Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Etiketten voor (spijs) olie: welk materiaal is geschikt?

Olijfolie, zonnebloemolie, sesamolie, arachideolie of avocado-olie? Of een andere olie? Of het nu is om salades en groenten op smaak te brengen of om in te bakken en frituren, een goede olie mag in geen enkele keuken ontbreken.

etiket voor spijs olie

Aan welke eisen moet een olie-etiket voldoen?

De verpakking van oliën moet drie taken vervullen: 1. Klanten visueel aanspreken en aanzetten tot kopen, 2. productinformatie overbrengen én 3. de inhoud beschermen.

Met name dat laatste is belangrijk voor spijsoliën, omdat ze door speciale productieprocessen erg gevoelig zijn voor licht en warmte. Daarom worden ze vaak verpakt in donkere flessen – vooral virgin, d.w.z. koudgeperste oliën – om ze extra te beschermen en hun hoge kwaliteit te behouden.

Deze kwaliteit en het uitgebreide productieproces moeten op hun beurt benadrukt worden met de juiste verpakking en gecommuniceerd worden naar de buitenwereld. Het etiket speelt hierbij een doorslaggevende rol. Het juiste materiaal is hier bijzonder belangrijk. Het moet niet alleen de kwaliteit van het product reflecteren, maar er moet praktisch gezien, ook rekening gehouden worden met het morsen van het product op het etiket. Een robuust materiaal is dus nodig om te beschermen tegen de inwerking van olie waardoor het etiket er mooi uit blijft zien en de productinformatie leesbaar blijft.

etiketten-voor-olijolie

Welk materiaal is geschikt?

Over het algemeen raden we een (kunststof) PP folie als etiketten materiaal aan voor oliën. Deze zijn van nature veegvast en vochtbestendig, waardoor ze goed blijven kleven en langdurig leesbaar zijn. PP folie is verkrijgbaar in een aantal varianten:

  • PP folie wit: glanzend wit of mat wit, beide 60µ
  • PP folie transparant, in 60µ (goedkoper voor kleine oplagen) en 50µ (zeer helder: ‘no label look’)
  • PP folie zilverkleurig 50µ
  • PP folie glanzend wit 57µ – makkelijk verwijderbaar

Voor luxere etiketten hebben we een  ook een speciaal olie-resistent, Papier mat wit olieafstotend 90 g (FSC® Mix Credit) ook wel ‘Greaseproof‘ genoemd in het assortiment. Dit is een mooi mat papier dat zich ook uitstekend laat combineren met een fraaie foliepreeg.

Nóg specialer wordt het met het Tyvek® etikettenmateriaal. Dit non-woven materiaal gemaakt van sterke HDPE-vezels is bestand tegen olie en vloeistoffen, is scheurvast en uiterst duurzaam. Tegelijkertijd is het een elegant materiaal met een fraaie structuur. Ideaal voor spijsoliën in het hoogste segment.

PP materialen, Greaseproof papier en Tyvek®  zijn terug te vinden in de materialenlijst van onze online calculator. Hiermee kunt u snel en zonder verplichting de prijs van uw olie-etiketten opzoeken op deze materialen. Bevalt de prijs? Dan kunt u de etiketten direct bestellen.

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met onze klantenservice op te nemen:  we geven u graag advies en kunnen samples opsturen van de genoemde materialen.

Tot slot nog een tip: kies altijd voor een afwerking van uw olie-etiket. Neem minimaal voor een beschermende lak om de bedrukking te beschermen tegen slijtage. In combinatie met een PP materiaal adviseren we te kiezen voor een folielaminaat. Hiermee is het etiket langdurig beschermt tegen  slijtage, vocht én olie.

Tyvek-etiketten-argan-olie