Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Op maat geproduceerde etiketten voor productverpakkingen

Over het merk Hunt & Stride

Het merk Hunt & Stride produceert handmatig gedroogd vlees van een lokale Engelse boerderij. Ze gebruiken uitsluitend biologische producten, zoals specerijen en azijn, plus de traditionele Zuid-Afrikaanse methode voor het drogen van vlees. Het bedrijf voldoet aan de groeiende vraag van 100% natuurlijke, lokale producten met een hoog eiwitgehalte: geen additieven of conserveringsmiddelen, genetisch gemodificeerde organismen, nitraten of gluten. Hunt & Stride had daarom behoefte aan etiketten en een verpakking die hun verhaal vertellen en een indruk geven van hun vakmanschap.
Hunt-Stride-Logo

Persoonlijke verpakking

Hunt & Stride wilde een verpakking die niet alleen een weerspiegeling vormt van hun zelfgemaakte producten, maar die ook de inhoud zo lang mogelijk vers houdt omdat ze geen conserveringsmiddelen gebruiken. Het merk besloot toen de hulp in te roepen van Shotopop, een van de beste marketingbureaus in Londen om een verpakking op maat te maken. De oplossing bestond uit een hermetisch gesloten verpakking voor een optimale versheid en bruin papier voor een ambachtelijke uitstraling van het handgemaakte product.

Hunt-Stride-etik etten_op_rol

Het afdrukken van persoonlijke etiketten

Voor het maken van etiketten moest de geschiedenis van het merk in één enkel ontwerp worden gecombineerd.

“We wilden de etiketten een persoonlijk tintje meegeven om het merk Hunt & Stride goed in beeld te brengen”, aldus Aldie Pretorius, Art Director bij Aldie Creative en mede-oprichter van het merk Hunt & Stride. “Onze etiketten moesten echt het handgemaakte aspect en de ambachtelijke producten weerspiegelen.”

Hunt-Stride-etiket

unieketiket.nl heeft snijwerktuigen op maat gemaakt die perfect moesten worden afgestemd op het design om dit niet te ontkrachten, allemaal in 48 uur.

Complexe ontwerpen en digitaal afdrukken

Het ontwerp van de Hunt & Stride-etiketten bestaat uit zeer fijne lijntjes, schaduwen en details die allemaal samen de geschiedenis van het merk vormen. Het was dan ook van cruciaal belang om een optimale afdrukkwaliteit te hebben.

“Het kiezen van een labelprinter was geen gemakkelijke taak, maar we hadden een zeer duidelijke opdracht. Onze etiketten en alle kleine details waaruit ze bestonden, moesten zeer nauwkeurig worden afgedrukt”, vertelt Aldie ons. “unieketiket.nl heeft een zeer transparante klantenservice die ons perfect heeft begeleid bij alle beschikbare opties en een duidelijke aanbeveling heeft gedaan qua beste oplossing voor ons project.”

Hunt-Stride-Produit

Wij wilden bewijzen dat onze etiketten altijd met een optimale kwaliteit worden afgedrukt dankzij digitaal afdrukken en stuurden een boek met voorbeelden van onze eerdere projecten naar het team van Hunt & Stride om hen het detailniveau te laten zien dat we kunnen realiseren.

Bovendien wordt kraftkarton gesloten via hitte, dus was het noodzakelijk om etiketten te bedrukken op een materiaal dat niet alleen de hitte, maar ook de vochtigheid kon weerstaan met behoud van de afdrukkwaliteit en het matte uiterlijk van het geselecteerde papier.

“Aldie vertelde ons dat de kwaliteit van de opgestuurde samples hen daadwerkelijk heeft gesterkt in hun keuze en dat ze de juiste beslissing hadden genomen door te kiezen voor ons”, zegt Joe, Account Manager bij unieketiket.nl. “Onze HP Indigo WS6800 Digital Press was duidelijk dé afdrukoplossing die ze nodig hadden. Overlay van de kleur zwart heeft eraan bijgedragen dat de tekst er echt uitspringt en ervoor gezorgd dat de etiketten een spectaculaire look krijgen!”

Afdrukken bij unieketiket.nl

Het definitieve ontwerp van de labels, volledig gepersonaliseerd en uniek, is opvallend qua details en vertelt het verhaal van het merk Hunt & Stride perfect, terwijl de nadruk op het traditionele aspect van het product ligt.

De labels tonen ook de fijne details en de technische mogelijkheden van digitaal afdrukken die wij onze klanten kunnen bieden.

“Van begin tot eind was het een genoegen om samen te werken met unieketiket.nl. Alle interacties, van de eerste offerte tot de eindafrekening, waren transparant en effectief “, aldus Aldie. “In de toekomst doen we zeker weer een beroep op unieketiket.nl.”


Vragen? WiJ
helPen u graag!