Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Vraag & antwoord:
“Kunnen jullie mijn etiket in elke vorm maken?”

Bij unieketiket.nl heeft u alle vrijheid om uw etiket vorm te geven. Naast elk gewenst formaat, uw eigen ontwerp en tekst, kunt u ook de vorm van uw etiketten helemaal zelf bepalen. U kunt natuurlijk kiezen voor een rechthoekig of rond etiket. Maar ook uw eigen vorm, wij noemen dat ‘maatwerkvorm’ is mogelijk. Maar wanneer precies is een vorm een maatwerkvorm?

Alles wat afwijkt van de klassieke ronde of vierkante/rechthoekige vorm wordt beschouwd als een maatwerkvorm. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld uitsparingen, krommingen, inkepingen, een verzegelingsetiket, een etiket met een geribbelde rand, alternerende etiketten of figuurlijke vormen.

Maar let op: ook rechthoekige labels met afgeronde hoeken zijn wij als maatwerkvorm.
Om precies te zijn: als de hoekradius van een rechthoek groter is dan 0,5mm wordt het etiket gezien als maatwerkvorm en moet als zodanig opgegeven worden bij het online bestellen.

Daarbij is het goed om te weten dat unieketiket.nl rechthoeken altijd produceert met een hoekradius van 0,5mm. Een kleinere hoekradius is niet mogelijk omdat wij de etiketten op rol altijd uitsnijden (oftewel stansen) en dan het om het etiket liggende materiaal niet meer kunnen verwijderen.

Overigens verwijderen wij bij onze A4 vellen het omliggende materiaal niet. Toch vragen wij ook dan om de hoeken niet scherper dan 0,5mm te maken, omdat scherpere hoeken of punten het uitsnijden met de laser-stansmachine moeilijker maakt en daardoor een minder fraai resultaat zal geven.