De markt blijft groeien, dus nu is het tijd om te evolueren, processen te optimaliseren en de volgende stap naar de toekomst te zetten:

De toekomst

We hebben besloten onze activiteiten verder te stroomlijnen door onze Nederlandse en Europese financiële teams te combineren. Als gevolg hiervan zal unieketiket.nl vanaf 1 december 2020 als Duits bedrijf in Duitsland worden geregistreerd.Deze veranderingen zullen ook gevolgen hebben voor de manier waarop we facturen opmaken en de manier waarop we de btw verantwoorden.

Hoe zal unieketiket.nl vanaf 1 december 2020 btw in rekening brengen?

Hoe unieketiket.nl aan u als klant btw zal berekenen is afhankelijk van een aantal factoren.
Hier is onze snelgids om u te helpen bij het beantwoorden van een aantal vragen over de manier waarop aan uw bedrijf btw in rekening zal worden gebracht. We hebben ook een overzichtelijke tabel gemaakt voor extra inzicht:

 

Verzending naar het factuuradres: er wordt 0% btw in rekening gebracht.

NB: de btw wordt feitelijk verlegd naar het land waarheen geleverd wordt.

Als het afleveradres in NL, EU of waar dan ook ter wereld is, wordt er 0% btw in rekening gebracht.

NB: Binnen de EU wordt de btw feitelijk verlegd naar het land waarheen geleverd wordt.

De toegepaste btw is 16% (btw-tarief Duitsland).

Belangrijk: Vanwege de coronapandemie is dit tarief in eerste instantie vastgesteld tot 31 december 2020. Het normale btw-tarief in Duitsland is 19%.

Als u geen btw-nummer heeft van het EU-land waar de levering naar toe gaat, wordt er 16% BTW toegepast.

Belangrijk: In verband met de corona-pandemie is dit tarief in eerste instantie vastgesteld tot 31 december 2020. Het normale btw-tarief in Duitsland is 19%.

Als uw bedrijf geregistreerd is buiten de EU en de goederen worden geleverd buiten de EU, dan wordt er 0% btw geheven.


Aanvullende vragen:

Wij begrijpen dat u mogelijk aanvullende vragen heeft met betrekking tot deze wijzigingen. We hebben een aantal van de meest voorkomende vragen hieronder beantwoord, maar neem gerust contact op met onze klantenservice als uw vraag specifieker is:

Nee, er zijn geen wijzigingen in het bestaande bestelproces, dus er zal geen vertraging optreden.

Als u als bedrijf geregistreerd bent bij de belastingdienst én u heeft een geldig btw nummer, dan kunt eventueel betaalde btw terug vorderen.

Als u niet btw geregistreerd bent bij de belastingdienst dan kunt u de btw (in de meeste gevallen) niet terug krijgen. Raadpleeg eventueel uw belastingdienst.

Ja, die hebben we. Dit zijn ze:

Bankgegevens: Uni Kredietbank

IBAN: DE76 7112 0077 0024 3784 03

BIC: HYVEDEMM448

Wij zijn een online bedrijf waar in principe direct of vooraf betaald wordt. Daar is ook onze prijsstelling op gebaseerd. U kunt na uw 3e bestelling bij ons een verzoek indienen om te kunnen betalen op factuur. Neem contact op met de klantenservice om een aanvraag in te dienen. Bij ons besluit om factuur betaling al dan niet toe te kennen, zullen wij ons mede baseren op de uitkomst van een credit check.

Vraag onze Klantenservice of het Finance-team het geld kan traceren. Vraag anders uw bank om te proberen het geld terug te krijgen.