Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Gevarieerde productie van etiketten voor cosmeticapotjes en -flesjes

Casestudy: soapNskin

Het soapNskin-verhaal begint met vriendinnen die elkaar al heel lang kennen: Samar en Rabia. Ze zijn gefrustreerd dat ze op de cosmeticamarkt alleen maar dure producten vinden die zich niet aan hun beloften houden. Ze voerden daarom onderzoek uit op het gebied van plantaardige extracten, op natuurlijke basis, boter en essentiële oliën om daarvan hun crèmes, zeep en shampoo te maken. Zo ontstond soapNskin.

Het merk soapNskin voert campagne voor eenvoudige en minimalistische producten zoals hun natuurlijke zeep zonder chemische toevoegingen. soapNskin wil deze waarden en visie uitdragen en heeft daarom een eenvoudige, elegante verpakking (recyclebaar) gekozen voor hun cosmetica.

soapNskin-logo

Het etikettendesign voor soapNskin

“Het was, ondanks ons kleine budget, erg belangrijk dat de kwaliteit van de etiketten de waarden van onze producten weerspiegelden”, aldus Rabia, mede-oprichtster van soapNskin. “In een volledig verzadigde markt moesten onze etiketten zich onderscheiden van de concurrentie.”
Van de kleuren tot het lettertype stralen de etiketten van soapNskin elegantie en eenvoud uit, terwijl de producten betaalbaar blijven voor de consument die op zoek is naar hoogwaardige producten zonder exorbitante prijzen. Door de lage prijs van de verpakking kunnen we besparingen realiseren die rechtstreeks ten goede komen aan de consument en kunnen we een​merk met natuurlijke producten aanbieden dat voor iedereen toegankelijk is.

soapNskin_etiketten

Etiketten voor cosmeticaproducten

Etiketten voor cosmetica zijn uniek; ze moeten bestand zijn tegen vette handen door het gebruik van zeep en crèmes en moeten tevens waterbestendig zijn, omdat ze meestal worden gebruikt onder de douche of in bad.

Dus dat was de belangrijkste technische functie die soapNskin zocht voor hun etiketten.

Het door unieketiket.nl voorgestelde en door soapNskin gekozen PP-materiaal is bestand tegen olie en schimmels die goed gedijen in de warme, vochtige omgeving van een badkamer. Het matte laminaat geeft een vleugje finesse, voelt zacht aan en behoudt elegant het design.

Gevarieerde afdrukken in kleine series

soapNskin verkoopt shampoos, handzeep en hydraterende lichaamscrèmes, allemaal verpakt in flesjes met verschillende maten en vormen. Elk product biedt een scala aan verschillende geuren en heeft verschillende kleuren en teksten om ze van elkaar te onderscheiden.

soapNskin raadpleegde talloze etikettenprinters die, qua budget, niet in staat waren volledig verschillende etiketten in kleine series te produceren in termen van maten, vormen en designs. De aanpak van unieketiket.nl sprak hen dus aan.

soapNskin_etiket_op_rol

“Onze grootste zorg was dat we geen grote afdrukvolumes aankonden”, aldus Rabia. “De meest etikettenprinters stellen minimumeisen qua orderhoeveelheid en kunnen zich niet aanpassen aan de problemen van start-ups.”

Dit is het belangrijkste voordeel van digitaal afdrukken: het vermogen om korte runs af te drukken, met verschillende designs tegelijkertijd. Onze digitale afdrukaanbod biedt de perfecte oplossing voor start-ups die productlabels en reclamestickers willen afdrukken. Dat bleek precies te zijn wat soapNskin nodig had.

Online afdrukken bij unieketiket.nl

“De betaling ging heel eenvoudig in de online portal van unieketiket.nl. We hebben meldingen ontvangen op het moment dat onze etiketten in productie werden genomen en toen ze werden verzonden; alles verliep zeer vlot! ”

“We zijn er echt in geslaagd om zorgvuldig handgemaakte producten met een mooie verpakking te maken”, zegt Rabia. “We zijn echt enthousiast over de etiketten van onze producten en de consumenten waarderen de uitstraling van ons merk!”

soapNskin_products


Vragen? WiJ
helPen u graag!