Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

King’s Dune Distillery

karaktervolle gedistilleerde dranken uit de duinen

Over King’s Dune Distillery

Vanuit de passie voor ambachtelijke drank en geïnspireerd door de prachtige duinen en de rijke historie van de omgeving, hebben Wouter Jans en zijn schoonvader Frits Spijker in 2022 King’s Dune Distillery opgericht.

De naam van de distilleerderij is ontleend aan de koninklijke duinen in Castricum waar de distilleerderij is ontstaan. Deze duingrond was 200 jaar geleden eigendom van Koning Willem I en later van zijn kleindochter, Prinses Marie zu Wied.  Het historische gebouw dat nog steeds op deze plek staat is, terug te vinden op de etiketten.

De eerste periode van King’s Dune Distillery bestond uit kleinschalige experimenten en héél veel leermomenten. Naarmate het enthousiasme van de oprichters en de kwaliteit van de recepten verder groeide, werd geïnvesteerd in een volwaardige productielijn met een 200-liter brouwsysteem, fermentatietanks en het pronkstuk: de koperen, volledig elektrische distilleerketel.

De producten

Bij alle producten van King’s Dune Distillery wordt uitsluitend met natuurlijke ingrediënten gewerkt om op ambachtelijke wijze karaktervolle dranken voor liefhebbers te maken.

Inmiddels zijn drie producten op de markt gebracht. Een Bakkum Gin (een stevige gin met 45% alcohol en 14 ingrediënten) en twee dranken met als hoofdingredient een bes uit onze prachtige duinen: een maandenlang gerijpte Sloe Gin op basis van sleedoornbessen (familie van de pruim) en een unieke Duindoornlikeur met duindoornbessen. Het vierde product, een bruine rum, gerijpt op een ex-bourbon vat, is vanaf medio 2024  beschikbaar.  Het vijfde product, de eerste peated whisky, ook op vat, heeft nog minimaal drie jaar nodig om whisky genoemd te mogen worden en laat dus nog even op zich wachten.

King's Dune Distillery collectie

De etiketten

Bij het maken van de etiketten was het belangrijk vooral het klassieke en historische karakter van de geboortegrond van de distilleerderij te onderstrepen. Daarom is ervoor gekozen om het ‘oude administratiegebouw’ van het landgoed Duin en Bosch op de achtergrond te laten zien.

Daarnaast was het de wens een sterke merkidentiteit te laten zien, maar wel met duidelijke verschillen tussen de verschillende producten. We hebben de etiketten laten ontwerpen door de ontwerpservice van unieketiket.nl. De etiketten zijn ontworpen door Emir Ramic, (head of marketing design van unieketiket.nl). Vanaf het eerste contact was er gelijk een klik en Emir heeft fantastisch geadviseerd, talloze wijzigingen doorgevoerd en bij elke stap veel toegevoegde waarde geleverd, resulterend in de prachtige labels.

Bij de materiaalkeuze en speciale spotlak afwerking zijn we vrijwel blind gevaren op de deskundigheid van Emir: gekozen is voor het speciaal materiaal ‘Tintoretto Gesso H+O 95 g (FSC® Mix Credit), een beschermende lak mat en een glanzende spotlak op de dranknamen en het ‘waszegel’.

We krijgen dagelijks vele complimenten bij King’s Dune Distillery binnen voor de harmonie en uitstraling van de flessen met de etiketten. Een resultaat om trots op te zijn!

Meer informatie over King’s Dune Distillery

Meer informatie over King’s Dune Distillery en de producten is de vinden op de King’s Dune website.

De producten zijn te bestellen in de King’s Dune webshop.

King’s Dune Distillery

King's Dune Distillery