Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Vraag & antwoord: “kleven de etiketten ook op hout?”

Veel houtsoorten hebben een zeer poreuze en mogelijk zeer ruwe oppervlaktestructuur. Voor een goede hechting moeten de etiketten, indien mogelijk, op gladde oppervlakken worden aangebracht. Dit zorgt voor een betrouwbare hechting van het etiket op uw ondergrond.

Als u de etiketten wilt gaan plakken op hout of andere oppervlakken die niet glad zijn, adviseren wij u om eerst een test uit te voeren. U kunt hiervoor de samples uit ons gratis te bestellen materialenboek gebruiken. Het materialenboek bevat onze meest gebruikte papiersoorten en folies,  het biedt inspiratie én bevat voorbeelden van mogelijke afwerkingen zoals foliedruk, spot-UV lak, folielaminaat en beschermende lak.

Om uw eigen labelontwerp te testen op het materiaal van uw keuzen is het mogelijk om een proefdruk te bestellen.  Uw ontwerp wordt hierbij gedrukt op de originele productiemachines, op het etikettenmateriaal van uw keuze. We bieden overigens ook materialen met speciale lijm, zoals extra sterk klevende-, makkelijke verwijderbare– en afwasbare lijm.

Houd u er bij het testen rekening mee dat de lijm op de achterzijde van het etiket pas na 1-2 dagen zijn volledige kleefkracht bereikt. Houd er ook rekening mee dat de etiketten over het algemeen niet geschikt zijn voor langer gebruik buitenshuis. Indien u etiketten voor gebruik buitenshuis nodig heeft, of voor een andere speciale toepassing,  neem dan contact op met onze klantenservice. Wij informeren u graag over mogelijke materialen en afwerkingen.