Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Doublehit – dubbel gedrukt ziet er beter uit

Dubbel zwart of wit drukken

Haarscherpe lijnen, vloeiende kleurovergangen en een uitstekende afdrukkwaliteit, zelfs bij grote oplagen – dat zijn de kenmerken van digitaal drukken. Om de beste kwaliteit voor briljant wit en diepzwart te bereiken, hebben we de mogelijkheid om kleuren twee keer over elkaar te drukken. In vakjargon wordt dit proces double-hit genoemd: wanneer de kleur zwart of wit tijdens het drukproces twee keer over elkaar wordt gedrukt om de ondoorzichtigheid te verhogen of een intenser resultaat te verkrijgen. Met een druknauwkeurigheid van 100% kunnen wij u een exact overlappend drukresultaat garanderen.

De Doublehit-functie is een premium functie. Op verzoek activeren wij deze graag voor u in uw account. Vraag onze klantenservice om het voor uw account te activeren. Na succesvolle activering kunt u – bij kleuren – kiezen uit de volgende opties voor de double hit in uw calculator:

Let op: dubbele druk wit kan alleen worden gekozen als u een materiaal geselecteerd heeft waarvoor de kleur wit gebruikt kan worden: transparante folies, graspapier en kraftpapier.

Om doublehit zwart of wit te kunnen drukken, vragen wij u om uw drukbestanden als volgt op te maken:

#1 Doublehit Zwart – Alle design elementen in uw ontwerpbestand die in 100% zwart (CMYK 0/0/0/100) worden gezet, kunnen dubbel zwart gedrukt. Zet de kleur niet als steunkleur op, zet niet op overdruk en voeg geen andere kleuren toe (geen C, M of Y).

#2  Doublehit Wit – Alle design elementen die in 100% dekwit wit worden gezet, zullen dubbel wit worden gedrukt. Dekwit moet als steunkleur met de naam ‘dekwit’ worden opgemaakt.